Appel en ei ervaring: tweedehandskleding winkel
- Appel en ei winkel voor tweedehands kleding
- Merkkleding
- Kleding inbrengen bij Appel en ei
- Kleding en schoenen kopen bij Appel en ei
- Kleding goed georganiseerd
- Appel en ei ervaring samenvattend
- Over de naam Appel en ei
- Praktische informatie
Er zijn maar liefst 22 Appel en ei winkels voor tweedehands kleding in Nederland. Er zit er eentje vlakbij mij in de stad Doetinchem, en ook de Appel en ei winkel in Winterswijk heb ik weleens bezocht. Ik ben dol op tweedehands kledingwinkels en kringloopwinkels, en deel graag mijn ervaringen met deze kringloopwinkel voor kleding.
Appel en ei winkel voor tweedehands kleding
Laat me beginnen met te vertellen dat Appel en ei bepaalde minimale eisen stelt aan kleding. De kleding moet schoon, fris én niet van nieuw te onderscheiden zijn. Ook mag de kleding niet ouder zijn dan 2 seizoenen. Dat vind ik dan weer jammer, want dat betekent volgens mij dat je er geen mooie vintage kleding kunt vinden.
Merkkleding
Eén van de dingen waarvoor ze bij mij bekend staan is dat ze ‘echte’ merkkleding verkopen. En dan heb ik het bijvoorbeeld over merken als King Louie. Dior heb ik er dan weer nooit gezien. Behalve tweedehands kleding verkopen ze ook echt nieuwe kleding voor vriendelijke prijzen: dat is dan kleding die ‘over’ is van andere winkels.
Kleding inbrengen bij Appel en ei
Als je kleding inbrengt bij Appel en ei krijg je 40% van de verkoopprijs. Ik heb één keer geprobeerd schoenen in te brengen bij Appel en ei. Het waren nota bene echte Uggs van Uggs Australia. Maar ik herinner me dat de medewerkster achter de balie me afraadde om ze via hen te verkopen. Ze zei dat ik er amper geld voor zou krijgen. Een beetje teleurgesteld en gedesillusioneerd liep ik de winkel weer uit. Ik had oprecht gedacht dat ik met Uggs van Uggs Australia daar wel welkom zou zijn, en ik vond de reactie een koude douche. Sindsdien ben ik daar eigenlijk nooit meer binnengelopen.Nou moet ik erbij zeggen dat ze op hun website een goede verklaring geven voor hun soms afhoudende instelling:
‘We zijn kritisch in wat we verkopen, of het nou tweedehands is of nieuw. Niet alles wat er nog “goed” uitziet kunnen we verkopen, we hebben alleen ruimte voor de items waar het meeste vraag naar is in de winkel. Dat betekent niet dat een item ‘niet mooi genoeg’ is, maar dat sommige items gewoon niet verkocht worden in de winkel omdat er geen vraag naar is.’
Dus tsja, misschien is er in Doetinchem geen vraag naar uggs van Uggs Australia, hoewel ik dat moeilijk te geloven vind.
Kleding en schoenen kopen bij Appel en ei
Hoe zit het dan met kleding kopen bij Appel en ei? Hoewel ik recent nog een keer bij het filiaal in Winterswijk binnenliep, heb ik er toch nog nooit wat verkocht. De reden is simpel:
‘Ik vind de prijzen van Appel en ei nog best hoog.’
Voor veel kleding ben ik goedkoper uit bij bijvoorbeeld Vinted.
Kleding goed georganiseerd
Wat ik wel positief vind aan Appel en ei winkels is hun mooie inrichting. De kleding en schoenen zijn keurig georganiseerd. Tegelijkertijd vond ik het lastig dat ze in het filiaal in Winterswijk alle kleding op kleur hadden gesorteerd. In onderstaand filmpje krijgt het filiaal een prijs voor duurzaamheid, en je ziet daar heel goed de ordening op kleur van de kleding.
Zelf geef ik toch de voorkeur aan een indeling op basis van soort kledingstuk: dus alle rokjes bij elkaar, alle jurken bij elkaar, alle broeken bij elkaar etc.
Appel en ei ervaring samenvattend
Appel en ei is zo’n tweedehands winkel die ik in theorie leuker vind dan in de praktijk. Mijn ervaring met merk laarzen inbrengen, die er nog goed uit zagen, was ronduit ontmoedigend en negatief. En als het gaat om kleding kopen vind ik de prijzen eigenlijk nog vrij hoog. Niettemin is een bezoekje aan deze keten van tweedehands kledingwinkels zeker de moeite waard, afhankelijk van wat je zoekt.
Over de naam Appel en ei
Ik vind de naam van deze winkelketen erg leuk gekozen. De uitdrukking Voor een appel en een ei betekent namelijk dat iets heel goedkoop is. Het verwijst naar een situatie waarin je iets voor een lage prijs kunt krijgen. Bijna alsof het niets kost@
De uitdrukking komt uit een tijd waarin appels en eieren relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar waren. Appels en eieren werden het symbool van een koopje.
Praktische informatie
Op de website vind je een handig overzicht van alle Appel en ei filialen in Nederland.
Wat is jouw favoriete tweedehands winkel?
Discover more from Huisvlijt, huis, tuin en keuken blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Sorry ik vind uggs niks. Dure pantoffels zoals ze hierboven al genoemd worden. Toen ik onder de aandacht kreeg onder welke walgelijke omstandigheden de schapen gedood worden, toen wist ik het zeker. Never nooit niet dat ik deze dingen ooit ga dragen. Hoe comfortabel ze ook mogen zitten.
He, ik zie een naamgenoot… Maar ik ben dus een andere Karien.
Ik vind het ook wel een beetje pantoffels. En riep altijd dat ze zo lelijk waren, en ik noooit zoiets aan mijn voeten zou doen. Tot ik zwanger was, het hartje winter was en ik spijt kreeg. Toen vond ik een alternatief: de koeienvariant.
Van binnen een schapenvachtje, van buiten ruwe koeienhuid. Ja, met haar en vlekken. Geweldig, zo lelijk dat ze weer mooi zijn. en wat heb ik veel positief commentaar gekregen.
Die van mij hielden mijn voeten toch prachtig droog als ik door de hoge sneeuw banjerde.
Het vriendinnetje van mijn dochter ging met haar Uggs naar de schoenmaker omdat er een soort winkelhaak in zat aan de buitenkant. De schoenmaker kon dit niet repareren en noemde de Uggs 'een dure pantoffel voor op straat'. Ze zijn niet eens waterdicht. Ik vind het persoonlijk weggegooid geld en koop liever een paar goede leren laarzen. Ik heb 20 jaar gelopen in mijn leren laarzen, af en toe nieuwe zolen en goed blijven verzorgen en je hebt je geld er zo weer uit!
Maar het klopt, Uggs lopen heerlijk, maar mijn goedkope pantoffels van de Schoenenreus ook ;-)
Ik heb ook wel eens geprobeerd kleding erheen te brengen maar ze zijn echt streng. Ik verkoop het makkelijker via Vinted.
de prijzen zijn niet helemaal “voor een appel en een ei” lees ik in je blog, leuke naam, maar slaat de plank dan toch iets mis, zou er inderdaad echt leuke prijsjes verwachten
In mijn jeugd was er een luxe dameszaak die een jurk in de etalage had staan die te koop was voor een appel en een ei. De winkeljuffrouw protesteerde aanvankelijk maar moest de jurk verkopen voor een appel en een ei.
LOL : )
Het is tegenwoordig normale dan voorheen.
Toen had je wel tweedehands kinderkleding, maar moest dan wel merk zijn. Hans
Ik ken het van naam, maar volgens mij zit er bij mij in de buurt geen vestiging. Jammer dat kleding niet ouder dan twee seizoenen mag zijn. Mijn kleding draag ik altijd langer dan twee seizoenen, dus ik kan er geen oude kleding inleveren.
Ik had er wel eens van gehoord, maar ik ben er nog nooit geweest. Vind het wel een interessant concept.
Hier een tegengeluid. Ik ga dus graag naar een Appel en een Ei, zowel in Leiden als in Utrecht. Ik ga er echter niet heen op zoek naar Vintage, maar gewoon voor goede tweedehandskleding. En ja, ze zijn streng in wat ze aannemen, maar daardoor weet ik dat de kleding daar netjes en heel is terwijl het vaak gebeurt dat in de hippe vintage winkel de kleding soms nog wat reparatie werk nodig heeft
Dat is inderdaad dan weer een voordeel van hun strenge inname beleid. Je bent verzekerd van goede kwaliteit.
Ik koop nooit tweedehands kleding. Ik koop sowieso heel weinig kleding want ik heb er echt een hekel aan. Van deze winkelketen had ik zelfs nog nooit gehoord.