Kleding: is het slim om meerdere exemplaren tegelijk te kopen?

Kledingkopen

Heb jij dat wel eens? Dat je een t-shirt, rok of broek tegenkomt waar je helemaal blij van wordt? En vraag jij je dan ook wel eens af:

'Zou het slim zijn om hier meteen meerdere exemplaren van te kopen?'

Want je weet immers nooit hoe lang een artikel verkrijgbaar blijft. Maar past dat wel bij een eenvoudiger leven?

Watskeburt met de jersey A-lijn rokjes van de Hema?!

Dat is mij recent overkomen met de jersey rokjes van de Hema. De A-lijn rokjes van de Hema. Om met Shakespeare te spreken:

'How I love thee. Let me count the ways!'

Ze zitten heerlijk, ze zijn flatteus en van soepelvallende katoen met een beetje lycra. Beter wordt het niet wat mij betreft.

Jersey A-lijn rokjes van de Hema zijn de perfecte basic voor mij

Als je mijn kleding als een uniform zou omschrijven, dan was dat Hema rokje er een vast onderdeel van. Feitelijk draag ik ze in de zomer echt elke dag. Want geen enkel ander rokje zit zo lekker als dat jersey rokje van de Hema. Het enige nadeel dat er was, was dat de basiscollectie in maar 3 kleuren verkrijgbaar was: zwart, donkerblauw en legergroen.

Maar zo nu en dan kwam er ook een andere versie uit. Zo kwam ik aan mijn vrolijke gele rokje van de Hema

Hé, waar zijn de jersey A-lijn rokjes gebleven?

Dus wie schetst mijn schrik toen ze ineens uit het assortiment van de plaatselijke Hema verdwenen. 'Misschien zijn ze de boel gewoon opnieuw aan het inrichten,' troostte ik mezelf. Maar nadat alles weer hing, ontbraken nog steeds de A-lijn rokjes. Hoopvol surfte ik naar de Hema webshop, maar ook daar zijn ze niet meer.

Het lijkt er dus op dat deze geweldige rokjes uit het assortiment zijn verdwenen. Dit is dus typisch zo'n geval waarbij het inderdaad slim geweest was om meerdere exemplaren van hetzelfde rokje te kopen.

Het goede nieuws is dat ik dit ook gedaan heb. Ik heb namelijk drie donkerblauwe Hema rokjes : )

Voor- en nadelen van meerdere exemplaren van hetzelfde kledingstuk kopen

 • Een kledingstuk kan gaan vervelen. Stel dat je het spuugzat wordt. Dan zit je met nog een stel exemplaren van hetzelfde in de kast.
 • Anderzijds: basics vervelen niet snel. Daar zijn het basics voor. In die zin kun je stellen dat meerdere exemplaren alleen maar handig is voor de toekomst.
 • Meerdere exemplaren kopen kost meer geld.
 • Het is niet Marie Kondo-achtig om veel spullen te hebben.
 • Als een kledingstuk heel goed bevalt, en het gaat uit het assortiment is dat best vervelend. Zeker als de nieuwe mode niet bij je smaak/postuur past.

Kledingstukken waarvan ik meerdere exemplaren heb

Ik heb dus meerdere donkerblauwe jersey A-lijn rokjes van de Hema. Verder heb ik twee paar Emu Quest laarzen. Allebei gekocht via eBay. Deze laars in western look zit heerlijk, en ik vind 'm mooi. Maar hij is amper nog te krijgen. Dus als ik ze tegenkom op eBay sla ik onmiddellijk toe.

Last but not least heb ik meerdere vestjes van de Hema, zij het wel in verschillende kleuren. Maar ik heb het idee dat ze die er ook uit hebben gedaan!

Dat ik van bovengenoemde kledingstukken meerdere exemplaren heb bevalt me heel goed. Het zijn wat mij betreft klassiekers die tijdloos zijn. Het lijkt me stug dat ik er ooit genoeg van krijg. Ik ben dus blij dat ik een 'voorraadje' heb.

Koop jij wel eens meerdere exemplaren van hetzelfde kledingstuk/schoeisel?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik heb dat met “het perfecte vest” van de H&M. Heel warm, zacht, lang, soepel. Ook een gevalletje “beter wordt het niet”. Ze waren er in lichtgrijs, legergroen en antraciet. Ik heb er van elk twee gekocht, ook met het oog: je hoeft de komende 10 jaar geen vesten meer te kopen.
  Ik heb trouwens ook vijf van die rokjes die jij ook zo fijn vindt: een zwarte, een blauwe, groene, en twee met patroontjes. Maar mijn “perfecte rok“ is er eentje van desigual.
  Oh en ik zag: Primark heeft momenteel van die vestjes die HEMA altijd had!

 2. Ik doe dat regelmatig, vooral van basics inderdaad. Ik heb pas drie 'jeggings' (ik blijf het een naar woord vinden) gekocht in zwart, blauw en donkerrood. Uit de aanbiedingenbak, de juiste maat en een leuk prijsje, dus waarom niet?
  Ik koop ook vaak meerdere t-shirts tegelijk in verschillende kleuren en ik vind het jammer dat ik nog geen adresje heb om mijn huidige 'uniform' (tricot jurkjes, die ik in Nederland met legging en vest draag en op Curaçao als jurk draagbaar zijn -dus lang en koel genoeg-) op die manier op voorraad te houden.

 3. Heb dat alleen met broeken, ben gek op een bepaald model jeans die zit echt als gegoten, daar heb ik altijd wel eentje van op voorraad liggen.. gaat hij er dan uit, dan heb ik in ieder geval tijd om te zoeken naar een goed ander model.

 4. Haha nee, niet van kleding of schoeisel, maar wel van andere dingen zoals bijvoorbeeld lippenstift. Heb ik een bepaalde kleur ga ik eerst kijken of het bevalt en wat denk je? Uit het assortiment! Nu sla ik er meteen een paar in als ik er tevreden over ben. Met kleding heb ik dat niet zo, maar als je een favoriet hebt waarom niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.