Reacties

Flexprijzen, oftewel veranderende prijzen! — 39 reacties

 1. Ik denk dat het in winkels zoals b.v. Mediamarkt, wellicht te proberen valt om iets van de prijs af te krijgen of een gratis accessoire er bij te krijgen.

 2. Op zich is het geen verrassende ontwikkeling met alle technische mogelijkheden van vandaag. En onderhandelen tja, je hoeft het niet te doen natuurlijk als je daar ongelukkig van wordt.

 3. Wow.. dit wist ik helemaal niet! Wat mij wel is opgevallen, is dat de prijzen in het algemeen, weer omhoog zijn gegaan. Inderdaad met benzine is het ook nogal verschillend, wij tanken altijd in België, veel goedkoper dan hier in Nederland hihi. Ik zal er is op gaan letten, dankjewel!

 4. Altijd goed opletten en blijven vergelijken. Ik kocht met Black Friday een overjarige laptop. Een week later was hij bij dezelfde winkel, BCC, 100 euro goedkoper. Heb het geld teruggekregen.
  Je dochter kan beter even wachten tot de scholieren hun spullen op orde hebben. Of anders inderdaad onderhandelen. Wellicht is hij in Achtertimboektoe goedkoper en dan is de prijs zeker onderhandelbaar.

 5. Op de markt weet ik dat tegen het einde van de dag de prijzen minder worden. En bij de digitale prijskaartjes bij menig elektronicazaak had ik het vermoeden, maar verder nooit echt verder naar gekeken. Interessant artikel.

 6. Bij zakenhotels ben ik er aan gewend dat je zeker over de prijs kan onderhandelen. De prijzen voor 1-lingen maken ze daar standaard 50% te duur. (De baas betaalt toch..) In hartje Mantova kreeg ik ooit een kwamer voor 1/3de van de prijs.

  Bij m'n koelkast haalde ik er in een gewone winkel onlangs moeiteloos 40 euro af. M'n laatste laptop bleek ook opeens 50 euro goedkoper te zijn. Maar dat was zonder over de prijs te zeuren. Ik wil er een met goed geluid en een redelijke processor. Alles wat ik in folders en op websites zag was afgerond 600 euro. Vervolgens ging ik in de winkel luisteren en stond er 1 naast met de luidsprekers op een betere plek. Zelfde specificaties alleen 50 euro goedkoper.

 7. Handig om hier een keer wat meer over te lezen. Volgens mij gaat het ook zo heen en weer met vliegtickets..Wisten we nu maar wanneer het altijd het juiste moment was om iets aan te schaffen ;)

 8. Tja, schijnt dat ze tegen 5 dec de prijzen flink verhogen om daarna een zogenaamde fikse korting te kunnen geven (en dan betaal je dus hetzelfde als in september). Raar gebruik maar vanuit de kant van de ondernemers ook wel te begrijpen.

 9. Met vliegtickets weleens gezien: de één keek op de laptop, de andere toevallig op de tablet, en beide prijzen waren verschillend. Apart verschijnsel, toch iets om op te letten.

 10. Je zit niet vast aan bepaalde winkel.Handig is om via google of andere zoekmachine is anders te zoeken .
  Zoek op gewenste merk en of typenummer met zoek opdracht outlet of laagste prijs.

  Je zult ontdekken dat er door veel winkels andere prijzen voorbij komen.
  Het kan ook voorkomen dat je voor het zelfde product zomaar 50,75,100, tot wel 150 euro minder betaald met volledige garanties.

  Echt zelf heb ik op deze manier al ontzettend veel geld bespaard.

 11. Met brandstofprijzen heb ik weleens gemerkt in het buitenland maar in gewone winkels is het mij nog niet opgevallen. Onderhandelen over de prijs... tja, misschien als je een dure tv koopt maar toch zeker niet bij de Kruidvat over een badje?

 12. Ik denk ook zeker dat het te maken hebt bij wat voor winkel de prijzen verschillen. Je hebt het hier bijvoorbeeld over de Media Markt en de kruidvat. Dat zijn twee totaal andere winkels. Maar je artikel zet wel mensen aan het denken, en dat vind ik heel goed!

 13. Vandaag toevallig over flexprijzen gehoord tijdens de koffiepauze, maar dat ging specifiek over de prijzen van zomervakanties. Onderhandelen zou ik wel doen als het echt om een grote aankoop gaat. Over kleine aankopen niet, al stel ik er wel een vraag over als de prijs bij de kassa niet overeenkomt met de prijs op het kaartje.

 14. En wist je bijvoorbeeld dat je bij die winkel met het dikke blauwe mannetje een andere prijs op je scherm ziet verschijnen dan je buurvrouw? Echt, zelf uitgeprobeerd. Geen idee waar ze het op baseren, maar het gebeurt wel.

 15. Ik heb zeker wel eens in een winkel onderhandeld, maar dan gaat het over grote bedragen. Niet over een kinderbadje. Als je meerdere producten koopt, of als je een duur product koopt zit er vaak wel ruimte in de prijs. Denk aan de mediamarkt, scheer en foppen etc. Ik denk dat de kruidvat niet de juiste plek is om te gaan onderhandelen. Vaak denk ik gewoon, als de prijs me niet bevalt koop ik het niet.

 16. Haha dat van Amazon kwam ik ook achter, ik bestelde pas online bij Amazon controllers voor de Nintendo Switch, echt heel goedkoop en diezelfde dag stuurde ik de link naar mijn man en waren ze ineens meer dan verdubbeld in prijs!

 17. Ik wist wel dat prijzen konden veranderen, maar niet echt meerdere keren per dag haha. Ik denk dat het er ook aan ligt in welke winkel. In sommige winkels is nu eenmaal (meer) ruimte om te onderhandelen, dan in andere winkels.

 18. Vind het eigenlijk schandalig dat dit gebeurt. Vaak zie je voor grote kortingsweken dat de prijs ook eerst even stijgt. Zit gewoon zelf ook niet zo commercieel in elkaar, zou niet snel afdingen omdat ik dat persoonlijk een beetje ervaar als bedelen. Ik benijd tegelijkertijd mensen die zonder blikken of blozen 50% van de oorspronkelijke prijs afkletsen. Lijkt me heerlijk (en handig) om te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder