Herfstsfeer in huis:15 makkelijke tips om direct toe te passen

herfstsfeer in huis

Het is herfst! En dus tijd voor herfstsfeer in huis. Dus blaas ik het stof van mijn herfst kopje voor mijn dagelijkse kopje koffie om tien uur. Ik vervang het zomerbordje in mijn groene keukenkast met het herfstbord, en het witte tafeltje bij de houtkachel maakt plaats voor de bruine versie. En mijn bank krijgt een andere hoes.

En Huisvlijt heeft weer een herfstlook : )

Wonen met de seizoenen

Daarnaast vind ik het leuk om de woonkamer en de meubels in herfstsferen te brengen. Meubels spelen een belangrijke rol bij de uitstraling en sfeer van een huis. Neem nou een bank. Afhankelijk van het model en materiaal kun je daarmee een landelijke sfeer oproepen of juist een moderne look. Hetzelfde geldt voor meubels als stoelen en tafels. Meubels zijn belangrijke sfeerbepalers. Daarnaast kun je met behulp van accessoires leven met de seizoenen.

Herfstsfeer in huis kleurenpalet

Hoewel niet iedereen blij wordt van de herfst, vind ik het een fijn seizoen. De houtkachel kan weer aan, en de natuur is werkelijk schitterend met prachtige kleuren. Hieronder een impressie van de kleuren die de herfst ons te bieden heeft, en die je kunt gebruiken in je interieur.

Screen Shot 2019 09 19 at 18.16.09

Inspiratie voor herfstsfeer in huis huis!

Laten we even mooie plaatjes kijken van meubels, en zo in herfstsferen komen! Zo krijg je een mooi beeld van herfstsfeer in huis. Je kunt trouwens ook prima inspiratie opdoen door in deze tijd van het jaar een kijkje te nemen in meubelzaken. Net als kledingwinkels, gaan zij met de seizoenen mee. Onderstaande afbeeldingen mocht ik gebruiken van meubelzaak Pronto Wonen!

herfst interieur

herfst klok

hangende planten

woonkamer

 

herfstsfeer in huis

15 praktische tips voor herfstsfeer in huis

Genoeg inspiratie opgedaan? Dan gaan we nu naar de 15 praktische tips voor herfstsfeer in huis. En dan bedoel ik niet dat iemand de voordeur heeft open laten staan, waardoor allerlei herfstblaadjes naar binnen waaien… Ik bedoel de gezellige kleuren en warme tinten van de herfst.

 1. Vervang kussenhoezen met hoezen in herfsttinten. Denk aan kleuren als bruin, oranje, geel en groen. geel kussen
 2. Drapeer een mooie warme plaid of deken over een stoel.
 3. De herfst is het seizoen van de pompoenen! Hier in de Achterhoek liggen ze bij bosjes aan de weg, en kun je ze kopen voor een prikkie. Leg ze bij je voordeur of op een mooie schaal in je keuken of woonkamer.
 4. Kies voor houten accessoires, zoals een houten dienblad voor herfstsfeer in huis.herfstsfeer in huis
 5. Maak een mooie herfstkrans en hang die aan je voordeur. Of koop er eentje.
 6. Bak een appeltaart! De geur is gezellig en doet aan de herfst denken.
 7. Kaarsen zorgen voor een gezellige gloed. Kies kaarsen in de kleuren van de herfst. Bijenwas kaarsen zijn veilig om te branden, en hebben nog een herfsttint ook. Lees hoe je een tunnel in je kaars verhelpt zodat je er langer meer kunt doen.
 8. Gebruik speciaal herfst decoratielint van de Action. Het kost maar 49 cent. herfstsfeer in huis
 9. Pickwick heeft speciale herfst thee! Mijn jongste dochter is er dol op. Herfstsfeer in huis krijg je ook via smaak ; )
 10. Heb je een mooi krijtbord in huis en ben je handig? Schrijf daar dan met mooie letters Herfst op in combinatie met een mooie spreuk.
 11. Kom je buiten dennenappels en eikels tegen? Verzamel ze dan, en leg ze op een mooie houten schaal die je op de salontafel zet. Je kunt ook een kant en klare herfst decoratiemix kopen. Zoals deze:herfstsfeer in huis
 12. De herfst is ook de tijd van de chrysanten. Zet een mooie pot met chrysanten bij je voordeur.
 13. Zet een aantal takken of twijgen in een mooie glazen vaas.
 14. Heb je net als wij een houtkachel? Leg dan gerust het hout dat je gaat gebruiken bij de kachel. Dat is handig, en het staat gezellig.
 15. Je kunt eventueel de deurmat bij je voordeur vervangen door een mat in herfsttinten. De herfstsfeer in huis begint dan al bij de voordeur! Hieronder eentje die ik tegenkwam bij bol.com:deurmat herfst

Herfstsfeer in huis: maak het beste van de herfst

Of je nou van de herfst houdt of niet: het is onvermijdelijk als je in Nederland woont. De herfst is een kleurrijk seizoen, met veel gezelligheid. In deze post las je tips hoe je makkelijk de sfeer van de herfst in je huis kunt brengen.

En last but not least: luister naar mooie en rustgevende herfstmuziek! Zet een lekkere kop thee of koffie, doe de kachel aan of trek een fijne plaid over je heen en ga lekker zitten op je bank of stoel. En laat dan de muziek over je heen spoelen!

Lees ook tuinieren in de herfst!

Hoe beïnvloeden de seizoenen jouw huis?

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Pronto.

Fun fact: het aanbod van Pronto wordt zelf ontworpen en in Nederland gefabriceerd!

Similar Posts

57 Comments

 1. Ik decoreer enorm graag voor de herfst! Ik heb 4 pompoenen liggen: 3 echte en eentje van koper, ben daar zo trots op! Leuke tips, ik vind vooral het kleurenpalet heel handig!

 2. Zelf ben ik niet zo van het decoreren, maar mijn dochter zorgt er wel voor dat we de herfst in huis halen. Ze heeft al een hele lading kastanjes gevonden.

 3. Heel erg mooi om te zien! En het leuke is dat ik het ook echt prachtig vind, maar wel bij een ander. Mijn eigen huis verandert absoluut niet met de seizoenen mee. Mijn stemming helaas wel, zoals je kunt lezen in de blog van vandaag;).

  1. Dat kunt je onder andere mooi in een kruis op je ramen doen. Of een stel twijgjes mee bij elkaar binden en dan ter decoratie neerleggen. Of als lint op een deurkrans. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 4. Ik ben niet zo van het steeds veranderen van mijn interieur, maar in de herfst ben ik juist zoveel mogelijk buiten te vinden, genieten van de herfstkleuren

 5. Wat een handige tips. Ik heb dit jaar ook dennenappels gekocht bij de Action, en die in een leuk draadmandje gestopt. En ik had al aardig wat lampjes in mijn kamer hangen, maar heb daar ook nog een snoer met blaadjes (en dus lampjes) aan toegevoegd. Wat mij betreft kan het niet herfstig genoeg zijn.

 6. Wat mij betreft kan Beethoven in elk jaargetijde. Gisteren op de markt staan kijken naar een krans op tafel, maar koos toch voor astromeria die opgeleukt met skimmia uit eigen tuin de huiskamer weer opfleurt. Die krans komt nog wel.

 7. Wat een mooie foto’s. Je wordt er helemaal vrolijk van. Het is zo leuk om te merken dat je met de herfst zo huiselijk wordt.
  Ik heb koffiebonen gekocht en in een glazen pot gedaan met een theelichtje.
  En ik doe een kaars in de open haard dan is het net of hij brand. Nou ja wel met wat fantasie.
  Ik heb de kamer ook anders gedaan maar daar is de heer des huizes niet zo blij mee dus zal wel weer terug moeten in oude setting om niet iedere dag gezeik te hebben.

  1. LOL. Mijn man houdt er ook niet van als ik de boel anders neerzet. Hij is dan ook erg blij dat ik in dit huis amper mogelijkheden heb daarvoor.

   Die koffiebonen, verwarm je dan voor de geur? Begrijp ik dat goed?

 8. Ik ben niet zo van het decoreren van mijn huis en allerlei nieuwe items naar binnen slepen.. ik houd meer van de rust en weinig spulletjes. Maar naar buiten gaan doe ik dan wel weer graag, want wat is de natuur prachtig nu met al die kleuren!

 9. Ik hou van de herfst maanden, zo mooi de verandering van de natuur.
  In huis verander ik niets, ga niet met de maanden mee.
  Maar buiten vind ik het geweldig.. geniet echt van die mooie kleuren, de paddenstoelen en de kastanjes etc.

 10. Ik ben zooooooooveeel meer een zomer-mens. Maar als ik zo die sfeer zie, de pompoenen, het hout (en mijn dochtertje die het nu al over Sint Maarten heeft) dan komt het allemaal wel dichterbij en heeft ook dit seizoen natuurlijk zijn charme. Ik geef het toe. Oe en ineens denk ik aan de donkere speciaalbiertjes die ook wel heul erg lekker zijn :)

 11. Ik ben niet zo bezig volledig veranderen in huis met herfstsfeer maar wel kaarsen aan en deken klaar op de bank als nodig is het makkelijk om hem te gebruiken

 12. Wat een prachtige klok! Ik hou van herfstkleuren dus ik word al blij van het zien van alle etalages in woonwinkels. Leuk artikel!

 13. Goede tips, ik ben ook niet echt fan van de herfst maar vind het gezellig maken in huis met kaardend an ook wel weer leuk, op tijd de gordijnen dicht en lekker knus en warm op de bank. herfst kleuren zijn ook mooi en nu hopen dat het niet te nat is buiten.

 14. Ik ben niet echt een herfst mens maar ik kan de seizoensveranderingen wel waarderen. Het is weer tijd voor kaarsjes en dat vind ik zelf heel fijn. Buiten dat creëer ik geen aparte herfstsfeer.

 15. Ik vind het altijd wel weer gezellig als het vroeger donker wordt en je lekker met een dekentje op de bank kunt liggen. De herfst sfeer halen mijn dochters wel in huis met alle gevonden kastanjes en eikeltjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.