Eerste schooldag foto in tijden van corona

eerste schooldag

Veel ouders hebben de gewoonte om een foto van hun kind(eren) te maken op de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Het is een manier om die dag en nieuwe start te memoreren. Bovenstaande foto maakte ik ooit van mezelf.

Zoals je ziet kan ik er best goed tegen als de zomervakantie is afgelopen.

En zo dacht mijn jongste zoon erover:

foto eerste schooldag

Maar hoe gaat zo’n foto van je kind er anno 2020 uitzien, in tijden van corona?

Eerste schooldag foto in tijden van corona

Worden het foto’s als dit?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Seems about right!

Een bericht gedeeld door Lisa Munn (@sarcastic_mommy) op

Overigens hebben mijn kinderen nog 2 weken vakantie, want wij zijn dit jaar ‘laat’. Maar het verschil tussen zomervakantie en school is veel minder zichtbaar, omdat ze veel online thuis les zullen hebben.

Similar Posts

20 Comments

 1. Ja, de scholen in het noorden beginnen weer, zal wel wennen zijn met alle corona regels.
  Dar zit je als docent achter een scherm. Hans

 2. Voor de foto’s is het geen probleem. Klassefoto’s worden allang niet meer zoals vroeger gemaakt maar gewoon alle hoofde op 1 vel geplakt.

  Love as always
  Di mario

 3. Hier is de jongste vandaag naar groep 3 van de basisschool gegaan en morgen gaat de oudste naar de tweede klas van het voortgezet. Kan niet wachten totdat we weer in het ‘normaal’ zitten..

  1. We kunnen alleen maar hópen dat er nog een beetje normaal schooljaar mogelijk is. Lijkt me beter voor de kinderen ze zien anders véél te weinig ander kinderen.

 4. Hier 2 kinderen 5 maanden thuis gehad. Gisterenavond opeens een telefoontje, jongste wordt vanmorgen verwacht. Stond niet op de klassenlijst😬…. Gelukkig oplettende persoon die de intake had gedaan, en erachter kwam…. 😅

 5. Die foto van je zoon vind ik hilarisch! Ik heb alleen een foto van m’n eerste schooldag op de kleuterschool. Daarna gelukkig niet meer;).

 6. Haha! Prachtige foto van je zoon! Ik vond altijd dat iedereen na zes weken wel weer toe was aan het ritme en de structuur van weer naar school gaan. Dat is nu natuurlijk helemaal zo. Ik ben wel benieuwd hoe het uitpakt wat betreft het aantal besmettingen. Maak jij je zorgen?

  1. Ik kan me altijd over veel dingen erg zorgen maken; wat betreft corona valt het mee. Uiteraard neem ik het serieus en houd ik me aan de maatregelen, maar qua stress heb ik er gelukkig niet zoveel last van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.