|

Goedkope alternatieven voor snacks en dranken

frappuccinoHet is één van de adviezen die Annemarie van Gaal regelmatig geeft in het programma ‘Een dubbeltje op z’n kant‘.

‘Ik wil dat je deze week goedkopere alternatieven gaat zoeken voor de dingen die je koopt!’

Dit programma fungeert voor mij nogal als een kritische spiegel. Ik heb inmiddels zelfs een kasboek. En gelukkig ben ik wat dit advies betreft best goed bezig. En mijn 18-jarige dochter ook!

Mijn oudste dochter is namelijk dol op de Frappucino’s van Starbucks. Een Frappuccino is een soort ijskoffie, maar dan zoeter. Ze zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Mijn dochter houdt van de variant met karamelsmaak. Minder dol is ze op het prijskaartje. Zo’n Frappuccino kost 4,50 euro bij Starbucks.

Maak je eigen frappuccino

Dus zocht ze naar een manier om er zelf eentje te maken. Nou wilde het toeval dat ik 4 jaar geleden een blender kocht bij de Lidl. Hij kostte geloof ik 29,95 en ik gaf hem aan het hele gezin cadeau met Sinterklaas. Vervolgens heeft hij 4 jaar lang in de doos staan verstoffen. Tot mijn dochter hem uit zijn doos bevrijdde, in haar queeste om een Frappuccino te maken.

Ingrediënten

 • Halve kop echt koude koffie
 • Halve kop melk
 • Drie eetlepels suiker
 • Drie eetlepels caramelsaus (1,39 voor 200 gram van dr. Oetker bij de Coop)
 • Twee kopjes met ijsklontjes

Bereidingswijze: 1 minuut!

Je gooit alles bij elkaar in de blender, en zet de blender aan. Het kost je ongeveer 1 minuut, aldus mijn dochter.

Volgens mijn dochter smaakt het niet precies het zelfde, maar ze vindt het wel even lekker.

Hier onder zie je de bereiding en het eindresultaat!

Ik vind het fijn dat mijn dochter zorgvuldig met haar geld om gaat en goedkopere alternatieven zoekt! Dat doe ik zelf ook graag. Vroeger at ik nog wel eens een tosti in een restaurant, of een broodje gezond. Tegenwoordig maak ik die gewoon zelf. En voor een fractie van de prijs.

Mijn top 6 met goedkopere snack alternatieven!

 1. Tosti ham-kaas-ananas: en ik heb er ook nog veel meer kaas op dan in het gemiddelde restaurant. Hmmmm!
 2. Baguette gezond: ook deze is weer veel rijker belegd dan de restaurant versie! Ik doe er ham, kaas, ei, komkommer, zilveruitjes, paprika en augurk op!
 3. Hamburger met ui, curry en een beetje fritessaus: ik doe een runderhamburger in de oven, en beleg die met gebakken ui, curry en een klein beetje fritessaus. En omdat de hamburger uit de oven komt, is hij veel minder vet.
 4. Vruchtensorbet: maak ik met magere yoghurt, aardbei saus van Tova, en ananastukjes uit blik van de C1000. En die lepel ik dan op met een sorbetlepel van de Action. Want, zoals ik de kinderen leer: ‘Het zit ‘m allemaal in de presentatie!’ Mijn yoghurtversie is nog gezonder ook dan de ijsvariant.
 5. Kopje koffie. Ik weet eindelijk hoe ik lekkere koffie kan maken met mijn Philips Cucina filterapparaat. Ik moet er één schepje minder koffie in doen, dan water. Dus 3 kopjes koffie, is 2 lepeltjes koffie. Wat kan ik zeggen. Ik houd nu eenmaal van een slappe bak.
 6. Patat met kroket en fritessaus. Elke laatste zondag van de maand is het patatdag. De patat halen we voor zo’n 40 cent bij de Aldi. De kroketten zijn wel van een ‘echt’ merk: Mora.

Wat maak jij goedkoper zelf?

Similar Posts

15 Comments

 1. Goeie van die Frappucino. Chocolademelk en anijsmelk maken we zelf. Snacks en fris kopen we, afgepast en alleen voor het weekend. Cake- en kruidkoekvariaties bak ik altijd zelf. Met de zelfgemaakte koekjes ben ik gestopt, wegens niet meer kunnen ophouden met het eten ervan. Te lekker! Die bak ik alleen nog afgepast als we gasten krijgen en dan vries ik de rest van het deeg in. Trekken de smaken nog beter in ook.

 2. Chocolademelk, pizza en popcorn

  En niet zelf gemaakt maar toch wel heel veel in prijskaartje schelend:
  Ik ga zelden op een terrasje zitten, koop liever als ik een dagje uit ben bij de plaatselijke supermarkt een luxe broodje en een blikje merkloos fris (á 19 cent) om dan een rustig plekje met mooi uitzicht te zoeken.

  Uitjes plan ik zowiezo alleen als ik goedkope trein of buskaartjes heb gescored.
  Naar de nabijgelegen Efteling ga ik ook alleen maar een keertje als er flink korting te krijgen is.
  En mn vakanties boek ik alleen via speciale aanbiedingen

  1. Ja, je kunt eigenlijk ook heel erg fijn op een bankje ergens gaan zitten met je eigen meegebrachte drankje. Toch vind ik een terrasje ook erg gezellig. Maar ik snap eigenlijk niet waarom! Zou het de bediening zijn?

   1. Ik zou het niet weten.
    Terrasje is voor mij gewoon te duur en ik zit nooit lekker in die voor mij meestal te krappe stoelen.
    Vind het ook vaak te druk, ik hou van rust.
    Maar kan me voorstellen dat het wel leuk kan zijn als je met een groepje bent

 3. ik ben dol op kaas en zoutstengels en maak die zelf van bladerdeeg, scheelt ook enorm in prijs, net als zelfgemaakte aardappelsalade, ook broodje hotdog maken we zelf met afbakbroodjes en knakworsten, saucijzenbroodjes. ook pizza pimpen we zelf gewoon de simpelste en goedkope pizza kopen en dan zelf erop leggen wat je wilt, sladressing maak ik ook zelf en pasta saus

 4. Lijkt me wel lekker, die frappucino, maar wel vreselijk zoet! Met echt 3 eetl suiker?

  Ik maak de soep altijd zelf, pastasauzen, voor de pizza koop ik alleen de bodem, of als ik er zin in heb maak ik de bodem van bio speltbloem.

  1. Ik houd niet van die aparte koffies en heb het zelf niet geproefd! Mijn dochter is zeker een zoetekauw. Je kunt natuurlijk altijd minder suiker gebruiken. Ik vond dat hij er erg professioneel uit zag!

 5. Popcorn zout of caramel, kaaskoekjes en hartig gevuld brood. Maar tosti’s in allerlei smaken en een simpel gebakken ei met een plakje ontbijtspek doet het ook altijd goed bij mijn eeuwig hongerige boys.

 6. Eigenlijk maak ik alles zelf sinds ik glutenvrij eet. Zonder conserveermiddelen en E-nummers. Vooral patat maar dan snij ik ze wel zelf. Zo ook de croquet. Soep had ik anders altijd uit een pakje, het is veel goedkoper inderdaad om het zelf te maken. Brood en koekjes en gebak niet te vergeten.

 7. Hier maken we zelf kapsalon, pizza, kaaskoekjes, zoutjes van bladerdeeg, bladerdeeghapjes, taarten, koekjes.

 8. Ik maak ook veel zelf, ivm lactose intolerantie van dochter. Laatst nog griesmeelpuddinkjes en caramelsaus. Maar ook pastasauzen, soepen.. zelden uit een pak of zak.
  Dit weekend maak ik weer een lekkere pan pompoensoep :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.