Reacties

Goedkope kleding: voor 2 tientjes er leuk uitzien? — 25 reacties

 1. Ik kocht pas bij de Action voor drie euro shirts. Die waren kapot voor ik ze een keer gedragen had. Doe ik dus niet meer. Maar bij BonPrix koop ik graag en tot nu toe is de kwaliteit -vind ik- ook prima, op één misser na, die na twee keer wassen verkleurd was.

  • Goed om te lezen dat de kwaliteit bij Bonprix best oké is Naomi. Ik heb een paar jersey jurkjes van Bonprix en die gaan ook al een aantal jaren prima mee.

 2. Ik koop zeer regelmatig bij C&A en ben daar zeer tevreden over. Veel T-shirt en vestjes zijn echt al jaren en jaren oud. Voorlopig hoop ik lange tijd niets meer te hoeven kopen. ook een heerlijk gevoel

 3. Kleding van Action is niet vaak van goede kwaliteit en pasvorm. Bij Action is het ondergoed zo verpakt, dat je het in de winkel voor aankoop niet goed kunt bekijken. En ruilen van ondergoed mag niet. Soms zat het al kapot in de verpakking. Dat koop ik niet meer.

  Zeeman en Wibra hebben de kleding zo liggen en hangen dat alles goed is te bekijken. De verkoopsters storen je niet bij het zoeken. De kwaliteit is vaak goed.
  Mijn beste vriend had makkelijke kleding nodig voor in de revalidatie na een val. Ik kocht bij Zeeman trainingsbroeken en poloshirts. Dat bleek prima kwaliteit die lang mee ging. Gaat, moet ik zeggen, want na zijn overlijden draag ik het zelf. Het is mijn voorkeur kleding tijdens huishoudelijk werk.

  Wibra heeft soms partijen mooi ondergoed, dat voor meer geld ook in de dure lingerie zaken hangt.

  Goed afgewerkte prettig zittende sokken kocht ik tot aan de lock down bij Wibra. De teen afwerking was naadloos en zonder afhecht knopen die blaren veroorzaken. Ik kocht regelmatig een setje van 2 of 3 paar sokken. Tijdens de eerste lockdown moest Wibra dicht. Ik kon versleten sokken niet vervangen. Wibra is inmiddels al lange tijd weer open, maar de sokken zijn niet gelijk aan de eerdere kwaliteit. Nu hebben al hun sokken een duidelijk voelbare naad op de teen en aan weerszijden een knoedel afhecht draad. Dat zit niet prettig. Ik koop ze niet.

  Bovenkleding koop ik niet vaak meer nieuw. Ik heb nog wat shirts, broeken, truien en jurkjes van Zeeman, Wibra, M&S, maar ook van andere kledingzaken. Voor de zomer koop ik bij Zeeman de simpelste vorm ouderwetse hemden in de grootste maat, die ik zelf op de zijnaad inneem voor een betere pasvorm. Ik stik er een versiering op, en zo heb ik leuke goed zittende zomer shirts. Verder is wat ik draag zelf gemaakt. Jassen koop ik tweedehands. Andere kleding is me tweedehands te duur.

 4. Voor mij is het belangrijk dat mensen die de kleding maken een fatsoenlijk salaris krijgen en dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.
  Ik heb weinig kleding maar goede kwaliteit.
  Joline Jolink en Bellamygallerie zijn mijn favoriete winkels

 5. Hier veel katoenen basis dingen van de Zeeman, shirts (alle mouwlengtes), jurkjes, leggings (aka pjamabroeken), sokken, onderbroeken. Bevalt prima, dat wat ik vaak aan heb slijt wel op den duur, maar of het nou sneller is al bij dure merken? Heb ik eigenlijk nooit uitgeprobeerd, want de meeste 'dure' winkels in de buurt hebben geen passende kleding... En ik heb het er niet voor over ook.
  De echte bovenkleding vind ik daar vaak minder, vooral door de gebruikte materialen en vorm. Dat haal ik vaak bij de Bonprix. Die laatste vind in perse goedkoop maar nog wel redelijk normaal geprijsd als je er op let.
  Voordeel van beide winkels is dat ze veel modellen hebben die met een maatje meer ook goed passen.

  • Wat ik ook goed vind aan Zeeman is inderdaad hun uitgebreide collectie shirts, met korte en lange mouwen. Hoewel die voor mij vaak wel te lang zijn.

 6. Ik draag tegenwoordig alleen nog maar spijkerbroeken. De meesten zijn inmiddels meer dan tien jaar oud en gaan nog steeds goed mee. T-shirt moeten een goede kwaliteit hebben en ook mooi zitten. Daar besteed ik wat meer aan.

 7. Goedkope kleding, ik vind het vaak troep, gemaakt van niet natuurlijke stoffen. Ik koop liever kwaliteit waar je lang mee doet. Altijd gedaan, en ik doe het nog steeds. Dat betekent: niet elke maand kleding kopen dus.

  • Mijn ervaring is dat er ook best veel kleding van natuurlijke stoffen voor een vriendelijke prijs te koop is. Ik koop nooit polyester bijvoorbeeld, maar altijd katoen of viscose.

 8. Ik vind het altijd zo bijzonder dat mensen hun mond vol van onrecht hebben en daarom dure merken kopen terwijl die net zo goed hun kleding in slechte omstandigheden laten maken. Wat jij doet dat tweedehands, werkt veel beter.

 9. Ik koop meestal kleding bij C&A. Af en toe bij de Zeeman of Bristol. Ik doe altijd erg lang met mijn kleding. Ik verslijt het echt tot op de draad omdat ik een hekel heb aan kleding kopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>