Reacties

Creëer de illusie van een schoon en opgeruimd huis — 47 reacties

 1. Misschien een klein beetje in de trant zoals jij beschrijft: ik werp een paar knuffelbeesten in een bak en haal een doekje over de wc (ook in verband met een slordig plassend jongetje). Oh ja: even stofzuigen doe ik soms ook wel. Verder oogt het hier altijd redelijk opgeruimd en schoon. Ik doe dat soort dingen namelijk ook voor mezelf.

  • Ik snap wat je bedoelt Bespaarzuinig. Ik kom ook graag thuis in een opgeruimd huis. Dat is prettiger thuiskomen vind ik.

   Slordig plassende jongens heb ik hier ook...

 2. Hmmmm je tip van de voordeur is een goeie. Wij wonen in een hoekhuis en bij onze voordeur komen alle blaadjes uit de straat terecht ;-) (de wind laat alles ronddraaien op die plek.
  Ik ben erg opgeruimd in huis, alles heeft een vaste plek en het toilet is altijd spic&span, maar eerlijk gezegd let ik nooit zo op de voorkant buiten.
  We hebben de auto voor het huis staan met tegen de muur van het huis en de muur van de schuur een langwerpige bloembak. Daar wil niet veel groeien omdat er steeds katten in zitten :-(. Hierdoor maakt het snel een slordige indruk.
  Goeie eyeopener, ik ga er eens meer aandacht aan schenken......

 3. Ik ben heel goed in nood-opruimen zoals ik het zelf zeg. Als ik een telefoontje krijg en binnen 10 minuten krijg ik bezoek dan doe ik an speed-cleaning. Ik race door mijn hele huis heen zodat het er netjes uitzet. De voorraadkast moet dan dicht blijven want daar gooi ik alles neer wat niet op zijn goede plek ligt. De voorraadkast ziet er dus echt niet uit!

 4. Bij mij worden alle losse rommeltjes en wasmanden met schone maar nog niet opgeruimde was vlug in de badkamer 'gegooid'.
  (Deze hebben wij beneden.)
  Deur dicht en het lijkt heel netjes in het huis...
  En ook ik ga razendsnel met een vochtig huishouddoekje over de wc-bril. Snel een scheutje wc-eend erin.
  Ook heb ik vaak een geurkaarsje in de wc aan.
  Staat gezellig en ruikt het ook nog eens altijd lekker!
  En vlug met de plumeau over de meubels heen.
  Ik vind wel, nu de kinderen allemaal overdag naar school zijn, is het altijd wel 'visiteproof'.
  In vakanties minder maar daar is het dan ook vakantie voor zeg ik dan altijd maar!

  • Die vochtige doekjes heb ik ook speciaal daarvoor! Daarmee maak je de wc snel even goed schoon. Het idee van een geurkaars op de wc neem ik graag van je over. Wat een goed idee!

 5. Ik ben het altijd wel van plan om het in huis extra schoon te maken voor het bezoek, maar zoals je zegt, komt dat er niet altijd van.
  Wat je zegt hier over zorgen voor een aangename/lekker geur, héél belangrijk bij het creëren van een illusie! Juist die 'schone geur' geeft daarin de doorslag.

  • Een schone geur is volgens mij heel belangrijk inderdaad. Onze neuzen spelen best een belangrijke rol, en als het schoon ruikt dan denken we al gauw dat het ook schoon is ; )

 6. Geweldige tips! Nu krijgen wij vaak onaangekondigd bezoek, en die komen dan meestal als ik net uit mijn werk kom, dus dit zijn handige tips voor als ik de volgende keer moet rennen en vliegen ;)

 7. In huis heb ik het wel voor elkaar en bij de voordeur dansen ook altijd de bladeren. Ik probeer ze elke dag of om de dag weg te halen. En ja, het geurkaarsje brandt nu. Onze hond ruikt door het vochtige weer.
  En op het toilet heb ik parfum staan van de ac-tion. Als er bezoek komt spray ik daar even mee. Een tip van een mevrouw die dit ook altijd deed en ik heb het overgenomen. Is veel goedkoper dan de dure spray voor de toiletten en een veel lekkerdere geur.

 8. Dat van die voordeur vind ik wel een goeie. Als de eerste indruk al goed is, dan is men milder gestemd over de rest. Ik hoor het zo vaak in combinatie met netwerkworkshops, sollicitatietrainingen en ik heb het zelf ook ervaren toen ik in een sollicitatiecommissie zat. Die eerste seconden zijn bepalend.
  Ik zal er aandacht aan schenken in het vervolg.

 9. Heel herkenbaar. Wat ook goed is voor de geur, zet een emmertje met hete sop ergens in een hoek. Blijft het de hele tijd lekker schoon en fris ruiken. Neem ook de verwarming af met een sopje, in de winter, deze gaat als luchtverfrisser werken als hij aanslaat. Voeg wat biotex toe aan een schoonmaaksop, blijft het langer schoon en fris ruiken.

 10. Haha, dat gebeurt hier ook regelmatig! En die geur in huis hè! Ik vind het dan ook altijd leuk om appelflappen te bakken als er visite komt! Alhoewel die geur snel weer verdoezeld wordt door de verse koffie.

 11. En met het volgen van die 5 tips heb je toch je huis al even snel aangepakt. Want het lijkt niet alleen zo, het is dan ook netjes en opgeruimd.
  Goeie tips, hier hou ik wel van...
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 12. Nee hoor, hoogstens ruim ik rondslingeren spullen op en haal een doekje door het toilet, verder niet, vroeger vond ik dat ik extra schoon moest maken, maar dat heb ik gelukkig niet meer, je komt voor mij hoop ik en niet om mijn huis te bekijken. Zelf kijk ik bij anderen ook niet hoe hun huis eruitziet en of het wel of niet schoon is boeit me niet.

 13. Goeie tips! Vooral die tas vind ik heel handig ;).
  Wanneer ik weet dat mijn moeder op visite komt ga ik als een Speedy Gonzales door het huis haha, maar gelukkig is het wel altijd opgeruimd bij me thuis, kan slecht tegen rommel.

  Lfs.x

 14. Haha, wat een leuk stuk. Ik dacht dat ik de enige was die dat soort tactieken toepaste haha. Ik probeer overigens wel voor dagelijkse rotzooi een soort vaste plek te creëren (maar dat blijkt ook altijd lastig), en het na gebruik dan ook terug te zetten. Als je daar echt heel strak aan vast houdt, wordt het ook geen troep. Toch blijkt dat in de praktijk vaak lastig en dan hou ik inderdaad ook van 'nood-opruimen'. En soms kom je dan op hele grappige plaatsen dingen tegen die je al heel lang kwijt was... :)

 15. Het begint inderdaad bij de entree! Helemaal mee eens. Het toilet ruikt hier altijd lekker en is altijd schoon maar een appeltaart geur in huis...ehm nee hahaha dit lukt mij niet.

 16. Weet je wat ik zo ergerlijk vind? ..
  Elke dag hou ik me aan bovenstaande tips.. en dan net wanneer ik eens één keertje oversla.. komt er toch wel iemand op 't onverwachtse op bezoek. :-(

 17. Eh, ja ik maak mij huis altijd wel even op orde als ik bezoek krijg. Vooral de toilet even voor de zekerheid. En de kleine rommeltjes die her en der rondslingeren ook even wegwerken. Goede tip om de voordeur en ingang ook netjes te houden. Die tip ga ik zeker toepassen in ons nieuwe huis straks!
  Liefs, Eva

 18. Voordeur en entree dat is een goede tip. ja dat is wel zo dat is je eerste indruk. En dan de geur is ook heel belangrijk ! Ik let daar altijd wel op als ik bij iemand binnen kom. En wc heeel belangrijk .Fijne tips. leuke post !
  Liefs Diana

 19. Creeer de illusie van een schoon huis, haha. Ik zou liever hebben dat het gewoon écht schoon was. Maar ja, dat is wel ene hoop werk ja. Ik ruim af en toe een beetje extra op als er bezoek komt ja. Ligt er ook nog aan wie het is.

 20. Handige tips! We proberen het hier dagelijks wel op te ruimen, maar wanneer bezoek komt maak ik toch extra schoon. Die van de voordeur vind ik heel handig, ga ik zeker toepassen!

 21. Ons bedrijf heeft een goede verzameling recente en betaalbare huis- en tuinartikelen nodig, dus ik denk dat uw suggetie van Huisvlijt.com beter is :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>