Jurken King Louie stijl

jurken king louie stijl

Plak ergens bloemetjes op en ik vind het mooi! Het zal dan ook niemand verbazen dat ik graag gekleed ga in rokken en jurken van Laura Ashley.

Maar ook prachtig vind ik de lieve jurken King Louie stijl. Helaas heb ik er zelf geen, omdat een slordige tachtig euro voor een jurkje mijn budget te boven gaat, maar dat weerhoudt me er niet van ze te bewonderen! Net als sommige Desigual jurken en rokken.

Jurken King Louie stijl: wat zijn het?

Jurken King Louie stijl  hebben een aantal kenmerken:

 • Ze zijn vrouwelijk
 • De stof is van goede kwaliteit
 • Ze zijn meestal van stretch jersey waardoor ze erg lekker zitten
 • De modellen doen een beetje retro aan, en doen denken aan de jaren 60
 • Ze zijn vrolijk!

Waar kun je jurken King Louie stijl kopen?

 • Bij King Louie zelf: kinglouie.nl
 • Zalando
 • Op www.jurkjes.nl
 • Op www.marktplaats.nl. Hier kun je vaak goedkoper krijgen omdat ze tweedehands zijn!
 • Op de officiële website van King Louie vind je een handige ‘store locator’. Je vult de plaats in en je ziet waar de King Louie jurkjes te koop zijn.
 • Op de Noordermarkt in Amsterdam. Daar is het ooit ook allemaal begonnen!

Goedkope alternatieven voor jurken King Louie stijl

Als iets een succes is, dan zie je vaak dat het wordt gekopieerd. En dus zijn er ook goedkopere versies van King Louie jurkjes. Maar vaak is van die jurkjes het materiaal wel iets minder kwaliteit. Wil je de alternatieven weten, klik dan hier!

Jurken King Louie stijl: zelf maken?

Als je handig bent kun je een King Louie jurkje natuurlijk ook zelf maken! Op de website patronenwinkel vind je o.a. dit patroon dat een King Louie achtig jurkje oplevert.

King Louie jurkjes in Vrij Nederland

Dus toen ik op nummer 33 van Vrij Nederland een grote kop zag met: ‘De King Louie-vrouw: Psychologie van de bloemetjesjurk’ pakte ik hem meteen mee!

Annemiek Leclaire, schrijfster van het artikel, vat een jurkje van King Louie als volgt samen:

‘Een stretchjurk met een half mouwtje en grote madelieven, of een wikkeljurk met een bloesemtak, een mouwloze jurk met rode roosjes, of een tricot rok met Chinese kraanvogels.’

Volgens haar worden King Louie jurkjes vooral gedragen door hoogopgeleide, professieve stedelingen. ‘Het is het exclusieve handelsmerk van de post-materialistische stedeling met een goede opleiding.’

De psychologie achter het succes van jurken King Louie stijl

Leclaire verklaart het succes van de jurkjes vanuit een vrouwelijk oerverlangen naar een harmonieuze omgeving, en uit nostalgie naar een eenvoudiger tijd.

Puur praktisch noemt ze als reden voor het succes, dat de jurkjes van soepel stretchmateriaal zijn, gemakkelijk gewassen kunnen worden, en een goede lengte hebben.

De geschiedenis van King Louie

In 1981 verkochten Ann en George tweedehands kleding op de Noordermarkt. Het werd een succes en ze investeerden in een winkelpand: Exota. Vrij snel daarna begonnen ze met het ontwerpen van hun eigen kleding. En dat werd het merk King Louie.

Ken jij het merk King Louie?
Zou je zo’n jurkje kopen? Waarom wel of juist niet?
Vind jij 80 euro veel of weinig voor een jurkje?

Similar Posts

35 Comments

 1. Zelf ken ik het merk niet, maar het model zou heel goed bij mij passen. Ik naai zelf kleding dus is 80 euro altijd teveel. Het is een heel simpel, maar wel een leuk model waar je veel mee kan verdoezelen en met een stofje van 5 euro ben je wel klaar. Zit nog geen knoop of rits in of aan dat maakt een jurk vaak ook duur. Deze sluit met een strikje.

 2. ik draag eigenlijk nooit jurken of rokken, vind het mij niet echt staan of durf het gewoon niet. Ik ben klein en stevig.
  deze van het plaatje vind ik best leuk maar ik zou er ook geen 80 euro voor over hebben. Maar zijn jurkjes van Laura Ashley minder duur dan???

 3. Tineke, als je ze tweedehands op ebay.co.uk koopt wel!

  Ik geef er niet meer dan zo’n 10 euro aan uit, anders vind ik het te duur. King Louis vind je helaas niet goedkoop, ik heb nog op marktplaats gekeken.

  En Johanna, ik wilde dat ik dat kon zeg! Voor 5 euro zo’n leuk jurkje!

 4. Ik vind king louie erg leuk! Maar helaas heb ik geen bijpassend lijf ;-) Je moet er echt wel slank voor zijn door de stof die niks verhult. Op de website van king louie zijn ze regelmatig in de aanbieding hoor ;-) En ze verkopen ze ook bij Sissy Boy en daar zijn ze vast ook wel eens in de aanbieding :-)

 5. Erg leuk! Maar ik heb mijn hart recent verpand aan Viva-Maria jurkjes die zijn te koop bij de Large en zijn net iets stoerder en hebben een beetje meer decoleté. Dit is me dan net een tikje te tuttig.
  Ik hoef overigens de nostalgie niet in een jurkje te stoppen; ik bén huisvrouw met een sterke mannelijke vent die alle zware klussen doet ;)
  Bovendien heb ik een ontzettend nostalgisch huis, dat steeds meer nostalgisch wordt qua inrichting.
  Door de week sowieso gewoon een spijkerbroek met bandshirtje of hardrock-café vest.
  Manlief is allergisch voor bloemetjesjurkjes, overigens ;) Ik heb er één en die komt alleen door de keuring omdat de basis zwart is ;)
  De viva-maria jurkjes kosten ongeveer 60 euro. Maar ik koop veel andere dingen tweedehands, dus één zo’n jurkje gekocht dit jaar.
  En dat postmaterialisme van de hoogopgeleide stedeling, waar bestaat dat eigenlijk uit? Ik vind ze juist wél erg materialistisch als ik zo iemand tegen kom of erover lees in de media en tijdschriften… of wordt er iets anders mee bedoeld??
  En als je nou eens wat kleren verkoopt en daarvan één zo’n jurkje koopt?

 6. King Louie, Laura Ashley vind ik allebei super mooi, maar het staat mij ook niet. Jurkjes draag alleen in de zomer of met feestjes.
  De stijl vind ik echt gaaf maar het moet je passen.
  En nee, ik zou nooit 80 euro uitgeven voor een kledingstuk. Vind ik echt te duur.
  Zulke dingen koop ik dan ook inderdaad op MP (maar vind ook dat het daar trouwens steeds duurder wordt) of in de vintage / kringloop winkels. DAAR zijn ze nog wel vaak voor een tientje of minder te krijgen.

 7. Ik kon maar geen bericht achterlaten. ik ben er al een tijdje mee bezig. Vandaar “test”. Maar het is eindelijk gelukt.

  Ik ben noodgedwongen met mijn andere blog gestopt en ben een nieuwe begonnen. Je liet regelmatig een reactie achter. Je bent welkom op mijn nieuwe blog. Ik zou het leuk vinden als je eens langs kwam.

  Ik schreef o.a. over de relatie met mijn moeder en bruintje. Misschien weet je nu wie ik ben.

  Liefs Frederique

 8. Ik ken het merk pas sinds afgelopen vrijdag. Heel toevallig!
  Ik zat na het overblijven koffie te drinken in de koffiekamer van de school toen een leerkracht binnenkwam met een shirt/trui met bloemmotief.
  Ik vond het erg mooi en dat zei ik dus ook, bleek het een King Louie te zijn. Nog nooit van gehoord.
  Ik keek net even op hun site en vindt het erg mooi, maar ik denk ook dat je er wel een slank figuur voor moet hebben, zeker voor de jurken.
  Zo af en toe gun ik mijzelf weleens een duur kledingstuk en dat koop ik van mijn ‘eigen geld’. Mij vind je meestal in winkeltjes zoals Hanna Roza of Bettie’s ( Groningen ). Ik doe jáááren met deze kleding en het is tijdloos.
  Nu ik wat ouder word, vind ik het mooi in ‘aarde’ kleuren te lopen, dus geen felle kleuren meer, maar juist warm en diep van kleur.

 9. Ik ben vrij lang (1.82) en stevig en draag graag zulke jurkjes. Bij mij vallen ze dan meer als tuniek lengte en ik ben er dol op.
  Tachtig euro is duur maar als je er lang mee doet en het graag draagt zou ik het wel een keer doen. Ik vind het een leuk merk.

  Groetjes Isabelle

 10. Op maandagochtend op de Noordermarkt in Amsterdam is er een stand met king Louie. Collectie van vorig jaar en super goedkoop

  1. hoi jocelyne,
   vraagje; ik ben op maandag naar noordermarkt geweest en super geslaagd bij king louie kraam, nu weet ik dat de noordermarkt ook op andere dagen is,maar staat de king louie kraam er dan ook?? bijvoorbeeld op zaterdag?

   groetjes pascalle

 11. Ik vind ze geweldig! Ik heb er geen omdat ik nog veel te veel vastgeplakte zwangerschapskilo’s heb. Maar als ik op gewicht ben ga ik er 1 kopen! Mijn dochter gaat er 1 krijgen voor haar verjaardag.
  Ik heb wel meer jurkjes van 80/100 euro en ze blijven gewoon heel erg mooi. Kan met gemak 4 jaar mee, en is het dan nog duur?

 12. dames,

  velen onder jullie denken dat ze geen figuur hebben voor een dergelijk jurkje, maar het geheim om zoiets in alle omstandigheden te kunnen dragen is een onderjurkje. dan glijdt het bovenstofje over de onderjurk heen en valt alles soepel – en blijft er niets haken achter een vetrolletje… je vindt ze zeker bij hunkemoller ( wel 30 euro maar ze gaan jaren mee ) en met wat geluk ook bij zeeman en wibra.

  80 euro voor een jurk is prijzig, toch voor dit model, het is zoals johanna zegt, je maakt dit makkelijk zelf

 13. Ik heb natuurlijk ook meteen gekeken naar de jurkjes van Tante Betsy, en die zijn inderdaad ook leuk. Maar ook weer veel te duur!

  Ik kan me echt niet meer dan 20 euro veroorloven voor een jurkje. Als ik een jurk zou aan hebben van 80 euro zou ik bovendien alleen maar stressen dat ik er vlekken op zou krijgen. En helaas, krijg ik die ook altijd…

  Ik kan een jurkje van meer van dan 20 euro niet aan mezelf, en mijn gezin verantwoorden.

 14. Ik val ook als een blok voor bloemetjes. Op Marktplaats staan erg veel King Louie jurkjes, vaak weinig gedragen, dus je kunt ook goedkoper uit zijn dan 80,-.

 15. Ik heb er geen, mijn dochter wel. Maar meer omdat ik niet in Nederland woon dan een andere reden. Ik vind ze leuk, en draag graag bloemetjes jurken.

 16. Ik vind ze ook enig en heb er een aantal. Maar ik koop ze altijd in de uitverkoop als ze 30-40% goedkoper zijn, via hun webshop. Of marktplaats, daar vind je ook heel veel king louie. Op m’n werk kreeg ik laatst wel een opmerking over al m’n bloemetjes, maar ik vind ze gewoon romantisch. Grappig hoor dat onderzoekje. Het klopt in mijn geval wel aardig!

 17. Ik vindt ze echt geweldig ,die King Louie jurkjes.
  En als ik ze niet meer draag ,zet ik ze weer op MP.
  Heb je de helft van de 80,00 euro weer terug.
  Er zijn meer site’s dan de eigen KL site.
  Deze site’s hebben ook leuke aanbiedingen soms,even sneupen op het internet dus,(ga geen namen noemen,is reclame toch?)Succes

 18. Ik heb op dit moment één King Louie jurkje, al 2 jaar in mijn bezit en inderdaad gekocht voor 80 euro. Ze zitten erg lekker en zijn tijdloos. Mijn vorige King Louie jurk heb ik doorverkocht op marktplaats en daar nog 20 euro voor gekregen. Zelf naaien kan ik niet helaas. Wel kijk ik vaak naar look-a-like jurkjes bij andere winkels maar de kwaliteit van KL is toch meestal beter, vandaar ook die prijs. Tegenwoordig kom ik veel bij Het Goed en daar hangt ook mooie kleding maar die is in verhouding nog best prijzig. Voor een jurk van 4 jaar oud wordt zomaar 8,50 of meer gevraagd. Dan koop ik soms liever een keer wat nieuws.
  Groetjes, Dagmar https://bewustconsumeren.web-log.nl/

 19. Ik heb al een jaar of 4-5 jurkjes en rokjes van King Louie. Je ziet ze nu steeds meer… Ieder jaar zit er wel weer wat leuks in de collectie, en kan ik me niet bedwingen. De meeste jurkjes gaan jaren mee (vooral die van het gladde stofje) en dan haal je het geld er wel uit.
  Er zijn verschillende modellen, meestal zit er wel een bij dat past.
  Ik denk er nu voor ‘t eerst over om er ook enkele te verkopen, ben er toch best aan gehecht geraakt.

 20. Tja, ik val wel in de VNdoelgroep en vind ze ook erg leuk. Grappig artikel trouwens en de reacties de week erna vond ik helemaal komisch (de ingezonden brieven)…
  Maar net als sommige eerdere reageerders ben ik een zelfnaaister en vind ik 80 euro ook teveel voor iets dat ik zelf voor nog geen 10 in (een avondje in) elkaar kan zetten en dan heb ik ook nog eens iets unieks. Oh wacht, ik lieg, ik heb er 1. Een uitverkoop-van-de-uitverkoopje, van nickeyvelours. Ben er wel heel blij mee :-)

 21. Ook ik ben verslaafd aan de jurkjes, volgens mij heb ik er een stuk of tien? Meest via marktplaats of in de uitverkoop, maar veel ook voor de volle mep, en ze zijn voor mij het geld dubbel en dwars waard, ze blijven prachtig, de oudste heb ik al een jaar of zeven en nog steeds ziet ie er prachtig uit, terwijl ik hem zo in de wasmachine gooi. Het model is zó fijn, dat ik zelfs voor mn trouwjurk dat model door een naaister na heb laten maken. (en ja, ik pas aardig in de doelgroep ;-))

  Groetjes, Nienke

 22. ik draag al jaren king louie en vind het een geweldig merk.
  de pasvorm is goed, de kwaliteit fantastisch en de printjes en kleurtjes blijven maar leuk!! telkens denk ik, ‘dit is de laatste’ maar dan komt de nieuwe collectie weer binnen…. ik vind de prijs wel meevallen. paar slippertjes in de zomer , laarzen en vestje in de winter en je bent klaar. de moeite waard!!

 23. Ik ben ook fan, sinds 2006, King Louie jurkjes zitten altijd heel mooi en ik vind de prijs-kwaliteitverhouding prima. Ze zijn tijdloos (of ouderwets volgens mijn man :-), kunnen in de wasmachine en ‘slijten’ nauwelijks. De jurkjes van de Hema bijvoorbeeld zijn weliswaar 70% goedkoper maar de kwaliteit vind ik vaak slecht, krimpen dusdanig dat ze na een keer in de wasmachine al te klein zijn, of ze gaan lubberen. Ik koop de KL jurkjes meestal in de uitverkoop, een enkele keer koop ik ze wel voor de volle prijs. Voor iedereen die twijfelt, een middagje in de winkel in Amsterdam en je vind er zeker iets leuks!

 24. King louie staat op maandagochtend op de Noordermarkt in Amsterdam met dames- en kinderkleding voor een fractie van de originele prijs Joke

 25. Ik ben ook helemaal wild van King Louie. Paste vandaag een polkadot-rokje van KL. Totdat mijn moeder zei dat €52,00 wel erg veel is voor een stukje stof. En eigenlijk is dat ook. Een avondje achter de naaimachine en je hebt ze zo gemaakt. Alleen dat leuke stofje kopen is lastig.

  1. Mooi is het he, Wilma? Ik heb ook zo’n moeder! Ze zegt: ‘Voor een tientje maak je het zelf.’ Maar ja, dan moet je wel handig zijn. Soms moet je jezelf ook gewoon iets gunnen. Ik vind 52,- wel prijzig, maar toch nog net acceptabel. Zeker als het echt een heel mooi rokje is dat heel lang mee gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.