Vakantiebaantje

Mijn oudste dochter doet dit jaar eindexamen mavo, en dat betekent dat ze heel erg lang zomervakantie heeft.

Omdat ze zo lang vrij heeft, vind ik het goed voor haar als ze een vakantiebaantje neemt van minimaal drie weken. Bovendien is zo’n vakantiebaantje een waardevolle werkervaring voor later. En mocht een vakantiebaantje niet lukken, dan vind ik drie weken vrijwilligerswerk ook prima. De rest van de vakantie kan ze dan gewoon doen waar ze zin in heeft.

Mijn dochter stond niet te juichen toen ik haar mijn inzichten vertelde, maar vandaag kwam ze tot mijn vreugde plotseling thuis met een sollicitatieformulier van de Wibra en een formulier van Ter Stal!

Mijn oudste dochter en zoon hebben allebei ook een folderwijk, die ze één keer per week lopen. Ook daar gaat het mij niet eens zozeer om de verdiensten, als om de ervaring. Je laat zo toch zien dat je bereid bent de handen uit de mouwen te steken, en als moeder vind ik het geweldig dat ze lekker buiten zijn.

Zelf werkte ik onder andere in een verpleeghuis waar ik elke dag opnieuw dezelfde kamers dweilde en toiletten boende, en als ik geluk had, koffie mocht schenken. Ook werkte ik een vakantie als postbode waarbij ik dagelijks 80 kilometer moest rijden om alle post rond te brengen in het buitengebied.

Vinden jullie vakantiewerk belangrijk voor je kind(eren)?
Waarom wel, of juist niet?

Similar Posts

7 Comments

 1. Ik vind het zeker belangrijk als onderdeel van de waarde van geld leren kennen.

  Voor mij was het wel moeilijk om een baantje te vinden in het dorp met weinig werkgelegenheid voor jongeren. Maar uiteindelijk kon ik ook starten met een schoonmaakbaantje. Heerlijk vond ik het om zelf geld te verdienen. :)

 2. Jazeker, zorgt ook in de vakantie voor een dagritme, en daarnaast inderdaad voor werkervaring en wat extra spaarcenten.
  Ben ook wel een voorstander van een paar weken luieren overigens, op die leeftijd. Dat gevoel van verveling, dat heb je maar tot een jaar of 18 en daar moet je het dan de rest van je leven mee doen, komt nooit terug ;-)

 3. Mijn dochter van 15 werkt sinds kort in een leuk brocante winkeltje op de zaterdag en ik vind dat een goede manier om te leren geld te verdienen. Het hoeft voor mij niet alleen een vakantiebaantje te zijn.
  Ik kan mij nog herinneren wat voor kick het mij gaf om geld te verdienen als meisje ( huis schoonmaken, werken in de keuken van een indisch afhaalrestaurant, babysitten ).
  Maar ik ben het met ‘Loonlijstmama’ eens, luieren is ook belangrijk, want school is best intensief tegenwoordig ( mijn dochter heeft naast alle extra’s, maar liefst 16 vakken!!!!! ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.