Happy Huis door Chartlotte Hedeman van RICE

happy huis

Je hebt van die boeken die je misschien wel meer bekijkt, dan leest. Zo’n boek is Happy Huis van Charlotte Hedeman Guéniau, de bedenker van RICE. De ondertitel is:

‘Breng kleur in je huis en je leven’.

En kleurig is dit boek zeker. Het is gevuld met foto’s van woonkamers, keukens, badkamer etc. Allemaal met vrolijke kleuren. Voor wie van kleurrijk wonen houdt, is dit echt een leuk boek.

Charlotte startte in 1998 samen met haar man Philippe het bedrijf RICE. Inmiddels staat dit Deense bedrijf bekend om hun kleurrijke collectie.

Vooral een kijkboek

Heel praktisch vond ik het boek niet. Het is echt vooral een kijkboek met voorbeelden van kleurrijk wonen. Wel staan er een paar praktische zelfmaaktips in. Maar de meeste vond ik niet zo leuk. Bijvoorbeeld een tip waarbij je tape plakt over een bord, met de naam er op van degene die daar mag zitten. En de tip om takken met washi-tape aan de muur te plakken vond ik ook niet geweldig.

Het boek deed me een beetje denken aan Kringloopgeluk, wat betreft stijl en sfeer.

Ik denk dat als je handig bent, en gevoel hebt voor interieur, de foto’s je op ideeën kunnen brengen. Ideeën die je vervolgens kunt toepassen. Zelf vond ik dat wat lastig. Ook al vond ik de foto’s wel mooi. Maar ik vind boeken over kringlopen en tweedehands spullen leuker.

Happy huis van Charlotte Hedeman Guéniau

Dit boek is gemaakt door de oprichtster van woonaccessoire merk RICE. Zij vindt kleurgebruik in huis echt een levensstijl. Charlotte benadrukt bijvoorbeeld dat kleur je humeur beïnvloedt.

Indeling van het boek

Het boek is ingedeeld op basis van de vertrekken en ruimtes in je huis. Maar de titels zijn niet bijvoorbeeld ‘keuken’ of ‘woonkamer’. In plaats daarvan gebruikt Charlotte hoofdstuk titels als Werken, creëren, spelen’. En dat hoofdstuk gaat dan over je werkplek.

Mijn conclusie over dit boek

Ik vond het een leuk boek om door te kijken. De woonkamer die je op de cover ziet vind ik bijvoorbeeld heel leuk. Ik houd erg van kleur en fleur. Maar als je houdt van een strakke, minimalistische inrichting is dit boek waarschijnlijk niet iets voor jou.

Er is ook een versie voor buiten:

happy home

Dit kleurrijke woonboek kopen?

Happy Huis is voor 18,99 te koop bij bol.com. Ben je benieuwd naar de RICE producten? Bezoek dan eens de RICE webshop. Ondanks mezelf werd ik onmiddellijk verliefd op dit snoezige plankje van RICE:

rice

Maar je vindt ook tassen, meubels, melamine beker, kussentjes en nog veel meer bij RICE allemaal passend bij kleurrijk wonen.

Nog meer kleurrijk wonen inspiratie?

Hieronder zie je nog drie leuke boeken die over kleurrijk wonen gaan. Ik vind de covers allemaal prachtig.

Thuis je eigen stijl

kleurrijk wonen

Engelstalig: Homespun Style

kleurrijk wonen

Ook Engelstalig: Vintage home

kleurrijk wonen

Wat vind jij leuke woonboeken? En wat vind jij van kleurrijk wonen?

Similar Posts

13 Comments

 1. Eerlijk gezegd kijk ik zelden of nooit in zulke boeken. Ik kijk wel graag naar woonprogramma’s zoals Eigen huis en tuin en daar komen soms best wel leuke dingen ideeën langs.

  1. Ik ben juist een beetje afgeknapt op die woonprogramma’s. Ik heb het gevoel dat ze altijd zo’n lelijke rode stip op de muur willen verven. En dan zetten ze overal kaarsjes neer, en daardoor lijkt het nog wat… Ik heb vaak te doen met die arme mensen die hebben meegedaan.

 2. ik vind zulke boeken veel te duur voor wat je eruit kunt halen, en de woonprogrammas van tegenwoordig gaan ook alleen maar over trends en hoe je je huis moet pimpen naar de laatste trends , laatst was er nog een stel dat toch echt een nieuwe keuken moest ,want hun oude kon toch echt niet meer, nou ik wou dat ik hun oude keuken had. vind het heel jammer dat er niet meer ingespeeld word op recyclen en hergebruiken, ja af en toe komt er een klein tipje voorbij,maar meestal gaat het er toch over dat er vernieuwd moet worden.

  1. Ik vind het ook belangrijker dat er wordt gekeken naar de persoonlijke smáák van mensen dan naar wat er in de mode is! Dat vond ik altijd leuk aan Trinny en Susannah van What not to wear. Zij keken naar het lichaam van de vrouw, en niet naar de mode.

 3. Je doet in dergelijke boeken misschien tips op. Maar als ze niet toepasbaar zijn kun je er niks mee. Het brengt je misschien op andere ideeen. Fijne zondag.

  1. De tips in dit boek vond ik in ieder geval niet geweldig. Ook al heb ik wel fijn plaatjes gekeken. Het leukst vind ik boeken over spullen uit de kringloop, en hoe ze die weer gebruiken.

 4. Ach, altijd leuk om eens door te kijken. Ik houd ook wel van kleur in huis maar ik heb niet van alles door elkaar. Bij mij is het allemaal op elkaar afgestemd. Dat vind ik dan weer leuk.

 5. Alles door elkaar met felle kleuren moet wel van houden. Ik vind meer voor de jongelui. Wij hebben zachte tinten. Behang parel moer en onderste stuk effen. Met band in midden. Kussen en bank ook rustig van kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.