Tea topic: Wat is je favoriete filmgenre?

tea topic

Het Tea Topic van vandaag is de vraag: ‘Wat is je favoriete filmgenre?’

Dat is horror!

En dan niet het ‘slice-and-dice’ genre.

Wat is je favoriete filmgenre?

Mijn favoriete filmgenre is horror in de vorm van krakerige oude huizen op het platteland waar het spookt. Zoals The Haunting of Hill house. Bezeten poppen doen het ook goed bij mij. Maar horror zoals in Scream, waarbij mensen om de haverklap bruut worden afgeslacht met een heleboel bloed, hoeven van mij dan weer niet.

Ooit keek ik de eerste film van Saw.

Een film van ongekende wreedheid en horror, met een vreselijk einde. Ik zou die nu niet meer kunnen verdragen. Maar destijds maakte ik veel furore bij het therapieweekend waar ter sprake kwam dat ik die film had gezien.

‘Zo’n lief meisje, en dan zó’n film kijken…’ verklaarde één van mijn medecursisten onthutst.

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterWat is jouw favoriete filmgenre?

Similar Posts

14 Comments

  1. Science fiction, horror, crime en thrillers. Daar kijk ik het liefst naar. En dan wat goeie actie waar niet te veel bij hoeft worden nagedacht.

  2. The Haunting of Hill House was goed! Ik houd van thriller, maar ook van fantasy, mysterie en horror. Maar een tekenfilm van Disney doet het bij mij ook goed. Eigenlijk kijk ik heel veel.

  3. Zo grappig. Ik houd daar echt niet van Nicole, dan kan ik niet slapen. Voor mij moet een film goed aflopen, er mag een klein romantisch element inzitten maar ook niet niet te veel. Paarden vind ik leuk, als ze er in voorkomen. Vriendschap ook. Wat zou dat voor genre zijn? Feel good?

  4. Ik houd helemaal niet van horror… dan durf ik niet meer ‘s avonds laat met mijn hondje over straat…
    Ik houd van feel good films. Liefst ook met een beetje humor. En natuurlijk een happy end. Als er dieren een rol in spelen vind ik dat helemaal niet erg. Ik deins zelfs niet terug voor films met pratende honden 😂😂😂
    Mooier nog dan films vind ik series. Absoluut hoogtepunt zijn de verfilmingen van de boeken van Jane Austen. Maar K-drama kan ik ook erg waarderen. O.a. omdat het zo gevoelig is…

  5. Ik ben ook wel verrast over je favoriete filmgenre. Inmiddels wist ik het wel een beetje, maar in eerste instantie zou ik het niet bij je verwachten;). Ik kijk zelden films, maar mijn favoriete genre is denk ik toch een politieserie en/of een kostuumdrama.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.