Reacties

15 tips voor een Herfsthuis! — 12 reacties

 1. Ik maak een seizoenentafel. Al gebruik ik daarvoor geen tafel maar een hoekje van het dressoir. Een natuurlijke kleur als ondergrond zoals een lapje flanel in mosgroen. Daarop een herfsttafereel van dennenappels, hazelnoten en/of kastanjes. Een leuk figuurtje van vilt bijvoorbeeld een paddenstoel of egeltje. Een grillige tak of stronk (kale hazelaartakken zijn mooi)en een mooie kaart die in verband staat met het seizoen dus in dit geval de herfst.
  Ik heb altijd natuurlijke materialen in huis en maak niets van karton of plastic. Zo beleef ik de natuur ook binnen. Oh ja. en 's avonds zet ik er een waxinelichtje bij, voor extra sfeer :)

 2. Wat leuk Nicole, dat je mijn foto's opnieuw hebt geplaatst! Mijn dochter is inmiddels bijna 16 en we zijn gestopt met het versieren van het raam. Nu heb ik ook een seizoen tafel in de gang, met zelfgemaakte seizoenspoppetjes van vilt, herfststukje, en een waxinelichtje in een mooi lichtgevend houdertje en appeltjes/bessen en een klein plastic egeltje, zo leuk om te doen en te zien bij binnenkomst.
  Groetjes, Tineke

 3. Momenteel niet meer, hoewel ik een balletje bij mijn man heb opgegooid voor wintergordijnen. Wat ik vroeger ook deed, en wat geen cent kost, is aan naaigaren stevige niet te brede blaadjes rijgen (aan het steeltje) en die in strengen met buddy aan het kozijn plakken. Een kralengordijn van blaadjes en lijsterbes zeg maar, ongeveer een streng per 10 cm. Zag er heel mooi uit en als de advent komt herbruik je de buddy voor wat anders en kan de rest in de groene container.
  Als je dit voor 1 raam doet en een schaaltje glanzende kastanjes in de vensterbank zet, is je kamer meteen in herfstsfeer!
  Kies stevige blaadjes die niet te veel omkrullen bij het drogen

 4. Mijn tip is altijd om niets te veranderen.... dat scheelt tijd. ;-) Wij hebben niet een speciale indeling voor het huis per seizoen.

  Love As always
  Dimario

 5. Die herfstramen zijn leuk zeg! Ik pas mijn huis eigenlijk nooit aan aan de seizoenen, maar de tips vind ik leuk. Ik zie dat het hier ook weer lekker herfstig is. Ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder