5 tips om geld te besparen: ik haalde 3,5 punt

Geld besparen tips

Handige tips om geld te besparen heb je nooit genoeg vind ik. Daarom was ik blij met onderstaande post van Walter, waarin hij lekker overzichtelijk 5 tips geeft om geld te besparen.

5 tips om geld te besparen

Je betaalt huur, hebt een nieuw abonnement voor de sportschool afgesloten en de zorgverzekering hakt er iedere maand weer behoorlijk in. Ondertussen heb je ook nog een Spotify- en Netflix account, tientje hier, tientje daar. De maandelijkse kosten rijzen de pan uit en je vraagt je af of je niet teveel betaalt Dat moet toch goedkoper kunnen? Wij geven je 5 tips om makkelijk geld te besparen.

Zie ook Zorgverzekering jongeren!

1. Bespaar geld op boodschappen

Je kunt op de lange termijn heel veel geld besparen door efficiënter en slimmer boodschappen te doen. Zie ook de 7 tips van Aad Actief.

Onze meest waardevolle tip hiervoor: koop groot in. Doe één keer per week je boodschappen bij een goedkope supermarkt en kijk van tevoren naar aanbiedingen en kortingen. Zo hoef je alleen nog maar één of twee producten vers bij te kopen en voorkom je impulsaankopen. Vaak krijg je veel korting op producten zoals make-up en wasmiddel. Vaak zijn dat dure producten. Koop deze artikelen daarom alleen als ze in de aanbieding zijn! Gebruik als het even kan een standaard boodschappenlijstje.

Als je bij de Albert Heijn je boodschappen doet, check dan eerst online de bonusfolder.

Verder raad ik aan om de Scoupy app te gebruiken voor extra korting.

2. Bespaar geld op je telefoonabonnement

Veel mensen sluiten een nieuw telefoonabonnement af voor één of twee jaar en laten zich daarbij ook verleiden tot het aanschaffen van een nieuw toestel. Ook als je een nieuw toestel nodig hebt omdat je oude (bijna) kapot gaat, is dit vaak niet de voordeligste oplossing. Je kunt veel beter een tweedehands toestel kopen en daarbij een sim only abonnement uitzoeken. Of je kunt gewoon je oude toestel behouden. Je kunt gemakkelijk en snel alle sim only abonnementen van alle providers met elkaar vergelijken. Zo kun je precies bepalen hoeveel belminuten en internet jij wilt hebben in je abonnement en betaal je geen euro teveel. Handig!

Lees ook mijn post Prepaid of abonnement!

3. Koop en verkoop tweedehands spullen

Niet iedereen is zich bewust van hoeveel geld ze kunnen besparen door actief gebruik te maken van Marktplaats of Facebook marketplace. Vaak koop je iets waar je later spijt van krijgt, omdat je het toch niet zoveel gebruikt als je in eerste instantie dacht. Geen zorgen, je kunt jouw nieuwe aanschaf meestal voor bijna net zoveel geld weer verkopen. Kleren die je toch niet blijkt te dragen, je nieuwe keukengerei of je kapotte oude telefoon: allemaal de moeite waard om van te kijken wat je er nog voor kunt krijgen!

4. Houd je financiën bij

Voorkom dat je het overzicht verliest en weer in oude, dure gewoonten terugvalt. Probeer iedere maand alles op een rijtje te zetten en te kijken of je ergens anders nog op kunt besparen. Zo check je of je slimmere manier van boodschappen doen inderdaad geholpen heeft. Je kunt ook gebruik maken van een online huishoudboekje om je kosten bij te houden. Zo behoud je de controle en kun je jezelf motiveren met de behaalde financiële resultaten!

5. Stop je banklimiet

Let op, geld lenen kost geld. Iedereen kent de tekst wel, maar weinig mensen realiseren zich dat rood staan bij de bank je ook veel geld kost. Maak een afspraak bij je bank om een regeling te treffen en maandelijks je limiet af te lossen. Je kunt dan ook afspreken dat je niet meer rood kunt staan en dat zodra je de limiet hebt afbetaald, je dus geen extra kosten aan het rood staan meer hebt. Je bank is altijd bereid je hierbij te helpen, maar je moet het wel zelf aangeven. Maak hier gebruik van!

Walters 5 tips om geld te besparen en ik

Nicole Orriëns

1. Geld besparen om je boodschappen – Check!

Zoals Walter adviseert koop ik 1 keer per week groot in. Elke maandagmorgen doe ik de boodschappen voor de hele week. Ik doe dat op basis van een weekmenu dat ik van tevoren maak op basis van de aanbiedingen. Dat weekmenu schrijf ik op mijn boodschappenlijstje en vervolgens noteer ik de boodschappen die ik dus nodig heb. Mijn uitgaven voor de boodschappen liggen meestal rond de 50,-.

Lees ook Hello Fresh recepten!

2. Bespaar geld op je telefoonabonnement – Check!

Zal ik je eens wat vertellen?! Ik héb niet eens een telefoonabonnement. Ik heb prepaid en kom prima uit met 10 euro per jaar, want ik bel toch nooit. Dat ik onderweg nooit internet heb vind ik niet erg. Dat kan thuis wel weer.

3. Koop en verkoop tweedehands spullen – Halve check

Ik koop mijn meeste spullen inderdaad tweedehands. Nieuwe dingen maken me zenuwachtig: ze kosten veel geld, en ik krijg altijd overal vlekken op. Als het tweedehands is voel ik me veel meer ontspannen, want dan geeft het allemaal niet zo. Spullen verkopen doe ik nog maar amper. Op marktplaats had ik weinig succes, en ook mijn boekenverkoop via bol.com ligt op het moment stil.

4. Houd je financiën bij – eh…. kuch…

Hier ga ik helaas onderuit. Ik pin zoveel mogelijk en houd op die manier mijn financiën ‘bij’. Het staat immers geregistreerd op mijn bankrekening waar mijn geld naartoe ging? Ik heb diverse keren geprobeerd om een kasboek bij te houden, maar net als gezichtsverzorging wil het maar niet aanslaan bij mij. Op punt 4 kan ik mij dus nog flink verbeteren. In mijn verdediging: ik geef maar weinig geld uit.

5. Stop je banklimiet – Check!

Ik houd niet van rood staan, en doe dit dan ook nooit. Als er een automatische afschrijving is, waardoor het per ongeluk gebeurt vul ik dit onmiddellijk aan. Rood staan is immers de duurste vorm van lenen.

Al met al scoor ik 3,5 punt op Walters lijstje van 5 tips.

Leestips

Hoeveel punten haal jij op de 5 tips van Walter? Reken 1 punt per tip die je al doet.

Similar Posts

48 Comments

 1. Ik zal redelijk hoog scoren. Heb geen mobiele telefoon en heb geen kabelabonnement. Kijk en bel via een eenvoudige DSL-internetverbinding. Doe dat op m’n laptop die nog geen kwart van een TV verbruikt.

  Hou financieel niets bij, daar stop ik geen energie in. Boodschappen doe ik een paar keer per week te voet. Kan ik niet teveel meenemen. Kijk pas in de winkel of iets in de reclame is. Heb nee-nee-sticker tegen onnodige aankopen. Haal niet bij AH, die vind ik 20% te duur. Haal ook niet groot, dan maak ik het simpelweg sneller op. Wat niet in huis is, kan je niet snaaien. Haal ook voedsel bij de Hema, Kruidvat, Xenos en Action. Zijn vaak een stuk goedkoper dan de supermarkten.

  Na een bankpasdiefstal heb ik al jaren roodstaan geblokkeerd bij de bank. Ik koop weinig spullen en kijk dan eerst of 2e hands een optie is.

 2. 2,5 op vijf.
  Moest ik maar één keer per week boodschappen doen, dan zou ik de helft moeten weggooien. Ik hou wel de bonus bij AH in de gaten. (0,5)
  Telefoonabonnement: OK. (1)
  Tweedehands: nooit, ook niet om te verkopen. Te veel gedoe. (0)
  Financiën: ik pin of betaal met creditcard. Heb vrijwel nooit cash op zak. (0)
  Stop je banklimiet: OK. (1)

 3. Ik kom op 2.5 maar ik doneer soms dingen in plaats van dat ik ze verkoop. Dus dat geeft mij wel toch karmapunten? haha
  Ik heb momenteel zelfs geen telefoonabo maar beltegoed. Lekker old skool

 4. Leuk dat je noemt om eerst online de bonusfolder te checken voor je naar de supermarkt gaat. Wist je dat er nog veel meer folders online staan? Zie folderz.nl Ik vind het ideaal! Een ja/nee-sticker op de deur, dus geen stapels oudpapier op de mat en tóch op de hoogte zijn van de aanbiedingen. Verder hou ik me redelijk aan de tips. Alleen verkopen van tweedehands spullen is aan mij niet besteed.

 5. Ik heb de minste punten. Telefoon is hier 200 euro met 5 abonnementen. Daarnaast 82 euro tv,internet en extra zenders en 23 euro voor Netflix, Videoland en npo start.
  En dan laat ik de overige punten nog buiten beschouwing. Er valt nog wel wat te bezuinigen zo te lezen.

 6. Geld pinnen daar hou ik niet van. Daardoor raak ik het overzicht kwijt. Een keer per maand ga ik naar de bank voor contant geld en daar kom ik de hele maand mee uit. Veel heb ik niet nodig. Een telefoonabonnement heb ik dan wel. Voor € 7,50 per maand kan ik dan onbeperkt bellen. Verder ben ik tevreden als ik lekker in mijn tuin kan zitten, samen met mijn honden en de kippen die loslopen.

 7. Slechts een punt. Ik ging nat op bijna alle onderwerpen. Punt 2 sim only abonnement heb ik wel al jaren. Zeer aan te raden.

 8. Ik vrees dat ik slecht score… Ik heb wel een sim only abo, maar voor de rest… Ik heb wel een extra tip. Kook eens wat vaker uit de kast. Probeer ene keer per week of maand eens niets te kopen, maar te eten van wat je nog hebt staan in voorraad en in de vriezer. Ruimt lekker op en kost geen drol…

 9. 4! Ik doe 2x per week boodschappen (anders kan ik het niet dragen), ik heb een heel goedkoop Sim only abonnementje. Ik houd al zeker 20 jaar een excelbestand bij met een kasboek (erg leuk om in die oude kasboeken te kijken wat ik vroeger bijvoorbeeld aan huur betaalde) en ik sta nooit rood. Maar kopen of verkopen via Matktplaats doe ik nooit. Dat vind ik zo’n gezeur. Wel knap dat je voor € 50 boodschappen doet. Daar kan ik nog wat van leren!

 10. Dat telefoonabbonoment is bij mij de zwakste van de 5. Ik blijf maar aanvullen en aanvullen, ik gebruik mijn telefoon heel veel

 11. wow 10 euro per jaar voor je telefoon… daar kom ik van mn leven nooit aan hahah. Heel knap. Op boodschappen probeer ik regelmatig te besparen, maar toch kijk ik niet echt naar de prijzen van producten. Ik kijk wel naar de aanbiedingen.

 12. dit is een lastige voor mij/ons haha wij hebben gewoon een gat in onze handen en ik doe de boodschappen en schrik er elke keer van maar erop bezuinigen gaat gewoon niet en eigenlijk willen wij dat ook niet ;)
  ga wel op acties af en dat soort dingen maar dan als nog gaat er veel geld uit hier

 13. Oops zo te zien kan ik nog een hoop geld besparen. Maar in 1 keer boodschappen doen voor de hele week vind ik echt niets aan en ik hou al helemaal niet van vooruit plannen en dan de hele week aan zo’n schema vast te zitten. Dan betaal ik liever meer en geniet ik elke dag opnieuw van kijken wat de dag brengt op culinair gebied ;-)

 14. Ik doe al best veel zie ik zo. 1 keer per week boodschappen doen voor mijzelf is echt bijna onmogelijk, dat gaat hem niet worden haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.