Reacties

Te doen lijstjes 2.0! — 30 reacties

 1. Bijna nooit, hooguit met mijn verjaardag als ik ineens veel visite krijg en dan hebben we het eerder en meer over een boodschappen lijstje. Ik weet hoe lang ik bezig ben met iets, en daar kan ik echt geen minuten aan vast zetten of een tijd, heeft met mijn chronische aandoening te maken, dus.. ik start gewoon en zie wel, ik moet heel veel loslaten.

  Bijv. gisteren ramen gelapt, doe ik nu meer dan een uur over waar ik voorheen met minder dan 30 minuten al klaar was en in dat uur nog veel meer ramen had gelapt in huis, nu alleen de woonkamer, de rest moet nog, dus ik reken in dagen. Of een volgende keer.

  X

 2. Ik vind ze erg handig, vooral als extern geheugen, want mijn eigen doet het niet zo goed meer. Het to do lijstje van apple vond ik erg fijn. Sinds mijn overstap naar android ben ik nog op zoek naar een goede app hiervoor. Ik gebruik nu het to do van google. Dat integreert ook met de google agenda. Voor de boodschappen gebruik ik een aparte app op mijn telefoon. Papier is voor mij niet handig, want dat raak ik kwijt.

  • Smartphones zijn inderdaad ook handige tools voor te-doen-lijstjes. Maar ik heb juist weer wel papier nodig : )

   Als het op een scherm staat voelt het voor mij niet echt. Ik moet het echt opschrijven, om het serieus te kunnen nemen.

 3. Ik gebruik elke dag een te doen lijstje. Het geeft mij overzicht van wat ik moet doen. In mijn planner heb ik genoeg plek voor de lijstjes. Ik heb 1 groot lijstje met alle dingen die er moeten gebeuren en deze verplaats ik naar mijn dagelijkse lijstjes. Zo vergeet ik niks en gebeuren de taken. Het bevalt mij heel goed. Jou tip is ook goed, het maakt inzichtelijk hoeveel tijd iets kost en dat maakt dat een taak ook gemakkelijker gedaan wordt.

 4. Voor de huishoudelijke kkissen heb ik een lijstje gemaakt aan de hand van het boek "aan de slag met de huishoudcoach" van Els Jacobs.
  Zij werkt met afgebakende blokken tijd en dat is echt heel fijn.
  Ik heb er mijn eigen invulling aan gegeven.
  Elke dinsdagntrek ik bijvoorbeeld een uur uit voor ramen zemen.
  Is het uur voorbij? Emmer weg en klaar.
  Als je dat elke week doet sta je echt verbaasd van hoe keurig al je ramen zijn na een tijdje.
  Ik heb een hekel aan ramen zemen en dat karwei schoof ik dus steeds voor me uit.
  Ik vind het heel fijn werken zo. Dat uur is om door te komen.

  • Goed zeg! Ik doe dit met tuinieren. Ik ben daar niet zo'n fan van, maar elke week trek ik daar een uur voor uit. En als het uur om is mag ik ook echt stoppen. Dat helpt enorm.

 5. Ik maak al geruime tijd to-do-lijstjes a la 2.0! Eerst maak je zo'n lange to-do-lijst voor de dag en weet je niet echt hoe je het allemaal klaar zou moeten krijgen, maar inderdaad, wanneer je tijden er achter gaat schrijven (een beetje ruim inschatten), dan valt het allemaal reuze mee. Onderaan zo'n lijst zet ik ook altijd het totaal aantal uren dat ik met al die to-do-dingen bezig ben op een dag en dan houd je ook nog heel wat uren over voor andere dingen. Je merkt verder dat je gaandeweg steeds beter wordt met inschatten van tijden.

 6. Hier ook iemand die dol is op lijstjes. Ik werk alleen niet met tijd maar met doelen. Als ik er 3 behaald heb, beloon ik mijzelf even met een pauze of wat lekkers. Zo kom ik toch mijn to-do lijstje door!

 7. Niet meer, werkt bij mij niet. Dan ga ik er juist nog meer tegenop zien als ik iets wat ik moet doen op een lijstje zie staan. Vaak bespreek ik een dag van te voren met mijn man wat er de volgende dag geregeld moet worden (gezamenlijke dingen) en dit onthoud ik dan goed en doe de meeste taakjes dan ook netjes. Dingen die alleen mij aangaan schuif ik soms uit helaas.

 8. Ik ben dol op to-do lijstjes. Het geeft overzicht en rust in m'n hoofd. Tijd zet ik er nooit bij, heeft met twee kleintjes geen nut :).
  Maar wel een goede om te onthouden, voor als ze straks wat groter zijn :)

 9. Soms heb ik van die dagen dat ik lijstjes maak en me daar dan ook aan probeer te houden. Maar zodra er iets tussen komt en de planning totaal niet meer klopt vergeet ik alles spontaan en rommel ik weer gewoon verder.Lees ik start met de woonkamer opruimen kom spullen van de slaapkamer tegen ga daar heen en loop dan daar weer te ruimen en zo door het hele huis heen. Overal veroorzaak ik dan een puinhoop wat gelukkig aan het einde van de dag dan toch weer netjes is.
  Toch moet ik eerlijk toegeven dat als ik de lijst aan hou het werk een stuk overzichtelijker is.

  • LOL! Jij ruimt op zoals veel mensen over het internet surfen: van het ene naar het andere. Overigens herken ik dit wel. Ik moet mezelf soms ook voorhouden: nu eerst dit afmaken!

 10. Het liefst werk ik altijd met to do lijstjes. Bij mij is het vaak een 3.0 lijstje, ik schrijf het op en vergeet vaak om af te vinken. Toch als ik het opgeschreven is het weer overzichtelijker voor mij en ben dan veel productiever.

  Wegschuld.

 11. Ik hou van deze lijstjes en maak ze geregeld, thuis en voor mijn werk! Vaak maak ik er twee categorieen van. Kleine taken en grote taken die meer tijd in beslag nemen. Maar het is voornamelijk om mijn hoofd lekker te legen!

 12. Ik heb in het verleden wel met toodledoo gewerkt, dat is een programma waar je ook de tijd bij je to-do lijst kunt zetten

  Mijn probleem is dat ik heel slecht tijd in kan schatten. Lange dingen duren altijd korter en korte dingen altijd langer ;-)

 13. Every single day! Ik ben een echt lijstjes-meisjes. Zonder lijstjes voor mij geen leven haha, nja wel een leven maar vol chaos... Met lijstjes heb ik het idee dat ik de controle een beetje kan houden en niets vergeet. Ik gebruik de tijds indicatie ook, ook ivm mijn werk/stage als Managementassistente/directie secretaresse is het een belangrijk factor om zo je werkzaamheden te plannen, dus waarom thuis niet? Ik verdeel ze verder nog onder hoge en lage prioriteit. Dat werkt ook erg prettig.

 14. Ik werk ook met to-do-lijstjes. Ik heb een lijst met grote dingen die in en om het huis moeten gebeuren en een lijst met de dagelijkse dingetjes. Maar ook voor een verjaardag oid maak ik een to-do-lijst zodat ik niks vergeet. Het geeft mij heel veel rust en ik vergeet ook niks. Voor de boodschappen gebruin ik een app die ik samen met manlief deel. Als hij dan bijv het laatste pak melk open maakt, kan hij dit meteen in de boodschappenlijst noteren en zo grijpt niemand meet mis ;-)

  • Ja is echt heel handig! Ik gebruik Anylist. Je kan hier ook meerdere lijstjes op maken. Ik heb één lijst. Maar binnen die lijst heb ik verschillende winkels (supermarkten, drogist, bakker etc.) aangemaakt, zodat ook manlief het bij de juiste winkel koopt (omdat het daar in de aanbieding is bijv.). Ik kan niet meer zonder deze app haha

  • Ja, alleen voor het fijne gevoel is het al slim om een lijstje te maken. Het is net zoals een goed voornemen. Alleen dat al geeft zo'n gloed van 'ik ben goed bezig!'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>