Kledingkast

In make-over programma’s krijg je vaak een kijkje in de kasten van anderen. Ik kan daar altijd wel van genieten. Sommige mensen hebben heuse inloopkasten, en anderen hebben genoeg aan een ladenkastje bestaande uit vier laden. Maar die laatsten zijn wel in de minderheid!

Zelf heb ik een kastje van de Karwei van 95 cm breed, en ongeveer 1 m 70 hoog. En eigenlijk is dat een beetje smal!

Ik zie mij dan ook genoodzaakt permaanet een lopende tentoonstelling te houden van mijn kleding. In de winter show ik langs de muren mijn winterkleding, en in de zomer prijken er luchtige jurkjes aan de muur.

Voordeel is wel dat je aan mijn slaapkamer meteen kunt zien welk seizoen het is!

Heb jij een grote kledingkast?
Ben je tevreden met de ruimte?
Is jouw kast netjes, of ehm, meer zoals de mijne?

Similar Posts

14 Comments

 1. Wij hebben een lange kast onder het schuine dak. En eigenlijk moet er nog een schuifwand voor…al een jaar of 3 ;-) Echt netjes is het niet of altijd maar voor even.

 2. Gelukkig heb ik een hele grote kledingkast waar ik heel tevreden meen ben! En hij ziet er gelukkig heel netjes uit!
  Dat is vroeger wel eens anders geweest hoor!

 3. Roos en ik hebben samen twee kasten, een antieke hang/legkast in de slaapkamer en een simpel geval in de logeerkamer waar ik in de zomer de winterkleding opberg en andersom. Altijd te weinig ruimte maar daardoor gaat er ook weer eens wat naar de kringloop. Mijn planken zijn altijd netjes maar die van Roos… :-)

 4. Voor mijzelf heb ik een IKEA kledingkast ( lichtbruine Anedoba ), een gewoon formaat en daar zitten ook de handdoeken in en alle kussenslopen plus mandjes met ondergoed. Ik heb volgens mij weinig kledingstukken, want alle kleding past erin, zowel zomer- als winterkleding. Verder hebben we nog een ingebouwde kledingkast waar de kleding van mijn man in zit en alle schoenen en laarzen die we niet gebruiken in een bepaald seizoen en mandjes met ondergoed en sokken.
  Ik ben heel netjes, dus alles ligt op keurige stapeltjes en hangt netjes aan kledinghangers, lekker gestreken.
  Maar ik moet zeggen, jouw jurkjes zien er heel fleurig uit!

 5. Een van de wauw-momenten toen ik dit huis kocht, was de dubbele kastenwand in de slaapkamer met allemaal vakken en laatjes, waar ik echt alles in kwijt kan. Wat een zaligheid is dat. Zaak is alleen wel om het opgeruimd te worden, anders vind ik niks meer terug.
  Wat een ontzettend leuk blauw jurkje heb je daar trouwens hangen!

 6. Wij hebben inbouwkasten en daar kan heel veel in! Vooral die stomme overhemden van manlief, een hele rij….het wordt wel eens tijd voor een hele rij zomerjurkjes voor mij. Goed idee!

 7. Wij hebben sinds een paar jaar jaar een grote kastenwand. 1/3 voor echtgenoot, 1/3 voor mezelf en 1/3 voor diversen.Geweldig!

 8. Ik heb samen met manlief drie kasten in gebruik, en een ladekastje voor ondergoed en sokken etc.
  Het is wel heel erg netjes in mijn kasten, alleen word het weer tijd om de kasten uit te mesten om kleding die we niet meer dragen weg te doen.
  Het word te vol op den duur, want wij kopen nogal eens nieuwe kleding.

 9. Ik heb dus zo’n ladekast met vier laden ;-). En die is zelfs bijna niet vol. Heb niet veel kleding maar ze liggen er wel netjes in.

  Groetjes Babette

 10. Ik deel een driedeurs kast met manlief. Ik heb de helft van de rail en 4 legplanken en manlief heeft alle ruimte boven de rail (4 stapeltjes) en nog wat truien en pyama’s eronder. De winter- en zomerkleding berg ik bij het wisselen van het seizoen op in verhuisdozen.

 11. Ha vlijtig liesje; je komt zo vaak bij mijn blog op visite, dat ik nu even bij jou langskom…
  WAT ben JIJ een vlijtig liesje zeg!!
  Ik heb altijs moeite met tekst bij mijn foto’s, maar jij maakt er hele verhalen bij! Wat een werk zit daarin!!Goed zeg!
  Leuk om eens wat van je te lezen!
  groetjes van Fleur uit de polder

 12. Mijn kast lijkt verdacht veel op die van jou… Alleen heb ik niet die tentoonstelling. Wel af en toe een plankje dat naar beneden valt omdat er teveel opligt. Dan stop ik zo snel mogelijk alles er weer in en dan snel de deur van de kast dicht. hihi. :-s

  Ik zou graag meer ruimte hebben in mijn kledingkast. Ik deel ‘m met mijn vriend, die trouwens slechts zo’n 30% van de kast mag gebruiken. Ehm. Maar mannen hebben ook gewoon minder kleding dan vrouwen!

 13. HAHA!! Nou, zéker héél anders dan die van jou ;o) Niet dat je daar altijd blij mee hoeft te zijn hoor, want altijd alles netjes willen hebben en houden is ook niet altijd makkelijk, maar om heel eerlijk te zijn…

  Mijn kleding hangt op soort (broek bij broeken, rok bij rokken, vest bij…) en aan de buitensta kant van de stang hang zo’n vakkending. Bovenin de zomerhemdjes gevouwen op stapel, daaronder ‘-shirts korte mouw, daar weer onder shirts met lange mouw, de één na onderste heeft de wat dikkere vestjes en het onderste vak is voorzien van dikke truien. Dan hebben we ook nog twee grote draadmanden waar wat los spul in ligt. Niet los als in “los”, maar meer los als “los in de mand maar wel geordend”.

  Dat is mijn kast.

  Een foto?

  Wie weet, misschien van de week eens op mijn blog. Ik zal er over denken! ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.