Ik laat de hond uit. Maar waar is de hond?!

De hond uitlaten

Gedreven door plichtsbesef wilde ik ons hondje Trixie even snel uitlaten. Het is vandaag guur en koud, dus ik had er niet zoveel zin in. Trixie ook niet. Want toen ik uitnodigend bij haar kwam met haar riem, ging ze op haar rug liggen. Dus ik deed haar kordaat het riempje om, en tilde haar naar buiten. Ik heb niet voor niets 5 kinderen opgevoed!

Huh? Waar is de hond?

Eenmaal buiten, zette ik er flink de pas in. Ik beende vlot naar de rand van het bos, waar ik Trixie altijd los laat om met de bal te spelen. Ik bukte me om haar bandje af te doen, maar vond niets dan leegte waar Trixie had moeten zijn. Blijkbaar had ik het riempje niet goed omgedaan en was het losgeschoten.

Ik had de hond uitgelaten zonder de hond. #genant

Een beetje gegeneerd beende ik weer terug op zoek naar Trixie.

Die zat braaf bij de voordeur op me te wachten…

Nou ja. In ieder geval heb ik mezelf uitgelaten.

Lees ook mijn posts Puppy zindelijk maken en Hardlopen met hond

Similar Posts

21 Comments

 1. Whahaha, nou gelukkig maar dat ze zelf terug is gegaan naar de voordeur dan! Nu ik weet dat het goed afgelopen is kan ik hier om lachen, maar ik zou echt in paniek zijn als ik opeens mijn hond kwijt ben hoor.

 2. Ik herken het wel een beetje. Mijn Nikita bleef meteen staan als de halsband onderweg los ging. Ik heb haar dat nooit geleerd maar het was wel makkelijk. Ik hoefde nooit bang te zijn dat ze weg zou rennen.

 3. Onze (inmiddels overleden) hond, Akke, heeft dat ook eens gedaan. Ik kletste altijd tegen haar en toen ik doorkreeg dat Akke niet meeliep snapte ik meteen waarom de voirbijgangers me nogal vreemd aankeken ????

 4. Onze hond vroeger wilde ook niet naar buiten als het regende… Maar een keer moest hij wel’voor de nacht’. Heb hem inderdaad ferm toegesproken, mezelf in regenpak gehesen en z’n riem omgedaan bij hem. Bij het tuinhek rukte hij zich los en rende weer naar huis, deur door en linea recta z’n mand in. Ik vond dat zó aandoenlijk! Heb hem eigenlijk ook groot gelijk gegeven hahaha. En hij is de hele nacht niet van z’n mand weggeweest.

 5. Ow echt! Ik heb smakelijk zitten lachen om je verhaal. Wat zal je in gedachten geweest zijn, dat je niks had gemerkt. Wel lief dat Trixie gewoon op je zat te wachten. :)

 6. Dank je wel voor de hartelijke lach!

  Ik ben onze hond vroeger als kind, zo’n 25 geleden, eens vergeten in de supermarkt… ik had haar vastgemaakt bij de kassa’s, en eenmaal met boodschap liep ik zó naar buiten.
  Gelukkig had ik ‘m snel door en rende terug. Daar zat ze braaf te wachten…

 7. Heb ik ook al gehad. Wiske, de kleinste en de lichtste van de 3, was uit haar leidbandje geraakt. Plots had ik het door. Stond ze 10 meter achter mij te wachten. En niet willen komen he! Nee hoor. Ik kon ze gaan halen. Veel streken hoor die shih-tzu’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.