Reacties

Vakantiebaan — 18 reacties

 1. Hier werkt oudste dochter in de apotheek waar ze elke vakantie werkt, als vaste -gediplomeerde- hulpkracht.
  Middelste dochter heeft een contractbaan tot september.
  Jongste dochter kon eerst ook geen werk vinden, net wat jij vertelt: voor de leukere baantjes net te jong. Wij weten dat zij heel veel verantwoordelijkheidsbesef heeft en ze ziet er ook ouder uit, maar ja, regel is regel. Nu werkt ze een aantal weken bij een bloemenkweker (met vooruitzicht op een zaterdagbaantje!) en ze gaat mer een vriendin nog een aantal weken fruit plukken.
  De jongens zijn nog te klein, zij mogen ons gewoon helpen als ze willen.

 2. Jammer dat er voor tieners nu ook weinig werk is. Een vakantiebaantje is niet alleen leuk voor het geld, maar ze leren er een hoop van, verantwoordelijkheid, samenwerken ed. Zo belangrijk. Vorige week las ik dat bedrijven ook minder stageplekken hebben omdat ze vaak al te weinig werk hebben voor hun eigen personeel.

  Leuk dat ze een uniform dragen. Dan hebben ze helemaal het idee dat ze 'erbij' horen. Ook al is het een spijkerbroek met een bepaald t-shirt, als hun collega's dat ook hebben, schept het meer een band. En stalen neuzen in je schoenen is natuurlijk helemaal echt ;-).

  • Ja hè? Mijn zoon geniet echt van zijn stalen neuzen.

   Ik vind vakantiewerk ook goed voor de ervaring en wat ze ervan leren. Bovendien getuigd het van inzet en bereidheid tot werken denk ik. En dat staat goed op het cv voor later.

 3. Onze jongste zoon heeft weleens websites gemaakt in de vakanties.
  Oudste zoon doet klussen tussendoor zoals huiswerkbegeleiding en administratief werk.

  Deze zomer hebben ze allebei geen vakantiebaan. Oudste gaat dit weekend op vakantie en komt daarna een paar weekjes nog even bij thuis. Jongste tekent/werkt gewoon door.

  Leuk om te lezen dat jouw kinderen een vakantiebaan hebben!

 4. Zoon van 20 begint in september met een koksopleiding. Hij heeft hiervoor een stageplek bij een restaurant geregeld. Bij dit restaurant heeft hij tot september een 0 uren contract als vakantiebaan.
  Zoon van 18 studeers gehandicaptenzorg en heeft een baan voor 4 weken als activiteitenbegeleider in een verzorgingstehuis op een afdelig waar mensen zitten die een beroerte oid hebben gehad. Hij heeft een sollicitatiebrief gestuurd naar een paar zorginstellingen in de buurt.

 5. Oudste werkt al sinds hij van de basisschool af is bij de boer, vanaf zn 12 de dus. Daar werkt hij het hele jaar door op de zaterdag ook. En vaak in de vakanties. Tevens heeft hij een bijbaan als pizzakoerier, die heeft hij oor de zomer op 0 -uren gezet, omdat hij veel bij de boer werkt.
  Oudste dochter werkt ook al 2 jaar bij de boer(andere boer) en word het hele jaar door indien er werk is gebeld om te komen helpen. Beide vinden het prima werk en hebben er leuke vrienden zitten. De beide kinderen zijn gewoon op de fiets langs gegaan om te informeren of er werk was en ondanks "men" toentertijd zei hij neemt niemand meer aan/hij zit al vol zijn beide gewoon aangenomen.

  • Gewoon vragen is dus het devies als ik dat zo lees. Je weet maar nooit. En helemaal fijn dat ze er ook meteen een zaterdagbaantje aan hebben over gehouden.

 6. Mijn dochter van 15 en zoon van 13 gaan leliekoppen. Iedere ochtend breng ik ze naar het veld (het is te ver om te fietsen). Ze hebben een leuke groep! Wij gaan dit jaar niet op vakantie, nu werken ze een paar weken, verdienen leuk bij en zitten niet 8 weken thuis...Ze hebben genoeg te doen, we trekken er wel op uit, maar 8 weken thuis is wel erg lang!

  • 'Leliekoppen'. Is dat de bloemen er af knippen?

   Gezellig dat het een leuke groep is. Dat maakt het werk ook weer leuker denk ik. Voor mijn oudste zoon is de structuur van een vakantiebaan ook erg welkom.

 7. Mijn dochter van 17 heeft zich het laatste half jaar ook suf gesolliciteerd maar uiteindelijk kon ze alleen bij 1 thuiszorgorganisatie (ze had er 4 aangeschreven) komen werken op basis van een 0 uren contract, tot nu toe heeft ze misschien 30 uur gewerkt in de afgelopen maand, echt jammer is dat want een zaterdagbaantje lukt ook niet meer, waar ze eerst werkte is failliet gegaan en in de laatste maanden had ze zaterdags eigenlijk weinig tijd, zat ze hele dagen te blokken.

  • Balen zeg! En dat terwijl je steeds maar hoort dat ze in de zorg zo zitten te springen om mensen. Hopelijk trekt het nog wat aan voor je dochter.

 8. Jongere kinderen hier in de buurt (12, 13) verdienen wat vakantiegeld door op dieren te passen van vakntiegangers, dus bijvoorbeeld katten, konijnen en cavia's voeren. Wel een dagelijkse verantwoordelijkheid en een zakcentje, maar nog niet echt aan het werk.

  • Dat vind ik ook een slimme oplossing! Zeker op die leeftijd. Hier op het platteland heb je veel dubbele bewoning, dus daar passen opa's en oma's vaak al op de dieren. Maar in de stad, kan ik me voorstellen dat er zeker vraag naar is!

 9. Onze dochter (studente) werkt door het jaar heen als zaterdagpostbezorger, en doet in de vakantie af en toe er wat doordeweekse diensten bij. Beide zoons die ook studeren, werken heel verschillend. Jongste heeft een bijbaan als student-assisitent en dat is ideaal. Goed betaald, goed voor het cv. Maar hij is nog geen 23. Oudste is 24 en dan merk je echt dat het volwassenenminimumloon gaat meespelen voor de werkgever. Dus allerlei uitzendklussen voor hem naast zijn studie, maar dat wordt ook al minder. Want er zijn heel veel werkzoekenden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder