10 tips om je huishouden, en jezelf te saboteren

huisvrouw

Heb jij een hekel aan huishoudelijk werk? Vind je het stom dat je het moet doen? En dat je wel wat beters te doen hebt dan huishouden?

Dan zijn hier 10 tips om het nog erger te maken!

 1. Valt er iets om? Veeg het dan niet meteen af! Wacht tot het is opgedroogd, zodat je een beitel nodig hebt om het los te bikken.
 2. Begin altijd onderaan. Dus dweil eerst de vloeren, en ga daarna stoffen. Zo weet je zeker dat de vloer weer vies wordt.
 3. Doe het huishouden zoals veel mensen over het internet surfen. Loop naar de wasmachine. Onderweg zie je oud glaswerk. Ga naar het glaswerk. Onderweg naar het glaswerk zie je dat het gras gemaaid wordt. Ga zo de hele dag door.
 4. Berg je schoonmaakspullen vooral niet op één vaste plek op. Sterker nog: bewaar het op verschillende plekken over het hele huis.
 5. Voel jezelf een martelaar. Trek een martelaarsgezicht, en slof door het huis met een gezicht van oude lappen. Slaak diepe zuchten zodat iedereen kan horen hoe zwaar je het hebt.
 6. Begin aan hele grote klussen, en neem geen pauzes. Werk aan één stuk door.
 7. Laat níémand je helpen! Je bent niet voor niets een martelaar! Zie punt 5.
 8. Ruim nooit iets op waarmee je klaar bent. Laat het gewoon lekker liggen.
 9. Hanteer vooral geen routine of vast ritme!
 10. Wacht tot je niet meer bij de voordeur kunt komen, voordat je begint met op te ruimen.

Als je deze 10 stappen doet, saboteer je succesvol je huishouden en jezelf. Je zult stront chagerijnig worden, en je hele omgeving aansteken.

Want vergeet niet: hoe jij bent en doet, beïnvloed je omgeving!

N.B.  Vergeet vooral ook het belang van je wasmachine reinigen en je vaatwasser schoonmaken. Zo gaan ze eerder kapot.

Wil je het anders aanpakken? Lees dan mijn post over De Huishoudcoach en de kracht van een huishoudschema.

Wat vind jij van huishoudelijk werk?

Similar Posts

14 Comments

 1. tip 11: laat al je kinderen, al hun vriendjes meenemen en ze mogen overal in huis met alles spelen, als het tijd is om naar huis te gaan hoeft niemand iets op te ruimen, dat doe jij (morgen? ) :-) wel .

 2. Nog een kleine upgrade op de tip van Sillie: Zoek vooral een regenachtige dag uit voor het moment dat al die kinderen binnen mogen spelen. Haal ook de tegels uit de voortuin, voor het ultieme modder-effect.
  En NIET hun voeten vegen of de schoenen uitdoen. Heerlijk die modder op je meubels en vloer.

 3. Lijkt me fantastisch om zo niks te doen in het huis. Vandaag inspireert de regen en de storm me niet om te gaan wandelen of in de tuin te werken,

 4. Whahaha zo gaat het wel zo ongeveer hier. Krijgen we ook een post met tips hoe je dan niet je huishouden saboteert ;)? Als we dan toch bezig zijn… laat de kinderen op de bank eten. Kleien of met zand spelen als je net hebt gezogen. Vind het prima dat ze bekers sap overal mee naar toe slepen…. Ai, daar kunnen we nog wel wat aan verbeteren merk ik al.

 5. Wat erg! We vinden onszelf veel te zielig… haha! Het liefst laat ik de boel verslonzen, maar dan word ik weer onrustig van het resultaat. Bij mij geldt toch wel: een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd. Bedankt voor deze post. Ik denk dat ik mijn benen nog maar eens tevreden strek en geniet van de zooi om me heen. Dan ben ik wel zo gezellig, toch?

 6. uuuh Zo werkt het soms wel ja, zeker voor kinderen.

  Gisteren verjaardag gehad van oudste en scouting vrienden kwamen ook. Ze hebben heel gezellig fikkie gestookt in de tuin. Zeg dan vooral niet dat ze hun voeten moeten vegen met al dat roet onder de schoenen. Het geeft zo’n mooi effect op de witte tegelvloer in de keuken en gang.

  Maar heel soms zou ik zo best het huishouden willen doen hoor. Alleen heb ik geen kaboutertjes in huis die het dan alsnog voor mij doen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.