Reacties

Hoe vind je de beste kwaliteit elektronika voor de beste prijs? — 47 reacties

 1. Computers en aanverwante artikelen kiest mijn man uit. Hij heeft daar meer verstand van. Huishoudelijke elektronica ga ik voor naar de winkel en kijk wat daar de opties zijn. Ik ga voor simpele apperatuur zonder toeters en bellen. Ik hoef geen zelfreinigende oven of vaatwasser met extra droogblaasfunctie. Dat scheelt al veel geld.

 2. Als ik een computer moet kiezen dan weet ik wel waar ik het over heb. Ik begrijp dus de genoemde specificaties. Mijn belangrijkste leidraad is dan wat ik er mee wil doen. Ik kijk ook naar de wat langere termijn (al is dat bij computers lastig omdat ze supersnel verouderen).

  Kortom ik let meer op de specificaties en ga dan online zoeken. Zo vind ik een indicatie van de prijs en ga dan zoeken waar ik 'm het goedkoopst kan vinden. Sites die ik totaal niet ken laat ik echter links liggen. Ik betaal dus liever ietsje meer als het niet anders kan dan dat ik op een totaal onbekende site zo'n - toch wel substantiële) aankoop doe.

 3. Ik ben er eens over na gaan denken en kom eigenlijk tot de conclusie dat ik dit veel meer zou kunnen doen. Vaak als ik wat nodig ben dan koop ik dat gewoon, maar als ik dan op vakantie ga doe ik het juist wel weer. Knibble ga ik eens bestuderen als ik weer wat wil kopen. Bedankt voor de ideeen!

 4. Ik vind het altijd fijn om reviews te lezen, omdat dit ook vertelt wat consumenten vinden. Je kan nog van een tafel een bank maken als je goed kan verkopen, zodat consumenten het alsnog kopen.

 5. Heel handig inderdaad om dit even als eerste snelle springplank te gebruiken. Gelukkig heb ik een vriend die bij alle elektronica aankopen eerst grondig research verricht, vooral naar kwaliteit en duurzaamheid.

 6. Leuk gesponsord verhaal:)

  Hier al diverse laptops versleten allen na 5 jaar op nu enkele jaren een nu 5 jaar oude Thinkpad super betaalbaar en als nieuw.was iets meer dan jaar oud bij aanschaf.

 7. Heel herkenbaar! Als ik bijvoorbeeld een nieuwe telefoon wil dan check ik inderdaad ook eerst waar ik die het goedkoopste kan krijgen.

  En inderdaad reviews doe ik ook veel mee. Ik lees altijd of het het geld waard is.

  Ik check altijd meerdere vergelijking website's. Ik heb wel eens gehoord dat er site's zijn die betaald krijgen om bepaalde producten het beste naar voren te laten komen.. Erg jammer. Vandaar dat ik liever meerdere check om zekerheid te hebben dat ik echt niet teveel betaal :)

 8. Ik heb wel online onderzoek gedaan toen ik een koelkast uit moest zoeken. De koelkast die we hebben kwam goed uit de reviews. Maar ik ben er niet zo blij mee. De kwaliteit vind ik voor een dure koelkast onder de maat, het alarm van de koelkast werkt goed, maar niet die van het vriesgedeelte. En ontdooien is echt niet fijn aangezien er een rooster bovenin het vriesgedeelte zit. Erg lastig om daar het ijs tussen vandaan te krijgen en duurt lang met ontdooien.

 9. Gelukkig houdt mijn vriend er van om dit soort dingen uitgebreid uit te zoeken, zelf heb ik daar iets minder geduld voor, maar dankzij zijn uitzoekwerk komt het gelukkig altijd goed.

 10. Voor computers gebruik ik Tweakers als vergelijkingssite. De Consumenetenbond vind ik redelijk achterlijk op dit gebied. Voor mij is het van belang dat een laptop goed geluid heeft en daar kijkt de consumentenbond bijvoorbeeld niet naar. Dus ga bezoek ik sites die er wel wat van sneppen en ga ik er bij Mediamarkt een stel beluisteren. Acer en Packard Bell niet, die merken vallen voor mij direct af. Wat ik zocht was allemaal 599. Staat er nog een naast met dezelfde geluidskaart, dezelfde speakertjes, maar dan gelukkig wel bovenop en die bleek met dezelfde processor ed 549 te zijn. Dan ben ik wel klaar met zoeken. Onlangs heb ik een prima koelvrieskast gekocht die de helft verbruik van andere merken, maar zo onbekend is dat ie niet door de Consumentenbond wordt getest. Het was nog een heel gezeur om dat ding hier in een winkel te vinden. Maar dat is gelukt. Ik weet ook dat een goedkoper merk beter te repareren is. Dus voor mij geen Apple of andere merken die veel (van jouw) geld steken in het onmogelijkmaken van repareren. Aan robotstofzuigers begin ik niet, ik heb lichaamsbeweging nodig. ;-)

  • Wat een berg tikfoutjes, ik was rond die tijd nog niet echt goed wakker. ;-)

   Het antwoord stond er al. Bedrijven die veel geld vragen stoppen dat in veel onderzoeken. Dat kan gunstig zijn met een kleiner en krachtiger apparaat tot gevolg. Van diverse merken zoals Apple weet ik dat ze ook veel onderzoek doen om het herstellen zonder speciale apparatuur vrijwel onmogelijk te maken. Je kan dus niet zomaar iets vervangen, als je het al non-destructief kunt openen. Goedkopere merken steken daar geen geld in. Zijn ook vaak wat groter en dan kan je er meer mee aanvangen.

  • Nog even vergeleken. Mijn laptop (die ik ruim 1,5 jaar geleden kocht voor 549) is nog te koop voor 567 bij Tweakers en 579 bij Knibble. Mijn koelvriezer die ik een half jaar geleden kocht voor 319 (in de stad inclussief bezorgkosten) staat nu bij Tweakers voor 335 en bij Knibble voor 360. Daar komen dan nog bezorgkosten bij. Tweakers doorzoekt in beide gevallen meer winkels en zijn completer met specificaties, denk aan processor type dat bij Knibble ontbreekt.

 11. Ik had nog niet van deze site gehoord. Ik kijk ook vaak naar reviews en naar vergelijkingssite, maar ja dan nog kan het tegenvallen hoor. Het blijft toch elke een risico. Maar fijn dat er weer een andere vergelijkingssite is, zodat je goed kan vergelijken!

 12. Mijn computer is een jaar of zeven oud en begint kuren te krijgen en is derhalve aan vervanging toe. Normaal gesproken verdiep ik me dan eerst in de materie. Vanmorgen moest ik even bij de Aldi zijn en zag veel artikelen afgeprijsd. Ook een PC van 500 voor 275 Euro. Er was er maar een op een aantal veel duurdere na. Die heb ik dus maar gelijk meegenomen. Toevallig dat mijn poetshulp mij even naar de Aldi stuurde om wasverzachter te gaan halen. Dat het toevallig Black Friday is, was dan wel weer mooi meegenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder