|

Wat zit er in mijn tas: in 2012 en nu in 2016?

what's in my bagWhat’s in my bag‘ is een meme waarbij je laat zien wat er in je tasje zit.

‘Dat kan ik ook!’dacht ik, en keerde mijn tas om op de keukentafel.

Hoeveelheid viel mee, maar inhoud is wel een beetje viezig…

Qua hoeveelheid viel het me nog best mee. Maar sommige dingen waren wel een beetje vies… Zoals die bakjes van Heinz die ik blijkbaar ooit uit een restaurant heb meegenomen naar huis, en vervolgens vergeten. Eén van de bakjes is kapot gegaan. Het vakje van mijn tas waarin het zat, is daardoor heel vies en kleverig nu…

Duurzame tasjes : )

Verder kun je goed zien dat ik hard werk tegen plastic tassen. De watermelon plastic tas kocht ik bij de Action voor 79 cent, en die grotere rode bij de Hema. Maar die laat zich heel moeilijk weer tot een klein pakketje opvouwen.

Wanneer ze me nu een plastic tasje aanbieden dan zeg ik triomfantelijk: ‘Nee dankuwel! Ik heb mijn eigen tas.’ En dan ruk ik mijn watermeloen tevoorschijn. Zie ook mijn Hema eco tas.

What’s in my bag in 2012

 • Het rode boekje heb ik altijd bij me, om notities in op te schrijven. Vandaar ook de pen!
 • Het donkergroene boekje is een jaaragenda, waar vrijwel niets in staat, omdat ik eigenlijk alleen mijn bureau-agenda gebruik.
 • Achter de watermeloen ligt een Always maandverband, want je weet maar nooit! Bovendien is het maandverband bij ons nog wel eens plotseling op, en dan heb ik altijd die verband nog als back-up.
 • Linksonder ligt mijn rode Hema portemonnee, die eigenlijk een toilettasje is. Het roze portemoneetje bevat alle pasjes die ik weinig gebruik en komt van de Wibra. Het verhaal van deze portemonnee vind je in deze post op Huisvlijt
 • Vlakbij mijn portemonee ligt een C1000 muntje. Die raak ik echt altijd kwijt. Maar deze is nu dus weer terecht gelukkig!
 • Het oranje portemonneetje van Jantje Beton rechtsonder hoort helemaal niet in mijn tas! Ik weet niet hoe die er in is gekomen. Dat is het portemonneetje dat ik om mijn pols draag bij het hardlopen.
 • Soms word ik trillerig, en dan neem ik snel een druivensuiker. De losse druivensuiker die bij mijn agenda ligt is er zeker uitgevallen.
 • Verder nog wat los muntgeld, dat eigenlijk in mijn portemonnee hoort.

What’s in my bag in 2016?

Het is vier jaar geleden sinds ik bovenstaande post schreef over de inhoud van mijn tas. Ik besloot mijn tas opnieuw om te keren op de keukentafel. Dit keer zat er dit in:

wat zit er in mijn tas

Wat me meteen opvalt is het muntje van de C1000! Die heeft de tand des tijds goed doorstaan zeg. De C1000 bestaat niet eens meer, maar het muntje doet het nog steeds : )

Ook het rode tasje van de Hema is een oude bekende. Prima kwaliteit dus.

Daarnaast valt op dat ik inmiddels een nieuwe portemonnee heb. De Hema portemonnee ging kapot. En ik moet zeggen dat de portemonnee van Huissteil veel fijner en praktischer is.

En nu puntsgewijs de inhoud:

 • Portemonnee
 • Fietssleutels van mijn middelste zoon
 • Supermarkt muntje van de C1000
 • Notitieboekje van de Hema dat moet doorgaan voor zo’n mooie Moleskine, maar jammerlijk tekort schiet.
 • Zo’n koekje dat je bij restaurants bij de koffie krijgt. Ik vind die niet lekker, maar neem ze altijd mee, met het vage idee dat iemand ze thuis misschien lekker vindt.
 • Katoenen tasje dat ik kreeg van een vriendin.
 • Rood spiegeltje voor als ik problemen heb met mijn lenzen
 • Paar kassabonnen die weg kunnen
 • Lege verpakkingen van Hema cadeaukaarten
 • Twee pennen
 • Kruimels

Wat zit er allemaal in jouw tasje? En wisselt de inhoud nog in de loop der tijd zoals de mijne?

Similar Posts

43 Comments

 1. Ik heb een toilettas waar ik altijd mijn spulletjes in doe en die toilettas kan ik zo overhevelen van tas naar tas. In die toilettas heb ik benodigdheden zoals zakdoekjes, maandverband, pleisters, lipgloss, handcreme, zonnebrandcreme, spiegeltje, plastic tasje, pennen en een notitieboekje.

  1. Wat een slim idee Mama Lifestyle! Zo is het veel minder werk om van tas te wisselen. Zelf heb ik maar 2 tassen: een gewone tas voor dagelijks gebruik. En een kleintje voor als ik eens uit ga.

 2. Whaha die bakjes van Heinz! Die neem ik ook altijd mee naar huis en dan blijven ze in de tas liggen! Kruimels zitten er ook altijd in ????

 3. Dat is nog eens handig zo.n toilettafel

  Nicole ,je kunt tasje wassen in de wasmachine.

  Mijn tas pasjes houder,portomonnee,sleutels ,opschrijfboekje en pen.,zonnebril,zakdoekjes puzzelboekje,nagelgarnituurtje,nylontasje voor bootschappen

 4. Waarom is het toch zo leuk om in iemands tas te neuzen?
  Bij mij zitten er nu vooral luiers, spuugdoekjes en poedermelk in. Haha, ‘t is een ware expeditie als je met een baby de deur uit wilt.

 5. Oef… ik krijg het vermoeden dat jouw handtas een stuk kleiner is dan de mijne. ;)
  Leuke post. Ben nu wel benieuwd naar de tas die eromheen zit (ben dol op tassen).

 6. Bij mij valt het mee ,mijn portomonnee,zakdoekjes ,leesbril,gsm,pen en een opschrijf boekje Maar als we met de kleinkinderen op pad zijn komt daar nog bij een handdoekje een nat washandje een drankje een koek en pleisters,:::ik hou niet van die snoetendoekjes een washandje in een plastiek zakje doet het goed en doe je in de was,ik probeer milieu vriendelijk te zijn.

 7. In mijn tas bleek deze week nog een “vergeten” banaan te zitten. Daar kwam ik achter toen er ineens een dikke vlek in de bijrijdersstoel zat…..

  Die zit dus in de was. En de stoel zal nog wel een paar schrobbeurten nodig zijn!

 8. Hihi, beetje viezig :-) Ik ga de mijn eook eens omkeren.

  En wel leuk om te zien dat er eindelijk eens een vrouw is zónder make-up dozen en lippenstiften in de tas…

 9. Ik ben snel klaar, ik heb namelijk geen tas meer!

  Enige wat ik meeneem als ik de deur uitga is mijn telefoon en sleutels. Die stop ik in mijn broek/jaszakken. Portemonnee neem ik alleen mee als ik boodschappen ga doen. Die stop ik dan in de kinderwagen of in mijn jaszak.

  Binnenkort toch maar weer eens kon kijken voor een klein tasje, in de zomer bij jurkjes wel handiger

  1. Een vrouw zonder tas! Daar hoor je niet vaak Linda. Je bent de eerste die ik tegenkom : )

   Ben je nooit bang dat je portemonnee uit je jaszak wordt gestolen? Dat zou ik namelijk hebben.

 10. Ik heb een redelijk grote schoudertas en veel bij me. Buiten de al veel genoemde dingen als porteennee, agenda en tasjes heb ik ook en vijl, schaartje, spiegeltje en rolmaat bij me en dropjes en pepermuntjes ivm droge mond en 2 houdertjes voor pasjes.

  Veel dus

 11. Bij mij zit er meestal m’n telefoon, portemonnee, maandverband en tampons en sleutels in m’n tas. Best weinig eigenlijk…

 12. Sleutels, portemonnee, mobiel, opschrijfboekje met pen, papieren zakdoekjes, een paar hoestpastilles, haarborstel, lipbalsem, munt voor winkelwagen, opvouwbaar tasje in hoesje (voor 1 euro aangeschaft en is al heel vaak van pas gekomen), inlegkruisje voor nood, paar paracetamolletjes, pleisters…..euhm…meer niet volgens mij.
  Als ik een dagje weg ga wordt dit nog aangevuld met een paar blaarpleisters :D

 13. maandverband, sleutels, portomonnee, papier en pen.
  En vaak bonnetjes van de winkel die er onopgemerkt in zitten.
  Groet, Wilma

 14. Leuk zeg. Elke keer dat ik zo’n what’s in my bag zie, denk ik dat ik dat binnenkort ook eens een keer moet doen. Ik sleur vooral onnodige dingen mee, herinneringen. Geen Heinz bakjes haha

 15. Ik heb altijd een grote handtas bij me waar ik alles in kwijt raak haha. Naast de standaard spulletjes zit hij ook vol met bonnetjes en andere rotzooi. Steeds ruim ik hem uit met het voornemen om alles er netjes en opgeruimd in te doen, maar ik denk niet dat dat het nog gaat worden ;)

 16. Hahaha kruimels ;-) ja die heb ik altijd mee, ik kan niet zonder. Ik durf de inhoud van mijn tas niet te laten zien. Ik versla Marry Poppins, ja echt.

 17. What’s in my bag: 1 doosje met 2 epipennen, anti histamine pillen, maagzuurremmers, lipbalsem, medicijnpaspoort, spiegeltje, pincet, paspoort, brillenpoetsdoekjes & 1 haarelastiek. Dan los: brillenkoker, papierenzakdoekjes, systema bestekset in doosje (voor de onverwachte snack of Impromptu picknick) notitieboekje met pen, telefoon, sleutels (in apart vakje), 2 extra stoffen tasjes, waterfles van 500ml & een boek.

  1. Epipennen zijn er omdat ik een proteïne allergie heb en een lactose allergie. Was het maar zoiets onschuldigs als een wespensteek. Alleen al een stukje vlees op mijn hand zorgt voor een driedubbel dikke hand. Een koekje met ei en melkproducten erin is 4-8 dagen ziek zijn en dan zijn de bulten en de diarree nog de onschuldigste symptomen.

 18. Wat grappig om je tas te vergelijken met 4 jaar geleden.
  In mijn tas zit niet veel…. portemonnee, zakdoekjes uhm… tja, zal binnenkort eens in mijn tas gaan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.