Tussen zomer en herfst: wat trek je aan?

Overgang zomer herfst: wat trek je aan?

Toen ik vanochtend ging hardlopen in mijn twee hemdjes werd ik onaangenaam verrast door de koelte. Om niet te zeggen de kou.

Maar ik vertrouw mezelf voor geen meter.

Ik kon dus niet eerst weer naar binnen gaan om extra kleding aan te trekken. De kans dat ik in die tijd een smoesje zou hebben om niet te gaan hardlopen vond ik veel te groot. ‘Bovendien,’ zo redeneerde ik, ‘ik krijg het vanzelf wel warm als ik ga hardlopen.’ En dat was ook wel zo.

Maar toch had ik hele koude armen!

Die lastige overgangsperiode tussen twee seizoenen is er weer

Ik realiseerde me: die lastige overgangsperiode tussen twee seizoenen komt er weer aan. Overdag kan het nog heerlijk zonnig en meer dan 20 graden zijn. Maar ‘s ochtends is het soms al zo fris dat een zomerjas al niet meer genoeg is. Hoe overbrug je die lastige periode tussen twee seizoenen met behulp van bekende kledingmerken als Esprit, Hema etc.?

Lees ook mijn post over de overgang wintertijd zomertijd.

Hieronder lees je mijn tips : )

Zo overbrug ik de overgangsperiode tussen zomer en herfst

 1. In de zomer draag ik altijd rokken op knielengte. Naarmate het kouder wordt, worden mijn rokken weer langer. Ben jij meer een broekendraagster? Vervang dan je shorts en korte broeken met capribroeken. Je kunt een kijkje nemen op webshops om inspiratie op te doen voor fijne capribroeken van Esprit bijvoorbeeld. N.B. Een prettige bijkomstigheid van Esprit is dat ze steeds meer gebruik maken van biologische katoen. En Esprit zet zich bovendien samen met IndustriALL in voor de rechten van mensen die werken in de kledingindustrie.
 2. Vestjes! Lang leve het vestje wat mij betreft. Ik vind vestjes echt ideaal voor die lastige overgang van zomer naar herfst. ‘s Ochtends als het nog kil is zorgt het vestje voor wat extra warmte. En wordt het ‘s middags zonnig en warm? Dan doe je het vestje gewoon weer uit. Hieronder een voorbeeld van een mooi vestje van Esprit. Ik vind het leuk door het klokkende effect aan de onderkant!vestje Esprit
 3. T-shirts met langere mouwen. In de zomer draag ik altijd t-shirts met korte mouwen. Maar als het kouder wordt, is een iets langere mouw vaak net wat behaaglijker. En je hebt tegenwoordig shirts met allerlei soorten mouwen. Dus je kunt bijvoorbeeld eens beginnen met een driekwart mouw. Hieronder een voorbeeld van een trui met lange mouwen van Esprit.esprit lange mouw
 4. Kies voor laagjes. Deze aanpak ligt in het verlengde van de vestjes. Een vestje zorgt immers ook voor een laagje. Door je met laagjes te kleden heb je het ‘s ochtends niet koud, maar kun je later op de dag heel makkelijk luchtiger gekleed gaan. Je pelt gewoon een laagje af. Of zelfs meerdere laagjes. Net zoveel lagen als de fatsoensregels toestaan : )
 5. Stay-up kousen. Ik houd niet van panty’s en maillots. Die geven me een opgesloten gevoel. Maar ja. Soms is het echt te koud om met blote benen te fietsen. In dat geval hijs ik me zuchtend in een paar stay up kousen. Het fijne aan die kousen is dat je ze vervolgens simpelweg naar beneden rolt! En voila, je hebt weer blote benen. Deze oplossing werkt echt perfect voor mij.
 6. Een tussenjas. Het is nu nog te warm voor een echte winterjas. Maar in een dun zomerjasje loop je wellicht te rillen. Een goede oplossing hiervoor vind ik de zogenoemde tussenjas. Die is dikker dan een zomerjas, maar dunner dan een winterjas. Als je een goede koopt, kun je er jaren meer vooruit. Ik vind een tussenjas daarom een goede investering. Zelf vind ik een spijkerjasje altijd erg handig als tussenjas. Zoals onderstaand jasje van Esprit. spijkerjasje Esprit

N.B. Deze tips zijn ook toepasbaar op kinderen. Behalve dan die van de stay-up kousen.

Hoe overbrug jij de periode tussen zomer en herfst als het gaat om kleding?

brood op de plank

Similar Posts

52 Comments

 1. Ik vind deze periode ook altijd lastig, eindelijk draag ik eens die shirts met 3/4 mouwen die ik zomers te warm en in d winter te koud vind en ja vestjes, die neem ik overal mee naar toe, voor als ik het koud krijg.

 2. Verkleden doe ik vaak. Gisteren was ik rondje aan het fietsen en plotseling sloeg de warmte toe. Jas uit en thuis weer een zomerjurk aangetrokken.

 3. Toen ik gisterenavond ging hardlopen met de club had ik gewoon mijn shirtje aan van de club en een 3/4 broek. Maar wat had ik een spijt. Veel en veel te warm. Ik had mijn hemdje aan moeten hebben en een korte broek.
  Je weet het echt niet meer met dit weer.

  1. Ik kan me je gevoel van spijt helemaal voorstellen. Ik baal ook altijd als een stekker als ik me per ongeluk te warm heb aangekleed bij het hardlopen. Dat is echt niet fijn.

 4. Ik draag eigenlijk het hele jaar hetzelfde…T shirts van de zomer draag ik in de herfst winter met een vestje erover. Ben geen rokken en jurken mens dus dat scheelt. Ik kan lang in een korte broek lopen, als mn schouders maar bedekt zijn. ‘s winters loop ik in dezelfde spijkerbroeken als die ik zomers draag, en heb dan vaak 3/4 mouwen. Heb geen dikke truien, veels te warm. Op kantoor hangt standaard een vest want de klimaatbeheersing werkt niet optimaal…kan er soms in een hemdje zitten hoor…en dan weer dik vest aan. Maar het is wel lastig als je eigen thermostaatje het net even anders doet dan jij wil…

 5. Ik draag in deze periode onder mijn rokjes en jurkjes een legging. Als het s middags te warm wordt trek ik deze uit. In de winter draag ik ook een aantal jurkjes en rokjes door maar dan met een dikke panty. Verder ook een vestje over T-shirt met korte mouwen.
  Een vriendin van mij draagt ook t-shirts met korte mouwen in de herfst/winter en dan met een T-shirt met lange mouwen eronder. Dit wil ik ook gaan proberen. Ook jurkjes met spaghettibandjes kun je een T-shirt onder dragen en zo langer doordragen.

 6. Lastig hè! Ik was dit weekend ook echt een het klooien. Herfstjas aan tijdens een wandeling, met daaronder een T-shirtje. Eigenlijk net te warm mét jas, maar te koud zonder (vooral in de schaduw). Beetje afwisselen dan maar, vind ik ook niet heel erg hoor! Die regen van vandaag vind ik vervelender, haha.

 7. Lastig ik zit nu met een dunne vest aan op kantoor maar het is aardig chilly. Geen jas bij me en volgens mij is het gewoon koud buiten. Dilemma dilemma ;)

 8. Ik draag rokken en t shirts in de zomer ,maar binnenkort begin ik weer broeken te dragen en dat is even wennen,ik heb altijd een koude nek en schouders dus dan draag ik graag truien met een kraag en rolkragen.

 9. Handige tips! Deze tijd vind ik ook altijd lastig. Soms is het te koud en neem je een jasje mee waar je dan in de middag de hele dag mee loopt omdat het toch te warm is. Geef mij maar altijd zomer hihi!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 10. Ik heb het eigenlijk altijd warm, dus ook in deze tussenperiode zie je mij nog steeds met shirts, blote armen en zonder jas buiten. Op de echt frisse momenten (als ik ‘s avonds buiten moeten zijn bijvoorbeeld) wil ik nog wel eens een vest pakken. Pas eind oktober ga ik weer truitjes dragen, maar dan zijn het nog vaak shirts met lange mouwen.

 11. ik doe nog altijd iets met korte mouwen aan maar altijd met een vestje erover. Wanneer het echt frisser gaat beginnen worden zal ik iets met lange mouwen eronder dragen

 12. Ik heb ook zo vaak dat ik rond deze tijd de verkeerde keuze maken… Dat ik het of heel erg warm heb door al die kleding of dat ik het veel te koud hebt dat ik veel te weinig op aangetrokken

 13. Handige tips en blogpost. Ik draag altijd een T-shirt en een broek (casual) zowel in de winter als in de zomer. Als het winter wordt dan heb ik wel een wat dikkere jas aan.

 14. Ik vind het vooral lastig voor de kinderen om heb de juiste dingen aan te trekken. Ik kan overdag wel bijpassen maar zij niet hè.

 15. Ik verkijk me er ook steeds op zeg! Nu doe ik ook maar veel laagjes. En altijd een sjaal in mijn tas mee als ik ergens heen ga en het wel eens laat kan worden (lees: koud)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.