Hoe vind je de beste kwaliteit elektronika voor de beste prijs?

Last updated on September 3rd, 2023 at 10:54 am

Elektronika kopen

Als het om elektronica gaat ben ik net zo als met mijn uiterlijk: ik wil dat het goed werkt, maar ik wil er het liefst niet veel voor doen. Een dergelijke houding is helaas niet slim. Voordat je elektronika koopt is het verstandig om je goed te oriënteren, zodat je weet wat je opties zijn. Zo voorkom je een miskoop en spijt achteraf.

Daarom doe ik toch maar altijd eerst braaf mijn research als ik een nieuw apparaat nodig heb. Of een nieuwe koekenpan. Of een robot stofzuiger. Of een koffiezetapparaat. Of een kruimeldief. Of een computer. En ga zo maar door.

Mijn research voordat ik iets koop

Als ik iets nodig heb, of dénk nodig te hebben, dan zijn er een 2 dingen die ik doe om me goed voor te bereiden. De eerste is een bezoek aan de Consumentenbond om te kijken of zij het apparaat/ding misschien getest hebben. Naar aanleiding hiervan kocht ik bijvoorbeeld een koekenpan van de Lidl, een winkel waar ik normaliter nooit een pan zou kopen.

Vervolgens ga ik graag naar een vergelijkingssite. Tegenwoordig heb je gespecialiseerde vergelijkingssites. Het voordeel van een vergelijkingssite is dat zij het voorwerk hebben gedaan. Je vindt er een heleboel praktische informatie overzichtelijk bij elkaar. Een voorbeeld van zo’n nieuwerwetse vergelijkingssite is Knibble.

Ik kwam daar terecht omdat mijn man een nieuwe laptop wil. Hij heeft nu een Acer, maar die is al best oud en heeft vaak kuren. Tegelijkertijd willen we niet teveel geld kwijt aan een nieuwe laptop. Met andere woorden: wat is de beste koop, voor de beste prijs?

Vergelijkingssite Knibble

Knibble heeft 6 handige functionaliteiten. Daarmee helpen ze je om als koper op een rijtje te zetten wat voor jou de beste keuze is. Daarnaast krijg je de voordeligste prijs te zien.

  1. Keuzehulp: De keuzehulp vind je onderaan de productoverzicht pagina’s op Knibble. Wil je bijvoorbeeld een laptop kopen? Dan type je laptop in bij Knibble, en dan verschijnt onderaan informatie over laptops die je kunt gebruiken bij je keuze. Zo las ik dat voor een game computer een goede grafische kaart heel belangrijk is. Dat wist ik dus niet.
  2. De vergelijktabel: Twijfel je tussen een paar producten? In de vergelijktabel kun je twee of drie producten op een heel gedetailleerd niveau met elkaar vergelijken. Zo zie je precies op welke punten de producten overeenkomen of verschillen.
  3. Echte aanbiedingen: Bij Knibble is een aanbieding pas een echte aanbieding als de prijs bij de webshop lager is dan de daarvoor gehanteerde prijs. Daarbij is een aanbieding altijd de laagste prijs op dit moment onder alle bij Knibble aangesloten webshops.
  4. Laagste prijs ooit: De allerlaagste prijs ooit wordt op Knibble aangeduid met het ‘laagste prijs ooit’ label. Het label wordt alleen getoond als er nooit eerder een lagere prijs verkregen is onder alle bij Knibble aangesloten aanbieders.
  5. Prijsgrafiek: De prijsgrafiek toont het verloop van de prijzen van het product. De grafiek laat zien hoe en in welke mate de prijs van het product wisselt. Een sterk wisselende prijs maakt de kans groter dat het gunstig kan zijn om op een later, laaggeprijsd moment het product te kopen.
  6. Beknibbel-wekker: je kunt een zogenoemde beknibbel-wekker instellen. Als een product dan in de aanbieding is, of een door jou ingesteld budget heeft bereikt, krijg je een seintje. Zo hoef je zelf niet steeds in de gaten te houden of de prijs al omlaag is.

Laptop zoeken via Knibble

Ik ging dus naar Knibble om op een makkelijke manier informatie te krijgen over laptop aanbiedingen. In de linker zijbalk van Knibble kun je opgeven wat je zoekt. Weet jij hoeveel criteria er zijn om in te vullen als het om laptops gaat? Raad eens? Ik zal het je vertellen: maar liefst 28 criteria voor een laptop!

Bij de Consumentenbond had ik gezien dat de Aspire 5 A517-51G-54CX als beste getest is in 2018. Dus nam ik de korte route op Knibble en typete dat in. Dat leverde dit resultaat op:

Screen Shot 2018 11 13 at 14.37.15

Die prijs is nogal boven budget. Dus vervolgens heb ik zelf gezocht naar de prijs van deze laptop. Maar de prijzen bij Knibble blijken inderdaad de voordeligste te zijn. Bij Coolblue kost deze laptop bijvoorbeeld maar liefst 999,-!

Samenvattend

‘Bezint eer ge begint,’ gaat het gezegde. En dat geldt zeker voor (grote) aankopen op het gebied elektronika. Door van te voren informatie te verzamelen, kun je de beste keuze maken en maak je de kans op een miskoop veel kleiner. Maar hoe kom je erachter wat de beste koop is voor de beste prijs?

Om de beste deal te vinden kun je gebruik maken van (gespecialiseerde) vergelijkingssites. Zij hebben als het ware al een boel voorwerk voor je gedaan.

Op z’n minst is zo’n vergelijkingssite als Knibble een handige springplank voor je eigen research, en op hun best geven ze je de beste aanbieding.

Lees ook Bespaar geld met vergelijkingssites.

Hoe pak jij een nieuwe aankoop aan? Doe je research, of koop je meteen?

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Knibble


Discover more from Huisvlijt

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Similar Posts

47 Comments

  1. Voor dit soort dingen doe ik echt heel veel research haha, het is geen goedkope aankoop. En mijn man kijkt mee, want die heeft meer verstand van computers en laptops dan ik :)

  2. Mijn computer is een jaar of zeven oud en begint kuren te krijgen en is derhalve aan vervanging toe. Normaal gesproken verdiep ik me dan eerst in de materie. Vanmorgen moest ik even bij de Aldi zijn en zag veel artikelen afgeprijsd. Ook een PC van 500 voor 275 Euro. Er was er maar een op een aantal veel duurdere na. Die heb ik dus maar gelijk meegenomen. Toevallig dat mijn poetshulp mij even naar de Aldi stuurde om wasverzachter te gaan halen. Dat het toevallig Black Friday is, was dan wel weer mooi meegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.