a.s.r. Vitality app 2023: kan iedereen hem gebruiken?

a.s.r. vitality app

Ik heb inmiddels een aantal jaren de a.s.r Vitality app op mijn telefoon, en ik ben er heel blij mee!

Hij levert me namelijk elke maand 15 euro aan cadeaubonnen op van bol.com.

Voor dat privilege betaal ik weliswaar 3,50 per maand maar ik verdien dus alsnog 11,50 per maand met ‘gezond doen’. Win-win!

Maakt het uit welke zorgverzekering ik heb?

Maar in het licht van het nieuwe jaar en de kosten van zorgverzekeringen kwam ik in de verleiding om van zorgverzekering te wisselen om geld te besparen. En dat leidde tot de vraag:

Kan ik de a.s.r Vitality app ook gebruiken als ik een zorgverzekering afsluit bij FBTO? Of bij Univé? Of überhaupt een andere zorgverzekering?

a.s.r Vitality app: kan iedereen hem gebruiken?

Eerst mailde ik FBTO gemaild met mijn vraag, want bij hen ben ik 71,30 goedkoper uit dan bij Ditzo. Maar FBTO had zelfs nog nooit van de asr Vitality app gehoord. Uiteindelijk heb ik het via Whatsapp aan a.s.r Vitality zelf gevraagd.

En dat hielp.

Hieronder hun duidelijke antwoord:

‘Zonder aangesloten verzekering kun je nog maximaal 12 maanden lid blijven. Daarna wordt je lidmaatschap automatisch opgezegd. a.s.r. Vitality is namelijk speciaal ontwikkeld voor a.s.r. en hierdoor moet je een zorgverzekering bij a.s.r. of een van haar partners hebben om a.s.r. Vitality te blijven gebruiken.’

a.s.r Vitality app: maximaal 1 jaar andere zorgverzekering

Dus nee, niet iedereen kan de a.s.r Vitality app gebruiken. Je moet een zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo hebben. Maar heb je eenmaal een a.s.r. of Ditzo zorgverzekering en de a.s.r. Vitality app? Dan kun je maximaal 1 jaar bij een andere zorgverzekeraar gaan en toch de app blijven gebruiken.

Wat betekent dit voor mij en de a.s.r. vitality app?

Omdat ik nu een Ditzo zorgverzekering heb, kan ik overstappen naar FBTO en toch de a.s.r Vitality app blijven gebruiken. Dat levert mij 71,30 op aan bezuinigen op mijn zorgverzekering + 132,- aan winst met voldoende bewegen.

In totaal is dat een bedrag van 203,30.

Leestip: Hardlopen met asr vitality

Similar Posts

4 Comments

 1. Elke zorgverzekering is goed, totdat je ziek wordt en merkt dat je een groot deel zelf moet betalen, niet in een bepaald ziekenhuis terecht kunt, of, en nog erger, je voor sommige behandelingen helemaal niet in aanmerking komt!

  Het stelsel van de ziektekostenverzekering is onrechtvaardig want hoe meer geld je te besteden hebt hoe beter je bent verzekerd. De premies voor ziektekostenverzekeringen zouden daarom, mijns inziens, afhankelijk moeten zijn van inkomen.

  En wat een walgelijk systeem om met cadeaubonnen te gaan rondstrooien aan gezonde mensen terwijl de zieke mensen kunnen creperen omdat behandelingen niet worden vergoed!
  Het zou echt verboden moeten worden!
  Dat geld van die cadeaubonnen moet besteed worden aan zieke mensen!

  Want, hoe zou je het zelf vinden, let wel: niet te hopen dat t jou ooit overkomt!!!, je zelf kanker zou krijgen en je de levensreddende chemo niet zou krijgen omdat je niet uitgebreid verzekerd bent?
  Ben je dan ook nog blij met je cadeaubonnen en de korting op je premie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.