Reacties

5 tips om geld te besparen: ik haalde 3,5 punt — 48 reacties

 1. Ik zal redelijk hoog scoren. Heb geen mobiele telefoon en heb geen kabelabonnement. Kijk en bel via een eenvoudige DSL-internetverbinding. Doe dat op m'n laptop die nog geen kwart van een TV verbruikt.

  Hou financieel niets bij, daar stop ik geen energie in. Boodschappen doe ik een paar keer per week te voet. Kan ik niet teveel meenemen. Kijk pas in de winkel of iets in de reclame is. Heb nee-nee-sticker tegen onnodige aankopen. Haal niet bij AH, die vind ik 20% te duur. Haal ook niet groot, dan maak ik het simpelweg sneller op. Wat niet in huis is, kan je niet snaaien. Haal ook voedsel bij de Hema, Kruidvat, Xenos en Action. Zijn vaak een stuk goedkoper dan de supermarkten.

  Na een bankpasdiefstal heb ik al jaren roodstaan geblokkeerd bij de bank. Ik koop weinig spullen en kijk dan eerst of 2e hands een optie is.

 2. 2,5 op vijf.
  Moest ik maar één keer per week boodschappen doen, dan zou ik de helft moeten weggooien. Ik hou wel de bonus bij AH in de gaten. (0,5)
  Telefoonabonnement: OK. (1)
  Tweedehands: nooit, ook niet om te verkopen. Te veel gedoe. (0)
  Financiën: ik pin of betaal met creditcard. Heb vrijwel nooit cash op zak. (0)
  Stop je banklimiet: OK. (1)

 3. Ik kom op 2.5 maar ik doneer soms dingen in plaats van dat ik ze verkoop. Dus dat geeft mij wel toch karmapunten? haha
  Ik heb momenteel zelfs geen telefoonabo maar beltegoed. Lekker old skool

 4. Leuk dat je noemt om eerst online de bonusfolder te checken voor je naar de supermarkt gaat. Wist je dat er nog veel meer folders online staan? Zie folderz.nl Ik vind het ideaal! Een ja/nee-sticker op de deur, dus geen stapels oudpapier op de mat en tóch op de hoogte zijn van de aanbiedingen. Verder hou ik me redelijk aan de tips. Alleen verkopen van tweedehands spullen is aan mij niet besteed.

 5. Ik heb de minste punten. Telefoon is hier 200 euro met 5 abonnementen. Daarnaast 82 euro tv,internet en extra zenders en 23 euro voor Netflix, Videoland en npo start.
  En dan laat ik de overige punten nog buiten beschouwing. Er valt nog wel wat te bezuinigen zo te lezen.

 6. Geld pinnen daar hou ik niet van. Daardoor raak ik het overzicht kwijt. Een keer per maand ga ik naar de bank voor contant geld en daar kom ik de hele maand mee uit. Veel heb ik niet nodig. Een telefoonabonnement heb ik dan wel. Voor € 7,50 per maand kan ik dan onbeperkt bellen. Verder ben ik tevreden als ik lekker in mijn tuin kan zitten, samen met mijn honden en de kippen die loslopen.

 7. Ik vrees dat ik slecht score... Ik heb wel een sim only abo, maar voor de rest... Ik heb wel een extra tip. Kook eens wat vaker uit de kast. Probeer ene keer per week of maand eens niets te kopen, maar te eten van wat je nog hebt staan in voorraad en in de vriezer. Ruimt lekker op en kost geen drol...

 8. 4! Ik doe 2x per week boodschappen (anders kan ik het niet dragen), ik heb een heel goedkoop Sim only abonnementje. Ik houd al zeker 20 jaar een excelbestand bij met een kasboek (erg leuk om in die oude kasboeken te kijken wat ik vroeger bijvoorbeeld aan huur betaalde) en ik sta nooit rood. Maar kopen of verkopen via Matktplaats doe ik nooit. Dat vind ik zo’n gezeur. Wel knap dat je voor € 50 boodschappen doet. Daar kan ik nog wat van leren!

 9. wow 10 euro per jaar voor je telefoon... daar kom ik van mn leven nooit aan hahah. Heel knap. Op boodschappen probeer ik regelmatig te besparen, maar toch kijk ik niet echt naar de prijzen van producten. Ik kijk wel naar de aanbiedingen.

 10. dit is een lastige voor mij/ons haha wij hebben gewoon een gat in onze handen en ik doe de boodschappen en schrik er elke keer van maar erop bezuinigen gaat gewoon niet en eigenlijk willen wij dat ook niet ;)
  ga wel op acties af en dat soort dingen maar dan als nog gaat er veel geld uit hier

 11. Oops zo te zien kan ik nog een hoop geld besparen. Maar in 1 keer boodschappen doen voor de hele week vind ik echt niets aan en ik hou al helemaal niet van vooruit plannen en dan de hele week aan zo'n schema vast te zitten. Dan betaal ik liever meer en geniet ik elke dag opnieuw van kijken wat de dag brengt op culinair gebied ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder