Reacties

Wat kun je met die lelijke afval containers — 19 reacties

 1. Hoi vlijtig liesje,
  Mag ik je wat vragen?
  Ik vind de blog vandaag over de containers heel leuk.
  Zou ik die met vermelding van jouw blog natuurlijk mogen 'gebruiken' op mijn blog?
  ik hoor graag van je,
  Jacquelien

  • Hoi Jacquelien, ik vind het leuk als je naar deze post verwijst op je blog. Maar kopiëren en plakken liever niet. Want dan wordt Google boos op ons allebei! Dat vinden ze namelijk Duplicate Content, en dat wordt afgestraft...

   Dus je zou bijvoorbeeld een korte intro kunnen schrijven en dan linken naar de post. En je kunt natuurlijk altijd de plaatjes pinnen, en de post delen op Facebook.

 2. Ik zou wel een container voor plastic erbij willen, nu is dat een transparante zak die als 'ie vol is gewoon 'los' in de tuin ligt om tweewekelijks te worden opgehaald. Ik doe niet aan pimpen, maar wel simpelweg schoon houden van de bakken.

 3. Ik gebruik helemaal geen containers, de milieustraat is vlakbij en ik breng dan ook alles zelf weg op een tijdstip dat mij goed uitkomen/of combineer het met wat anders.

  We hebben wel 2 containers en die kunnen niet aan de voorkant en zouden dus het hele huis door moeten om ze voor te krijgen. Ik heb zelfs geprobeerd de containers terug te geven maar dat mag niet, ze horen bij het huis. Nu gebruiken we ze dus om dingen op te bergen.

  Ik produceer zo weinig mogelijk afval, we hebben een eigen compostvat en eigenlijk is de plastic zak het eerst vol. Dat komt ook omdat ik frisdrank in Belgie koop en daar zit geen statiegeld op, de wijn komt in plastic flessen uit Frankrijk. In Belgie heb ik een flessenpletter gevonden en die is erg handig.

  • Wat handig om alles gewoon meteen weg te brengen! Apart dat je niet eens van je containers kunt afkomen als je dat wilt.

   En wat goed van je dat je zo weinig afval produceert en composteert!

 4. Wijn hebben sinds kort ook een extra container (met oranje deksel) voor plastic, drinkbakken en blik. Ik vind het fijn, want nu hoef ik het plastic niet weg te brengen. (Degenen die in het buitengebied wonen, moesten het plastic naar een verzamelplaats brengen, wat voor ons 6 km verderop was).Hij zit wel vrij snel vol, en ze komen hem 1x in de 4 weken ophalen, dat is wel te weinig vind ik. Wij hebben de containers in de schuur staan, wat bij ons goed kan omdat we ruimte genoeg hebben. We hebben geen container voor papier. dat halen ze op voor de kerk.
  Als de containers in mijn tuin moesten staan, zou ik zo'n "plantenbak" een erg leuk idee vinden.

  • Hier in het buitengebied wordt het plastic afval opgehaald. Daar boffen we dus eigenlijk maar mee!

   De plantenbak versie vond ik ook erg leuk gevonden : )

 5. Wat een leuke ideeën! Hier kijken we ook tegen die lelijke dingen aan. Ik wil er nog wel wat voor, ik zou graag een houten ombouw willen. Die met de bloembakken vind ik erg leuk. Worden de containers lekker fleurig.

 6. Oh ik heb er nog niks aan gedaan, mijn containers zijn nog gewoon lelijk, maar die stickers vind ik wel echt geweldig mooi. Ik vind het alleen niet waard, geld uitgeven aan een lelijke container, ze staan naast ons huis, ik negeer ze maar.

 7. Wij hebben drie containers , en die heb ik verstopt achter de pergola en daar zo,n rieten rolgordijn van de xenos voor gehangen. zo kan ik ze gemakkelijk pakken en ook weer verstoppen. Ik vind die stickers trouwens wel enorm fleurig hoor ik ga zo eens even kijken.

 8. hier gaat het vuil gewoon in de zakken en je kunt daar een special blauwe bak bij zetten voor plastic/glas. En papier in een doos. Het vuil wordt apart opgehaald elke week en even later de rest. Handig hoor. Als je bijv een feestje hebt gehad bring je het glas naar de glasbak in het dorp.
  Groet, Wilma

  • Dus jullie hebben helemaal geen containers? Nou moet ik er meteen aan denken dat hier vroeger waarschijnlijk ook simpelweg vuilniszakken aan de kant van de weg stonden. Waarom zouden die containers eigenlijk zijn ingevoerd? Om de rug van vuilnismannen te ontlasten misschien?

 9. Leuk artikel! Wij zijn voor de tweede optie gegaan en hebben een kliko ombouw gekocht. Ideale oplossing om die lelijk containers uit het zicht te krijgen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>