Reacties

Terug naar school? Top 10 Tips en tricks! — 15 reacties

 1. Ik wil je alleen even laten weten dat ik sommige blogjes oversla omdat ik of geen rijbewijs heb, of omdat mijn kind al 23 is en ik dit soort zaken dus al voorbij ben, daarbij, punt nummer 6, was in haar tijd nog niet van toepassing, hahahaha grappig... 'ik, zat in de tijd, je kind wel of geen mobiel geven al zo jong.' Naar bij jou, zorg dat ze genoeg bel tegoed hebben... waar is het mis gegaan....

  X

 2. De laatste zaterdag van de vakantie bedenk ik altijd dat de kinderen nog nieuwe gymkleren nodig hebben. Dus dat vliegen we hals over de kop naar de stad voor sportkleding en gymschoenen. :-(

  • Dat lijkt me niet prettig Tessa! Vroeger was ik ooit zo, totdat ik besloot dat ik mezelf dat niet meer wilde aandoen. Door het nu voor te bereiden heb ik veel minder stress.

 3. Mijn kinderen regelen inmiddels deze dingen allemaal zelf. Maar ik zie dat zij zich ook zo langzamerhand weer voorbereiden op hun nieuwe studiejaar.
  Ik vind je lijst met tips wel heel goed uitgewerkt en heel handig.

 4. Ja, zoiets doen we ook. Maar heb je wel eens nagedacht over de omgekeerde situatie? Hoe bereid je je kinderen voor op de zomervakantie? Ze kijken er enorm naar uit en is het zover dan zitten ze een paar dagen met hun handen in hun haar zich rot te vervelen voor ze weer in het vakantieritme zitten.

  • Ik herken het fenomeen Mammalien. Als kinderen net vakantie hebben zijn ze een beetje onthand omdat de structuur die ze vertelt wat ze moeten doen wegvalt. Maar dat kun je niet voorbereiden volgens mij. Dat moet je laten gebeuren.

   Ik beschouw dat als een soort ontstress proces!

   Ook al is het voor moeders eerder stressvol.

 5. hahaha ja zegt dat wel ;-) en ik bedoelde het dus ook met een knipoog, maar het is wel waar, in haar tijd en dus mijn tijd als moeder, zaten die pedagogen etc. nog tegen over elkaar, wel of niet goed en vanaf welke leeftijd, toen was 12 nog jong.. te jong, lol

  X

 6. Leuke post!
  Ik hou er ook van op tijd met dingen te beginnen maar soms vergeet ik ook weleens dingen... Oudste zoon gaat over 2 weken naar het middelbaar onderwijs, hij heeft er zin in (ik denk ook dat dat komt door zijn oudere zussen). Ik heb nog een klein lijstje van dingen die hij nog moet hebben. Bij de action heeft hij al schriften e.d. gekocht. Zijn kamer hebben we al helemaal klaargemaakt voor deze nieuwe periode.
  Voor middelste zoon moet ik nog een gymbroek (de vorige wardt doorgeschoven naar zn broertje).
  Het filmpje is grappig, je zou als ouder soms bijna weer naar school willen met al die leuke spullen die je in onze tijd nog niet zo had...

 7. Leuke post!
  Grappig filmpje ook.
  Ik hou er ook van om op tijd te beginnen met het regelen. Oudste zoon gaat over paar weken naar de mavo. Heeft er veel zin (ik denk ook dankzij zijn zussen), al vindt hij het natuurlijk wel spannend. Er zijn nog een paar dingen die we moeten gaan halen, schriften e.d. heeft hij bij de action gekocht. Zijn kamer hebben we al helemaal klaargemaakt voor deze nieuwe periode.
  Voor andere zoon moet ik nog een nieuwe gymbroek maar verder hoef ik niets meer voor de lagere schoolgasten.

 8. Hier al wel wat schoolspullen, maar ik laat het vaak wat later gebeuren. We hebben er hier nu 6 weken op zitten en nog 4 te gaan.
  Het filmpje is van een winkel waar wij ook wel komen. Niet altijd de goedkoopste hoor, maar deze winkel heft van alle in de omliggend scholen een lijst met benodigdheden van grade 1-8 or 9. Handig hoor, er staat een flinke molen met schappen waar je het uit kunt pakken als je het vergeten hebt. Hier begint het al met grade 1, nee voor de kleuters al. Zij moeten ook allemaal kleurpotloden en stiften mee nemen wat gezamenlijk gebruikt wordt. En dozen met Kleenex, voor de evt. verkoudheden, dus vergeet Jan of Marie een zakdoek, no problem!!
  Groet,
  Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder