Reacties

Wat te doen met Pasen? — 35 reacties

 1. Hier in Frankfurt, en ik geloof ook in de rest van Duitsland, gaan heel veel mensen naar de kerk met Pasen. De winkels hangen vol (echt VOL!) met decoratie, prachtige serviezen en dergelijke. Bij de Lidl en Aldi zijn speciale paasgerechten te verkrijgen en die worden dan massaal ingekocht! De eerste eiversierder ligt hier dan ook zo al rond januari bij de DM (drogisterijketen in Duitsland)! Net zoiets is dat de eerste kruidnoten in sommige winkels in augustus al gespot zijn...
  Wij doen geen speciale dingen met Pasen. Ophelia vindt het geweldig om verstopte eitjes te zoeken, maar ik geloof dat ze dat in de herfst ook wel leuk vindt ????????

  • Ik vind het altijd weer leuk om te lezen hoe dingen in andere landen gaan! Wat bijzonder dat er in Duitsland speciale paasgerechten zijn en dat er speciale serviezen voor worden gekocht!

 2. Eerst naar de kerk, ik zing in het koor eerste Paasdag. Dan komt de familie bij ons brunchen. En daarna, stukje wandelen en zwijgend achter de computer duiken, denk ik. Tweede Paasdag weinig, of een spontane actie.

 3. Wij doen elk jaar een brunch met mijn familie. Wie zin heeft maakt of koopt wat lekkers. Voor onze dochter verstoppen we wat eitjes die ze na een paasontbijtje mag zoeken.

 4. Ik hoop dat het mooi weer is. Mijn man heeft oproepdienst, dus veel kunnen we niet doen. De kinderen zullen wel allebei moeten werken. Misschien de fiets op of zo. We moeten in de omgeving blijven, dat is de voorwaarde bij oproepdienst.

 5. Ik vind feestdagen erg leuk en gezellig.
  Dus komen er vrienden eten en doen we paasbrunch met ons gezin en mijn moeder.
  Gewoon informeel en gezellig.

  Vroeger speelde of zong ik altijd in de kerk. De laatste jaren kies ik ervoor om thuis te blijven zodat ik mijn energie niet al kwijt ben voor het begint.
  Maar de betekenis achter Pasen is hier niet vergeten.

 6. Ik vind brunchen wel echt iets voor Pasen. Vorig jaar zijn we met een groep vrienden wezen brunchen en ik hoop dat we dat nu weer gaan doen. Gezellig. En tweede paasdag komt mijn vader en zijn vrouw eten, asperges!

 7. Eigenlijk heb ik ook geen idee. Wel maak ik een lekker uitgebreid paasontbijt. Meestal ook gourmetten maar dat vind ik minder...
  Ik wil wel altijd even de deur uit, maar waar naartoe? Rondje familie doen we trouwens ook

  • Gourmetten hoeft van mij ook niet zo. Ik weet wel dat het gezellig is en zo, maar het voelt voor mij vooral dat ik alsnog zit te koken. Alleen dan in hele kleine mini pannetjes.

 8. Ik ben samen met een aantal medevrijwilligsters al vanaf januari bezig een groep van zo'n 50 kinderen voor te bereiden op hun 1e H. Communie die zij op 2e Paasdag zullen doen. En aangezien de groep te groot is voor 1 dienst zullen dat er 2 worden worden en daar zijn we dan bijna de hele dag zoet mee met nog een gezellige nazit voor ons. Ook de dagen ervoor zijn we nog druk met allerlei organisatorische voorbereidingen dus 1e Paasdag hoop ik het rustig te houden, misschien een stuk fietsen als het mooi weer is. Huis versieren en zo doe ik niet aan, hou ik niet zo van. Leontine

  • Wauw, dat is dus nog een hele klus en voorbereiding zo'n eerste H. Communie Leontine. Wat bijzonder dat er ook zoveel kinderen meedoen zeg. Is dat op een bepaalde plek in Nederland waar dit nog zo leeft?

   Hier in Doetinchem is recent nog weer een katholiek kerkgebouw gesloten.

  • Je zou inderdaad het zuiden vh land verwachten maar het is het midden van het land. Wij hebben wel een grote allochtone ( naar woord) gemeenschap varierend van surinaams, antilliaans, pools zelfs syrisch, ethiopisch en irakees die dan koptisch of chaldeeuws zijn. Deze kerken zijn geliėerd aan de RK Kerk. Vandaar dus het grote aantal kinderen. Deze gemeenschappen zijn nog best traditioneel. Het is wel heel leuk om te doen.

 9. Lekker wandelen en bij mooi weer naar het strand! En mischien familiebezoek, we hebben met Pasen geen tradities, ja, vroeger eieren zoeken..

  • Naar het strand lijkt mij ook leuk. Alleen voor ons is het erg ver rijden. Dat wordt dus eerder een boswandeling dan een strandwandeling : )

 10. Tegenwoordig kun je vanalles met Pasen. Maar idd twee vrije dagen zullen de meeste mensen denken.
  Wij 1e paasdag eitjes zoeken bij mijn moeder (de kinderen dan hè)
  2e paasdag overdag nog geen plannen maar in de avond iig gourmetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder