Reacties

Schoolfoto's: neem jij ze en waarom zijn schoolfoto's zo duur? — 20 reacties

 1. Ja ik neem ook altijd de schoolfoto's. Op een jaar na dan toen was zoon toevallig een paar dagen ziek en dochter keek zo raar. Dat jaar was een dieptepunt qua afname en toen is de school overgestapt naar een andere fotograaf. Bij dochter krijg ik een dicht mapje mee en openmaken is kopen. Ik maak het geld zelf over maar je kunt ook een strookje invullen en dan schrijven ze het af. Het zijn erg mooie foto's ontspannen ook. Klein nadeel ze doen er vier velletjes in en dat is wat overdreven. Toch neem ik ze dan weer allemaal kosten EUR 14,00.
  Voor zoon krijg ik een envelop met twee foto's (een grote foto en een klassenfoto). Je kunt vervolgens inloggen en meer bestellen. Je kunt ook betalen voor de twee foto's. Die kosten EUR 6,00. De school krijgt of besteld ook foto's want er is een pasje met de foto en een klassenfoto van elke klas op de gang.
  Voor ons is het geld geen probleem en we vinden de foto's erg leuk.
  Ilse

  • Wel goed dat de school dan van fotograaf verandert, als het resultaat niet mooi is. Maar wel lastig dat zo gauw je een envelop opent je moet kopen. Je weet immers van te voren niet of ze mooi zijn?

  • Ik heb dat een beetje onhandig neergezet er zit wel een venster in de envelop maar je kunt ze er niet uithalen om te scannen. Niet dat ik dat doe maar het gebeurde wel.
   Ilse

 2. ...en natuurlijk kocht ik de schoolfoto's! De periode waarin mijn kinderen naar de basis- en de eeste jaren van de middelbare school gingen, waa de armste periode in ons leven. Bezig met het opzetten van een eigen bedrijf ( met behoud van bijstandsuitkering) maar elk jaar kocht ik de schoolfoto. Anders dan zelfgemaakte kiekjes was dit een foto om in een lijstje te doen en om de grootouders eentje te aturen. De meeste mensen gaven (en geven) zoveel geld uit aan (in mijn ogen) troep dat ik niet snap dat ze de schoolfoto's te duur vinden!

 3. De school laat de foto niet zomaar maken of voor de ouders. Ze hebben ze zelf ook nodig voor in de administratie. Als een invaldocent voor een klas komt te staan bijvoorbeeld, kan die toch weten wie er voor zijn/haar neus (horen te) zitten. Maar ook voor het overige personeel heel handig!

 4. De schoolfoto's koop ik ook altijd. Tegenwoordig krijgen we ook op de basisschool een kaart met daarop 2 kleine fotootjes van je kind. Daarop staat een inlogcode en kun je bestellen wat je wilt. Ik ben daar erg blij mee, want eerst kregen we zo'n heel pakketje foto's voor 12 euro. Waarvan de helft in de kast blijft liggen. Nu konden we veel gerichter bestellen en waren we minder geld kwijt.

 5. Ik heb ze ook nog altijd gekocht, maar bij ons gaat het ook op de ouderwetse manier. Je krijgt de foto's mee naar huis en als je ze niet wil, moet je ze terugsturen.
  Dochter heeft in april nog op de basisschool foto's gemaakt, maar nu op middelbaar begonnen ze ook met foto's. Voor het schoolpasje natuurlijk. En ach ja, weer overstag gegaan, ook al zijn ze niet zo mooi, Maar haar nieuwe klas staat erop.
  Zoonlief heeft nu pas de foto's gemaakt die wij nog niet gezien hebben. Wel is in magister de foto al zichtbaar bij zijn inloggegevens. Ik weet niet of ik deze neem. Misschien alleen de klassefoto. Meestal krijgt oma er een en de rest ligt in een kast.

 6. Ik nam ze altijd elk jaar, tot vorig jaar. Toen werden er foto's gemaakt van de kinderen terwijl ze op een witte vloer met witte achtergrond moesten liggen. Leuk die modellen foto's, maar niet voor jongens. Komt nog eens bij dat dit een erg slechte fotograaf was. De jongste had nog een sticker op zijn hand en zijn blouse zat tot aan zijn kin opgebold, door de liggende positie. De klas van mijn oudste zoon met meer dan 30 leerlingen, stond binnen een half uur helemaal op de foto, 7 stuks per kind... Tegen mijn middelste zoon was hij uitgevallen omdat hij vroeg of hij zittend op de foto mocht. Nee, deze foto'swwaren niet mooi, en ik wilde deze fotograaf niet betalen...

  Gelukkig is er dit jaar een andere fotograaf langs geweest, in ieder geval één die de tijd nam voor de foto's. We wachten nu af hoe deze geworden zijn, maar hier heb ik meer vertrouwen in.

 7. Het is nog niet zover, maar ik denk wel dat ik ze ga nemen. Zoals je al aangeeft is het leuk om ze te zien opgroeien. Zou wel alleen voor een pasfoto en klassefoto gaan. In de praktijk doe je er toch niet zoveel mee nu alles digitaal gaat.

 8. ik heb er ooit ook eens een blogje op geschreven..
  dat kinderen op de schoolfoto gewoon zo anders zien, zo netjes, niet spontaan...
  maar toch, ik neem ze elke keer, en heb onder tussen een la vol liggen met oude pasfoto's en klassenfoto's..

 9. Ik bestel altijd de schoolfoto`s van mijn kleinkinderen. Dat zijn nl de enige foto`s die ik te zien krijg. 4 wonen er in een pleeggezin en het kontakt is minimaal, helaas. via de mail krijg ik dan de link en dan bestel ik ze.

 10. Hier ook weer foto's. Je krijgt zze thuis met diverse achtergronden. Er staat de naam van de foto companie door. Je kunt ze bestellen, via internet of school. Je kunt op het web kijken wat voor achtergrond je wilt en pakketten samenstellen(niet goedkoop). Je krijgt bij de proef 2 kaartjes met een foto van het kind voor de ouders wat ze bij zich kunnen houden voor ingeval van nood. Je vult lengte ed in. Ook krijgen ze een pasje met een foto.
  In de Highschool krijgen ze dezelfde fotograaf en alles. Daar is ook security aanwezig, zo dat je je op verzoek kunt legitimeren. Maar dat moet ook wel met zo'n grote school. En veiligheid staat hier hoog an geschreven.
  Groet, Wilma

 11. Ik neem ieder jaar van alle drie iig de klassefoto. Die plak ik in een voor dit doel gemaakt fotoabum. Evt met een portretfoto erbij. Maar wat zijn ze elk jaar weer duur...
  Maar wie wil er nou een gekke bekken foto ?! (En wat moet je ermee???)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder