Happy huis

happy huis

Ik houd van interieurboeken.

Jarenlang leende ik ze in de bibliotheek. En dan keek ik ze thuis door en wilde vervolgens naar de kringloopwinkel omdat ik me helemaal geïnspireerd voelde. Maar de laatste jaren is het aanbod in de bieb wat interieurboeken betreft weinig vernieuwd.

Maar een paar weken geleden kwam ik er toch een, voor mij, nieuw boek tegen: Happy huis. Breng kleur in je huis en je leven.

Happy Huis

Happy huis is een interieurboek over hoe je kleur kunt gebruiken in je interieur. Ik vond het een fijn kijkboek. Maar ik werd er ook doodmoe van. Er is zoveel te zien, en het is allemaal zo kakelbont dat je na een paar bladzijdes eigenlijk eerst even moet bijkomen.

Ik vind Happy huis echt een boek voor een kleine dosis per keer.

Gewoon zo nu en dan het boek pakken, en dan zo'n 6 bladzijdes bekijken.

Impressies van Happy Huis

happy huis
De achterwand in de keuken vind ik superleuk, zo met die kleurige bloemen!
IMG 1908
Fotobehang van boeken in de badkamer : )
happy huis
Die vind ik leuk vanwege de kleurtjes.

Indeling van Happy Huis

Happy huis is een druk boek. Dat komt door de vele kleurtjes. Ik vind het daarom jammer dat er geen duidelijke indeling is. Bijvoorbeeld op woonkamer, keuken, slaapkamers etc. In plaats daarvan hebben de hoofdstukken titels als:

 • Leven, liefhebben lachen
 • Koken,eten, delen
 • Werken,creëren, spelen

Mijn conclusie over Happy huis

Happy huis is een vrolijk boek voor mensen die van kleur in hun interieur houden. En die niet bang zijn voor kitsch en plastic. Het staat denk ik haaks op wat Marie Kondo predikt in haar boek Opgeruimd.  En ik denk dat mensen die verlangen naar een rustig interieur met niet teveel spullen ook afhaken bij dit boek.

Hoewel ik zelf erg houd van kleurtjes, vind zelfs ik de interieurs in Happy huis wel erg druk en bont. De achterwand voor de keuken (zie foto) vind ik mooi, maar zou ik zelf toch niet gauw kiezen in onze keuken. Ik denk dat het snel verveelt, en dat je er misschien zelfs wel een beetje gek van word.

Happy huis is een mooi kijk en leesboek dat je het beste met een paar bladzijden tegelijk tot je kunt nemen omdat het anders erg druk is en overweldigend.

Praktische informatie over Happy huis

Happy huis is te koop op bol.com voor 21,95. Die prijs vind ik dan wel weer heel reëel.

Houd je van kleurtjes? Denk dan eens aan granny squares haken en daar een vrolijk gekleurde deken van maken. Of aan bloemen haken!

Welke kleuren heb jij in je huis wat betreft inrichting?

Similar Posts

31 Comments

 1. Oef... Dat is wel heel bont.... Ik hou van een beetje kleur, maar niet te opdringerig, anders wordt het - samen met het speelgoed van zoon en de kleur die er toch al is - een soort kermis.

  Leuk, maar niet voor alledag.

  1. Oh geweldig, zo'n heel andere stijl : )

   Nu ben ik helemaal benieuwd naar jouw interieur Nancy. Heb je toevallig foto's op je blog van je huis? Dan kom ik kijken : )

   En hoe houd je het mooi wit en schoon?

 2. "Kleur is de verwondering van het licht." Ik hou van veel kleur, maar niet van een bonte bende. Het is toch heel persoonlijk. Van alleen wit krijg ik het benauwd. Het leuke van dit soort boeken is dat je er wat dingen utpikt, ze inspireren.

  1. Dat is denk ik de gedachte inderdaad. Maar dan moet je niet zo duizelig en daas zijn van de kleurexplosies dat je helemaal dichtklapt. Dat had ik helaas een beetje.

 3. Mijn woonkomer is zwart, wit, taupe. Sinds een paar dagen heb ik wat mintgroene accessoires om alvast wat voorjaar in huis te brengen haha zo'n kakelbont huis is echt niks voor mij ????

 4. Ik ben ook dol op kleur en de cover sprak mij dan ook meteen aan. Maar de rest gaat me te ver. Bovendien zouden mijn huisgenoten gaan gillen ;-)

 5. Oei, echt lelijk al die kleur en drukte, niks voor mij!
  Hier ook alles wit, grijs, een beetje beige en hout. Ook witte linnen gordijnen. Enkel de living die is geschilderd in donkerpaarsgrijzig (er zijn veel en grote ramen dus het leek nooit donker in huis). Maar na 10 jaar ben ik dat ook beu en wordt binnenkort alles terug maagdelijk wit.

 6. Klink als een leuke interieur boek. Ik vind bij andere vaak de bonte kleuren erg leuk. Zelf houd ik het toch vrij neutraal...
  Al hebben we nu wel een grote eettafel met 3 kleuren stoelen, licht en donker antraciet en okergeel. Dus dat okergeel is al kleur in huis ;) Dat is bij de achterkamer.
  Verder hebben we oudroze met een soort groen qua accessoires.
  Meubbels (whitewash) wit.
  Niks bont... als vind ik het erg gezellig. Ik denk dat ik het zelf ook niet durf al snel te vind ofzo.

 7. Oh dat ziet er allemaal erg gezellig uit zeg!! Ik hou van kleur! Kan mij niet gek genoeg zijn eigenlijk.... Heb ook diverse meubels in huis die we zelf geverfd hebben...3 verschillende kleuren, maar past mooi bijelkaar. Ik ben juist allergisch voor grijs/wit en natuurtinten... Echt iederéén heeft dat...zo saai vind ik het! Ik durf gelukkig wel mn eigen smaak en stijl door te voeren zonder echt een villa kakelbont ervan te maken. Kopjes, schaaltjes en glazen...allerlei kleurtjes juist leuk!!

 8. Ik hou van wit en natuurlijk :)
  En heb een grote hekel aan plastic en kitsch. Niet echt een boek voor mij dus, haha.
  We hebben een houten vloer die gewhitewashed is. Één muur in een natuurlijke zacht oud roze/grijzige kleur en de rest wit. Teak houten meubels. Witte bank. En zo min mogelijk frutsels :)
  Ik hou wel erg van bloemen in vaasjes!

 9. Als ik de kaft zie denk ik ja leuk , maar ik ken mezelf als ik die kleuren zou hebben ben ik heel de dag aan het ruimen omdat het te druk in mijn hoofd wordt, wij hebben allemaal natuurtinten en pastels felle kleuren komen er niet meer in. Maar de tuin mag lekker alle kleuren hebben hoor dat vind ik weer vol op genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.