Dienblad: make-over

dienblad make-over
Voor de make-over

Ik heb een houten dienblad van de Xenos dat ik graag en veel gebruik. Het heeft een opstaande rand. Dat vind ik handig. Want dan hoef ik niet bang te zijn dat alles er af valt.

Nadeel van hout

Maar het nadeel van hout is dat het er best snel smoezelig uit ziet. En ik kan het niet makkelijk schoonmaken. Daarom heb ik er meestal een placemat in liggen. Of twee A4-tjes gekleurd papier.

Maar die placemats worden ook smoezelig bij mij. En papier wordt nat en scheurt.

Gekleurd papier+ lamineerhoezen = nieuw dienblad!

Daarom kocht ik bij de Hema een pak gekleurd papier en lamineerhoezen. Ik heb twee mooie vellen uitgezocht voor mijn dienblad. Die heb ik gelamineerd, en voila! Een schitterend dienblad, dat zich prima nát laat afnemen!

En als ik het zat ben, lamineer ik gewoon een ander kleurtje en patroontje!

Tataaa! Hier onder het resultaat.

make-over

 

N.B. Ik moest het A4-tje iets bijknippen. Daarna heb ik het voor de zekerheid een tweede keer door het lamineerapparaat gehaald. Gewoon in dezelfde lamineerhoes.Zo weet ik zeker dat het papier goed ‘verzegeld’ is.

De strook die ik moest afknippen is meteen een leuke boekenlegger!

zelfgemaakte boekenlegger

Wat soort dienblad heb jij? Rond of vierkant? Plat of met opstaande rand? En wat voor materiaal?

 

Similar Posts

7 Comments

  1. Goed idee, je moet wel een lamineer apparaat hebben.
    Afgelopen weekend vilene de gelamineerde stukje zeep en hoofd met shampoo van de zeepdisspensers die in de douche hangen er af.
    Ik heb ze er weer op gekregen, maar vroeg me wel af hoe lang kunnen ze er tegen. Ik liet ze destijds maken oo de afdeling repro van mijn vireige werk.

  2. ik heb ook een houten dienblad met een hoge rand , ik koop plakplastic bij de bouwmarkt dat je meestal gebruikt om over kastplanken te plakken en vervang dat meestal na een paar jaar. ook heb ik een tijdje plastic tafelzeil gebruikt ,maar dat is lastiger omdat dat los ligt. op beide manieren kun je regelmatig het uiterlijk van het dienblad aanpassen aan je interrieur op een niet al te kostbare manier.

  3. Ik heb een zelfde soort dienblad en gelakt met een restje verf (in de kleur vd keuken) en laten drogen. Papieren kleuterschool-kleedje geknipt (zo groot als het dienblad) en met een kwast getamponneerd met een restje goudverf! Papier eraf, goed laten droge en nu is het dienlad afwasbaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.