Katten zijn roofdieren… ook schattige kittens

Woordeloze Woensdag

Ik weet niet of ik onder de indruk moet zijn van het dierlijk instinct, of een beetje misselijk…

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

16 Comments

 1. Aaah die van ons nam ook wel eens kikkers mee maar vrat ze niet op. Gisteren had iemand ook al een blog met een plaatje ter illustratie van iemand die een kikker opat. Nieuwe trend?

 2. De kadootjes van onze katten: muizen, mollen, vogels, ratten en een keer een konijn! Voor ons niet leuk, maar het is de natuur…

 3. Het beest doet waar ie voor gemaakt is ;)
  Ik ben met vier katten niet gauw meer onder de indruk; duiven, konijnen, vleermuizen, muizen, (jonge) vogeltjes …
  Het hoort erbij.
  Wist je dat muizen constant urine laten lopen? Bah! Het is ongedierte en de band tussen mens en katten is er mede door ontstaan!

  Wel een schattig beestje hebben jullie. Toch gezwicht nu er plaats is rondom huis?;)

  1. Zena, hier op het platteland voelde ik ineens wel ruimte voor katten! Het helpt ook dat we hier een aparte keuken heb, en een berging. Ik ben verbaasd over hoe leuk ik ze vind!

 4. Gelukkig een muis en geen vogel, al hoewel het allebei leuk beweegt in de ogen van een kat. En danis kat trots op zichzelf. Ze blijven nog lief ook. Gelukkig dat wij te groot zijn voor deze monsters……

 5. Wij hebben 2 katten. De jongste komt thuis met alles wat beweegt. Zelfs een keer een duif! Van de week kwam ze thuis met een mol. Die had ik nog nooit gezien in het echt dus maar even goed bekeken.
  Zelf vind ik het het ergste als ze met een vogeltje thuis komt, maar ja het blijven katten…

 6. Ook wij hebben 2 katten en zee zijn allebei zo verschillend als dag en nacht. De oudste komt met weinig meer thuis nadat hij een keer ziek geweest is van een gevangen duif. De jongste brengt ”heel trots” kikkers naar binnen, die wij dan ook als dat mogelijk is en ze leven nog proberen te redden.

 7. Brrr … jakkes dit zou ik écht niet kunnen zien !!!
  Ik ben dan ook geen kattenmens maar ja het is wél het instinct hè ;-)
  Blij met onze kleine maltezers die eten tenminste geen beessies hihi
  Fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

 8. Weten jullie wat ‘NATUUR’ is? Een (roof)-dier dat een prooi vangt om op te eten en pas weer op jacht gaat als hij (zij) honger heeft!! Je kunt huisdieren moeilijk ‘NATUUR’ noemen!! Janthe

 9. @ Anita, je maltezers eten ook wel beessies, alleen geen levende ;-) …
  En Janthe, ben het wel met je eens hoor, huiskatten vangen alleen beestjes om ermee te spelen of het als prooi voor hun baasje mee te nemen. Niet omdat ze honger hebben… Maar het zit wel in de NATUUR van een kat, om het maar over natuur te hebben.

 10. mijn katten brengen heel wat thuis.
  Het meeste wordt door hen bij mijn computer neergelegd als cadeautje voor mij.

  Ik prijs ze de hemel in en als ze niet kijken kieper ik de lijkjes gauw de struiken in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.