Reacties

Soepjurken: wijde jurken met bloemetjes — 62 reacties

 1. Haha! Soepjurk.. Wat een leuke naam! Die had ik nog niet gehoord ;) De webdefinitie ( wijde, ongetailleerde jurk zonder model ) zegt voor mij al genoeg... Die laat ik links liggen! ;)

 2. Haha leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens, ik hou ook van bloemetjes, maar waar deze soep trend vandaan komt weet ik ook niet. Je ziet ze overal in de winkels hangen en op ieder modeblog, maar ik zie er niemand mee rondlopen, daar zal wel een rede voor zijn.. ;-)

 3. Vreselijk! Ook de voorbeelden. Hoewel er ongetwijfeld vrouwen zijn bij wie dit fantastisch staat.
  Ik heb hier zelf te weinig vorm voor. Bij mij moet er juist een mooie snit en taille inzitten.

  Mijn benen hou ik overdag graag vrij. Dat betekent een broek of korte jurk (met broeken in de meerderheid met dit vreselijke weer...)

 4. Haha, soepjurken! De laatste plaatjes vind ik best wel mooi eigenlijk. Een mooie riem doet ook wonderen voor je taille. Anders verzuip je er misschien ook in. Ik zat er laatst nog over na te denken om zo'n eentje te kopen. Denk dat het heel leuk gaat staan met bruine laarsjes!

 5. Nou, de term is bepaald niet flatteus maar sommige jurken vind ik eigenlijk best wel leuk om te zien. Zelf draag ik nooit jurken, daar voel ik mij met mijn wat steviger postuur gewoon niet lekker in.

 6. Die hooggesloten jurken op de afbeelding vind ik echt niets. Maar met een riem, om te accentueren vind ik sommige wel leuk. Maar inderdaad: Tante Betsy is veeel leuker. Ik ga ze niet voor niets in mijn webshop plaatsen.????

 7. Deze model soepjurk staat mij niet, maar als ze een lagere halslijn hebben en de bovenkant strakker zit bij mij...
  Ik heb nogal een bos hout, dus dan staat het best leuk. Maar zoals ik zei, deze jurken doen het voor mij niet.

 8. Leuke log.
  Wij noemden vroeger een soepjurk , een jurk die een paar maten te groot was!
  Ik draag veel jurken, met een... vest, lang of kort!
  Geen soepjurken, is niet bij mij passend en een hele lange jurk vind ik niet handig, daar struikel ik over!
  Momenteel zijn er ook wijde en rechte modellen in de mode, wanneer dit model tot op of net boven de knie hangt is dat voor mij geschikt, zeker in de winter met dikke kousen( lees: panty of maillot) en laarzen of een platte stoere schoen.
  Persoonlijk vind ik jaren 50 en 60 modellen mooi, mede daar ze mij ook heel goed staan.
  Het model van de miss etam jurk vind ik leuk!

  • Die wijde en rechte modellen zie ik inderdaad ook wel bij de Hema. Maar die vind ik dan eigenlijk weer te wijd. Je hebt er helemaal geen taille meer in heb ik het idee.

 9. Ik vind dit niet echt soepjurken, de meeste zijn getailleerd behalve die van H&M misschien. Ik zou ze zelf nooit aantrekken maar ik hou dan ook absoluut niet van bloemetjes of zelfs maar iets met een dessin. Draag alles effen.Ik heb wel eens zoiets gepast, maar nee, niet voor mij. Ik loop zo onderhand tegen de 70 en heb het idee dat zo'n bloemetjes jurk in welk model dan ook mij meteen 85 maakt, terwijl jonge meiden zoiets heel leuk staat.

 10. Die jurk van miss Etam heeft nog aardig een taille, dus daar zou ik me nog wel in zien lopen. Verder hier wel veel Tante Betsy's maar als je al schrijft hebben die geen soepjurk gehalte. Ik heb een zomer jurk, die erg wijd valt en moet zeggen dat die heerlijk zit, maar echt flatteus is die niet!

 11. Een leuke zomerse soepjurk vind ik wel prettig in de zomer, het plakt niet aan je lijf als het heel warm is.
  Het is lekker los en je kunt er je vrij in bewegen, wel alleen geschikt voor de vrije tijd ;)

  Onlangs bijna 1 gekocht, maar er was tijdens het passen iets, wat me niet helemaal naar de zin was, wat ik jammer vond.

  De jurken, die je laat zien, zijn quasi romantisch en eigenlijk alleen geschikt voor een feestje, want in het dagelijks leven zullen weinig vrouwen zo'n jurk dragen.
  Ik zie tenminste niemand zo op haar werk verschijnen ;)

  Groetjes Lily

 12. Leuk geschreven! Helemaal met je eens! Ik draag het zelf ook niet graag, hoewel ik het op de fotos die je gebruikt hebt wel weer leuk vind staan, maar in het evht valt dat inderdaad toch vaak tegen.
  Liefs, Laura

 13. Meestal is het zo, dat kleding iemand moet staan. Sommige vrouwen zullen in zo'n fladderige jurk beeldig zijn, andere totaal niet. Daar kom je toch nooit uit. Het lijkt me dat je het dragen van jurken sowieso prettig moet vinden als je voor zo'n soepdinges kiest. Je totaal ongemakkelijk voelen in welk kledingstuk dan ook is domweg niet fijn. Zo ken ik iemand die echt nevernooit jeans aan zal trekken. Ik heb hetzelfde met leren laarzen tot aan de knie (plastic kaplaarzen moet noodgedwongen wel eens in de tuin) omdat ik het er benauwd in krijg. Wel geprobeerd, maar nee. Ik vind kleuren erg belangrijk. Een eenvoudige outfit maar wel in een bij het type passende kleurenschema kan ontzettend veel doen voor iemand. En je hebt geen miskopen meer ook :-)

 14. Nog nooit van de naam Soepjurk gehoord, maar ik vind ze eigenlijk wel tof. Riem erbij en klaar is kees. Je ziet ze veel in Amsterdam.

  Ik zou ze zelf niet zo snel dragen; inderdaad zijn zulke jurken vaak te lang, ben ik ook geen fan van lange mouwen of dat het tot bovenaan dichtzit en in tweedehands winkels - ik koop mijn kleding enkel tweedehands of duurzame kleding - zijn vaak alleen zulke jurken te vinden die súper kleurrijk zijn, en laat me dat nou net niet staan. Kortom; tof voor anderen, maar ben mijn soepjurk nog niet tegengekomen..

  • Ik heb heimwee aan die Laura Ashley jurken die door hippie achtige meisjes wereden gedragen.

 15. Ik ben nu vooral fan van sweatjurken maar droeg dit vroeger, met wat maatjes minder ;-) wel. Toffe boot eronder, tasje erbij...kan dan best leuk staan. Maar het moet je wel echt staan, anders is het inderdaad SOEP!

 16. Ik krijg altijd een beetje de kriegels van bloemetjesjurken,maar dat is denk ik ook omdat ik er totaal geen persoon voor ben. Van die foto's vind ik de bovenste overigens wèl weer leuk ;-)

 17. Ik ben het helemaal met je eens..ik vind ze ook vreselijk. Mij niet gezien in zo"n tent..waar ze nog net niet de stokken bij hebben geleverd ;-). Misschien als ik een oude bejaarde detectiveschrijfster zou zijn..dan wel denk ik ;-)

 18. Soepjurken. Nog nooit van gehoord...

  Ik vind ze wel leuk, maar eigenlijk staan ze enkel echt leuk bij mensen die wel heel slank zijn, vind ik en van mij iedereen ze zeker ook aandoen...
  Riempje dan maar?

 19. De voorbeelden die jij geeft vallen voor mij meer in de categorie maxi-jurk. Te lang en vormloos is inderdaad vaak niet charmant, ongeacht je figuur. Ik ben wel dol op de soepjurk uit mijn eigen definitie: een a-lijntje, dus wijd bij de taille, maar tot op de knie en vooral ook met wat decollete. En natuurlijk met bloemetjes!!

 20. Met een riem zijn de jurken die je laat zien nog best leuk hoor!
  Ik heb ooit een echte, echte soepjurk gehad. Van heerlijke tshirtstof en in paars/zwarte tie & dye. Voelde me net een hippie, haha! Ook tot aan het eind van mijn zwangerschap gedragen, past toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder