Wat te doen met Pasen?

pasen

Kerstmis staat bekend om haar tradities en gewoontes. De meeste mensen hebben dan ook een duidelijk idee van wat ze met Kerstmis gaan doen.

Maar hoe zit dat eigenlijk met Pasen?

Paas perikelen

Links en rechts zie ik blogposts voorbij komen van prachtig versierde paastakken. En dan denk ik: ‘Oh ja. Dat zou ik ook moeten doen!’ Maar ik kom tot niets. En ik heb weinig plannen voor de Paasdagen. Wel zijn we op Eerste Paasdag bij mijn ouders uitgenodigd voor een brunch net als mijn twee jongere zusjes. Dus het is leuk om iedereen weer te zien.

Onze Paasgewoontes

Als ik in mijn geheugen graaf, dan hebben wij als gezin weinig gewoontes of tradities rondom Pasen. En dat is wel opvallend eigenlijk, want ik ben dol op tradities en dergelijke. Maar we hebben er wel een paar. Eén daarvan is chocolade eitjes verstoppen, die de kinderen dan mogen zoeken. Verder eieren koken, en dat de kinderen die dan versieren. Maar voor beide activiteiten zijn de kinderen nu eigenlijk te oud. Wat we nog wel hebben is pasteitjes met champignon ragout als lunch. Dat vindt vooral mijn jongste zoon erg lekker : )

Daarnaast herinner ik me een Paasdag dat ik met drie kinderen naar een roofvogelshow ging, terwijl mijn man zijn ouders bezocht met de twee overige kinderen. Ook ga ik op Tweede Paasdag nog wel eens naar de kerk. In het plaatsje Varsseveld is namelijk een kerk die op Tweede Paasdag een dienst heeft. En soms trekt me dat wel.

Wat te doen met Pasen?

Op z’n minst betekent Pasen voor mensen twee dagen vrij. Wat doen mensen nou met Pasen? Ik maakte een overzicht van mogelijke activiteiten die je kunt doen met Pasen!

 1. Speciaal paasonbijt eten als gezin.
 2. Op bezoek bij familie.
 3. Naar de kerk.
 4. Paasvuur bezoeken en kijken.
 5. Naar een pretpark gaan.
 6. Thuis luieren en lekker niks doen.
 7. Weekendje naar een camping, huisje of hotel.
 8. Naar een meubelboulevard gaan.
 9. Paasfestival bezoeken zoals Paaspop.
 10. Een paasmarkt bezoeken

Lees ook mijn posts over scrambled egg, eieren invriezen over de handige eiersnijder!

Wat ga jij doen met Pasen?

Similar Posts

35 Comments

 1. Hier in Frankfurt, en ik geloof ook in de rest van Duitsland, gaan heel veel mensen naar de kerk met Pasen. De winkels hangen vol (echt VOL!) met decoratie, prachtige serviezen en dergelijke. Bij de Lidl en Aldi zijn speciale paasgerechten te verkrijgen en die worden dan massaal ingekocht! De eerste eiversierder ligt hier dan ook zo al rond januari bij de DM (drogisterijketen in Duitsland)! Net zoiets is dat de eerste kruidnoten in sommige winkels in augustus al gespot zijn…
  Wij doen geen speciale dingen met Pasen. Ophelia vindt het geweldig om verstopte eitjes te zoeken, maar ik geloof dat ze dat in de herfst ook wel leuk vindt ????????

  1. Ik vind het altijd weer leuk om te lezen hoe dingen in andere landen gaan! Wat bijzonder dat er in Duitsland speciale paasgerechten zijn en dat er speciale serviezen voor worden gekocht!

 2. Eerst naar de kerk, ik zing in het koor eerste Paasdag. Dan komt de familie bij ons brunchen. En daarna, stukje wandelen en zwijgend achter de computer duiken, denk ik. Tweede Paasdag weinig, of een spontane actie.

  1. Gemengd, we zoeken nog alten ;-). Het is een ‘gewoon’ kerkkoor dat voor een deel ook rouw- en trouwkoor is.

 3. Wij doen elk jaar een brunch met mijn familie. Wie zin heeft maakt of koopt wat lekkers. Voor onze dochter verstoppen we wat eitjes die ze na een paasontbijtje mag zoeken.

 4. Ik hoop dat het mooi weer is. Mijn man heeft oproepdienst, dus veel kunnen we niet doen. De kinderen zullen wel allebei moeten werken. Misschien de fiets op of zo. We moeten in de omgeving blijven, dat is de voorwaarde bij oproepdienst.

 5. Ik vind feestdagen erg leuk en gezellig.
  Dus komen er vrienden eten en doen we paasbrunch met ons gezin en mijn moeder.
  Gewoon informeel en gezellig.

  Vroeger speelde of zong ik altijd in de kerk. De laatste jaren kies ik ervoor om thuis te blijven zodat ik mijn energie niet al kwijt ben voor het begint.
  Maar de betekenis achter Pasen is hier niet vergeten.

 6. Bij ons draaien eigenlijk alle feestdagen vooral om *ahum* eten en leuke dingen doen. Gezellig als gezin samenzijn. Voorheen waren we vaak op Circuit Zandvoort te vinden…

 7. Ik vind brunchen wel echt iets voor Pasen. Vorig jaar zijn we met een groep vrienden wezen brunchen en ik hoop dat we dat nu weer gaan doen. Gezellig. En tweede paasdag komt mijn vader en zijn vrouw eten, asperges!

 8. Eigenlijk heb ik ook geen idee. Wel maak ik een lekker uitgebreid paasontbijt. Meestal ook gourmetten maar dat vind ik minder…
  Ik wil wel altijd even de deur uit, maar waar naartoe? Rondje familie doen we trouwens ook

  1. Gourmetten hoeft van mij ook niet zo. Ik weet wel dat het gezellig is en zo, maar het voelt voor mij vooral dat ik alsnog zit te koken. Alleen dan in hele kleine mini pannetjes.

 9. Ik ben samen met een aantal medevrijwilligsters al vanaf januari bezig een groep van zo’n 50 kinderen voor te bereiden op hun 1e H. Communie die zij op 2e Paasdag zullen doen. En aangezien de groep te groot is voor 1 dienst zullen dat er 2 worden worden en daar zijn we dan bijna de hele dag zoet mee met nog een gezellige nazit voor ons. Ook de dagen ervoor zijn we nog druk met allerlei organisatorische voorbereidingen dus 1e Paasdag hoop ik het rustig te houden, misschien een stuk fietsen als het mooi weer is. Huis versieren en zo doe ik niet aan, hou ik niet zo van. Leontine

  1. Wauw, dat is dus nog een hele klus en voorbereiding zo’n eerste H. Communie Leontine. Wat bijzonder dat er ook zoveel kinderen meedoen zeg. Is dat op een bepaalde plek in Nederland waar dit nog zo leeft?

   Hier in Doetinchem is recent nog weer een katholiek kerkgebouw gesloten.

  2. Je zou inderdaad het zuiden vh land verwachten maar het is het midden van het land. Wij hebben wel een grote allochtone ( naar woord) gemeenschap varierend van surinaams, antilliaans, pools zelfs syrisch, ethiopisch en irakees die dan koptisch of chaldeeuws zijn. Deze kerken zijn geliėerd aan de RK Kerk. Vandaar dus het grote aantal kinderen. Deze gemeenschappen zijn nog best traditioneel. Het is wel heel leuk om te doen.

 10. Lekker wandelen en bij mooi weer naar het strand! En mischien familiebezoek, we hebben met Pasen geen tradities, ja, vroeger eieren zoeken..

 11. Op eerste paasdag een Brunch bij mijn schoonzus die tevens haar verjaardag viert. En de tweede paasdag genieten van een extra vrije dag.

 12. Tegenwoordig kun je vanalles met Pasen. Maar idd twee vrije dagen zullen de meeste mensen denken.
  Wij 1e paasdag eitjes zoeken bij mijn moeder (de kinderen dan hè)
  2e paasdag overdag nog geen plannen maar in de avond iig gourmetten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.