Reacties

Klassenfoto afgeschaft? — 23 reacties

  1. Lijkt mij niet zo moeilijk. Stuur een nette brief wat de bedoeling is en de kosten zijn. Als meer dan 80% daar positief op reageert, stuur dan de brief om geld over te maken. Neem de foto en laat de kinderen waar de ouders geen toestemming voor geven een donkere zonnebril meenemen en opzetten.

  2. Het gaat wel ver die wet op de privacy. Jammer voor de kinderen. Die hebben geen leuke herinneringen van hun klas later. Wanneer gaan we weer normaal doen.

  3. Enerzijds zeggen mensen te geven om hun privacy maar anderzijds gooien zij het internet vol met de meest intieme details over hun leven, inclusief foto's. Ik vind daar wat van. Als je niet wilt dat er foto's van je kinderen online komen, plaats dan geen foto's van je kinderen online, zou ik zeggen. Maar ja, mensen zijn nu eenmaal wat dubbel. Dat blijkt. Zelf vind ik klassefoto's ook hartstikke leuk. En niet alleen wanneer er bekenden of ik zelf op sta. Wat je zegt: het geeft een mooi beeld van de tijd waarin de foto gemaakt is. En waar en wat zouden wij zijn zonder herinneringen?

  4. Jammer die rompslomp en de gevolgen van b.v. afschaffing. Ik heb nog een klassenfoto, waar beide ouders op staan. Niet wetend,dat ze later gingen trouwen

  5. Men zou natuurlijk ook bij aanmelding van een kind meteen schriftelijk toestemming (of niet) kunnen geven voor het laten maken van klassenfoto’s.
    Klassenfoto’s zijn gewoon erg leuk. De bijbehorende kleine foto’s en pasfoto’s zijn overbodig m.i.

  6. Oh, dat zou echt jammer zijn! Ik vind klassenfoto's ook heel leuk. Ik snap het ergens wel met die regels. Maar soms vind ik het allemaal een beetje doorslaan.

  7. Jammergenoeg heeft mijn moeder alle klassenfoto's gewoon weggegooid, gelukkig heb ik er nog één op schoolbank gevonden. En dat vindt ik een hele mooie herinnering

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder