Geluiden van het Achterhoekse platteland

Geluiden van het platteland

De hele ochtend zat er al een vogel uitdagend te fluiten. Piep-piep-piep-piep-piep.Vijf klanken.

Op een gegeven moment liep ik zelfs naar de woonkamer omdat ik bang was dat hij in de woonkamer zat of zo.

Welke vogel doet piep-piep-piep-piep-piep?

Omdat ik wilde weten wat voor vogel dit was, besloot ik het geluid op te nemen, zodat ik jullie kon vragen of jullie wisten welke vogel het was. Dus maakte ik met mijn iPhone6 buiten een filmpje. Maar drie keer raden!

Plotsklaps zweeg de vogel stil.

Tsja.

Dus dan maar een filmpje van ruim 2 minuten met de geluiden van het platteland. Ik wilde ook niet te snel opgeven namelijk. Zul je net zien dat ik stop met filmen en dat die vogel op dat moment weer geluid maakt.

Geluiden van het Achterhoekse platteland

Geluiden van het Achterhoekse platteland.

Wat valt er zoal te horen op het platteland?

Wonen op het platteland. Wat valt er zoal te horen? Deze geluiden hoor je op het filmpje:

 • De hond van de buren die blaft. (Onze Trixie blaft zelden).
 • Het gestommel van koeien in de stal bij de buren.
 • Een koe die loeit.
 • Tsjilpende vogeltjes.
 • Het geluid van onze kippen
 • Het ruisen van de wind
 • Het geluid van mijn voeten op het tuinpad
 • Stilte

Maar dus niet die vogel!

Leestips

Wat voor geluiden zijn er om jou heen?

Similar Posts

11 Comments

 1. Geluiden genoeg, maar dan niet van het platteland.
  Iedere dag veel herrie van de dienst groenvoorziening, ik haat het, een buurhond die veel blaft, ik haat het, en harde stemmen en loopgeluiden van buren, ik haat het. Als het kon zou ik direct gaan verhuizen naar het platteland, heerlijk die rust en vrijheid.

 2. Wij wonen ook op het platteland, dus de geluiden bij ons lijken veel op die bij jullie. Wij hebben hier vlakbij wel een paard staan dat soms de hele dag praat (hinnikt). En onze eigen honden maken redelijk wat kabaal. In onze tuin zit al maanden een specht in de bomen te timmeren, dat hadden we eerder eigenlijk nooit, maar ik vind het wel grappig.

 3. Ik woon aan de buitenrand van deze plaats…voor koeien en paarden moet ik vijf minuten lopen.
  Ik hoor hier bestemmingsverkeer, smorgens vroeg als men gaat werken en savonds als de mensen weer thuiskomen. De krantenjongens en de postbode, de kippen in de tuin, de kinderen na schooltijd als ze buiten spelen. En na tien uur hoor ik het overbuurmeisje als ze onder de douche staat te zingen.
  En helaas, elk weekend vuurwerk.

  Als je op youtube zoekt op “welke vogels zingen in de tuin” krijg je een filmpje met de meest voorkomende vogel.

 4. Ik woon midden in het centrum, dus hoor vooral auto’s en geluiden van bouwwerkzaamheden. Maar ook vogels, zo vroeg in de ochtend vind ik dat heerlijk om naar te luisteren.
  Ik vind het filmpje rustgevend om te zien :)

 5. Heerlijk, wat een rustgevende geluiden. Hier hangen de geluiden erg af van een bepaald gezin in de buurt. Als zij thuis zijn hoor je dat door heel de buurt heen. Als ze aan het werk zijn en hun kinderen naar school/opvang zijn, dan hoor je vogels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.