5 tips om geld te besparen: ik haalde 3,5 punt

Geld besparen tips

Handige tips om geld te besparen heb je nooit genoeg vind ik. Daarom was ik blij met onderstaande post van Walter, waarin hij lekker overzichtelijk 5 tips geeft om geld te besparen.

5 tips om geld te besparen

Je betaalt huur, hebt een nieuw abonnement voor de sportschool afgesloten en de zorgverzekering hakt er iedere maand weer behoorlijk in. Ondertussen heb je ook nog een Spotify- en Netflix account, tientje hier, tientje daar. De maandelijkse kosten rijzen de pan uit en je vraagt je af of je niet teveel betaalt Dat moet toch goedkoper kunnen? Wij geven je 5 tips om makkelijk geld te besparen.

Zie ook Zorgverzekering jongeren!

1. Bespaar geld op boodschappen

Je kunt op de lange termijn heel veel geld besparen door efficiënter en slimmer boodschappen te doen. Zie ook de 7 tips van Aad Actief.

Onze meest waardevolle tip hiervoor: koop groot in. Doe één keer per week je boodschappen bij een goedkope supermarkt en kijk van tevoren naar aanbiedingen en kortingen. Zo hoef je alleen nog maar één of twee producten vers bij te kopen en voorkom je impulsaankopen. Vaak krijg je veel korting op producten zoals make-up en wasmiddel. Vaak zijn dat dure producten. Koop deze artikelen daarom alleen als ze in de aanbieding zijn! Gebruik als het even kan een standaard boodschappenlijstje.

Als je bij de Albert Heijn je boodschappen doet, check dan eerst online de bonusfolder.

Verder raad ik aan om de Scoupy app te gebruiken voor extra korting.

2. Bespaar geld op je telefoonabonnement

Veel mensen sluiten een nieuw telefoonabonnement af voor één of twee jaar en laten zich daarbij ook verleiden tot het aanschaffen van een nieuw toestel. Ook als je een nieuw toestel nodig hebt omdat je oude (bijna) kapot gaat, is dit vaak niet de voordeligste oplossing. Je kunt veel beter een tweedehands toestel kopen en daarbij een sim only abonnement uitzoeken. Of je kunt gewoon je oude toestel behouden. Je kunt gemakkelijk en snel alle sim only abonnementen van alle providers met elkaar vergelijken. Zo kun je precies bepalen hoeveel belminuten en internet jij wilt hebben in je abonnement en betaal je geen euro teveel. Handig!

Lees ook mijn post Prepaid of abonnement!

3. Koop en verkoop tweedehands spullen

Niet iedereen is zich bewust van hoeveel geld ze kunnen besparen door actief gebruik te maken van Marktplaats of Facebook marketplace. Vaak koop je iets waar je later spijt van krijgt, omdat je het toch niet zoveel gebruikt als je in eerste instantie dacht. Geen zorgen, je kunt jouw nieuwe aanschaf meestal voor bijna net zoveel geld weer verkopen. Kleren die je toch niet blijkt te dragen, je nieuwe keukengerei of je kapotte oude telefoon: allemaal de moeite waard om van te kijken wat je er nog voor kunt krijgen!

4. Houd je financiën bij

Voorkom dat je het overzicht verliest en weer in oude, dure gewoonten terugvalt. Probeer iedere maand alles op een rijtje te zetten en te kijken of je ergens anders nog op kunt besparen. Zo check je of je slimmere manier van boodschappen doen inderdaad geholpen heeft. Je kunt ook gebruik maken van een online huishoudboekje om je kosten bij te houden. Zo behoud je de controle en kun je jezelf motiveren met de behaalde financiële resultaten!

5. Stop je banklimiet

Let op, geld lenen kost geld. Iedereen kent de tekst wel, maar weinig mensen realiseren zich dat rood staan bij de bank je ook veel geld kost. Maak een afspraak bij je bank om een regeling te treffen en maandelijks je limiet af te lossen. Je kunt dan ook afspreken dat je niet meer rood kunt staan en dat zodra je de limiet hebt afbetaald, je dus geen extra kosten aan het rood staan meer hebt. Je bank is altijd bereid je hierbij te helpen, maar je moet het wel zelf aangeven. Maak hier gebruik van!

Walters 5 tips om geld te besparen en ik

Nicole Orriëns

1. Geld besparen om je boodschappen – Check!

Zoals Walter adviseert koop ik 1 keer per week groot in. Elke maandagmorgen doe ik de boodschappen voor de hele week. Ik doe dat op basis van een weekmenu dat ik van tevoren maak op basis van de aanbiedingen. Dat weekmenu schrijf ik op mijn boodschappenlijstje en vervolgens noteer ik de boodschappen die ik dus nodig heb. Mijn uitgaven voor de boodschappen liggen meestal rond de 50,-.

Lees ook Hello Fresh recepten!

2. Bespaar geld op je telefoonabonnement – Check!

Zal ik je eens wat vertellen?! Ik héb niet eens een telefoonabonnement. Ik heb prepaid en kom prima uit met 10 euro per jaar, want ik bel toch nooit. Dat ik onderweg nooit internet heb vind ik niet erg. Dat kan thuis wel weer.

3. Koop en verkoop tweedehands spullen – Halve check

Ik koop mijn meeste spullen inderdaad tweedehands. Nieuwe dingen maken me zenuwachtig: ze kosten veel geld, en ik krijg altijd overal vlekken op. Als het tweedehands is voel ik me veel meer ontspannen, want dan geeft het allemaal niet zo. Spullen verkopen doe ik nog maar amper. Op marktplaats had ik weinig succes, en ook mijn boekenverkoop via bol.com ligt op het moment stil.

4. Houd je financiën bij – eh…. kuch…

Hier ga ik helaas onderuit. Ik pin zoveel mogelijk en houd op die manier mijn financiën ‘bij’. Het staat immers geregistreerd op mijn bankrekening waar mijn geld naartoe ging? Ik heb diverse keren geprobeerd om een kasboek bij te houden, maar net als gezichtsverzorging wil het maar niet aanslaan bij mij. Op punt 4 kan ik mij dus nog flink verbeteren. In mijn verdediging: ik geef maar weinig geld uit.

5. Stop je banklimiet – Check!

Ik houd niet van rood staan, en doe dit dan ook nooit. Als er een automatische afschrijving is, waardoor het per ongeluk gebeurt vul ik dit onmiddellijk aan. Rood staan is immers de duurste vorm van lenen.

Al met al scoor ik 3,5 punt op Walters lijstje van 5 tips.

Je kunt ook geld besparen met de ING Puntenwinkel

Leestips

Hoeveel punten haal jij op de 5 tips van Walter? Reken 1 punt per tip die je al doet.

48 Comments

 1. Yana
 2. Frederique
 3. wil
 4. Jorden
 5. Hannah
 6. Alice
 7. Joannes
  • Joannes
 8. Connie
 9. Chef
 10. ingrid
 11. Tania
 12. Mandy
 13. mieke | mieksmind

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh