Agenda's voor 2016

agenda'sIk ben dol op kantoorartikelen en in het bijzonder op agenda's. Deze maanden vinden ik dan ook erg leuk, want overal zie je agenda's. Ik kijk graag bij de Hema agenda's, vervolgens bij de boekhandel en als laatste bij de V&D.

Omdat ik mijn agenda gebruik voor mijn blog planning en voor alles rondom school en en de kinderen vind ik het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor notities. De meest ideale agenda's vind ik daarom agenda's met links de dagen van de week, en rechts gelinieerd papier. Links kan ik dan alle afspraken kwijt, en rechts mijn blog planning. Om die reden viel de Happy Planner me bijvoorbeeld uiteindelijk tegen hoe vrolijk hij ook oogt.

Zo kan ik in één oogopslag zien wat er die week moet gebeuren, en tegelijkertijd rechts alles bijhouden voor mijn blogs.

Maar dit type agenda is niet altijd even makkelijk te vinden. Laten we de verschillende agenda indelingen eens op een rijtje zettten!

Agenda indelingen

1 week verdeeld over 2 bladzijden.

Bij deze indeling staat links meestal maandag, dinsdag, woensdag en rechts donderdag, vrijdag, zaterdag/zondag. Dit is één van de meest gebruikte layouts. Je ziet hem ook bij schoolagenda's. Als je een agenda op A4-formaat hebt dan kun je er redelijk wat notities in kwijt. Hier onder een voorbeeld van deze layout. Het voorbeeld is een agenda van de V&D. Hij is 16x21,5 cm en kost 6,99.

agenda 2016

1 week verdeeld over 2 bladzijden in kolommen

Bij dit type indeling heb je ook een weekoverzicht maar de indeling is verticaal. En vaak staan er tijden bij per dag. Onderstaand voorbeeld komt uit een Hema agenda. De agenda kost 7 euro en is 26x22 cm.

hema agenda

1 week verdeeld over 2 bladzijden in blókken: planner

En dan is er nóg een variant indeling waarbij je een weekoverzicht krijgt verdeeld over 2 bladzijden. Ook hier zijn de dagen verticaal, maar nu met blókken. Dit type agenda wordt meestal 'planner' genoemd. Als je zo'n soort agenda zoekt, zoek dan dus bij de planners, gezinsplanners, familieplanner etc. Een hele mooie versie hiervan vind ik de Amerikaanse Happy Planner. Hij is ook verkrijgbaar in Nederland bij www.scrobby.nl voor21,99 maar is op het moment van deze post uitverkocht.

Hier onder een voorbeeld van de Happy Planner:

happy planner nederland

Wat ik vooral zo leuk vind aan de Happy Planner is dat je er bladen bij in hun doen vanwege het ringsysteem.

Eén dag per bladzijde

Dit type agenda is wat dikker. Geen wonder want er zijn natuurlijk heel wat bladzijdes nodig, als elke dag zijn eigen pagina krijgt. Voordeel van dit type agenda is dat je veel schrijfruimte hebt. Grote nadeel is het gebrek aan overzicht over je week.

Combinatie weekoverzicht + notities

Dit is mijn favoriete layout! Mijn Moleskine heeft deze layout, en ik gebruik dit type agenda dan ook al 3 jaar. Het enige nadeel vind ik dat hij vrij saai is, en dat ik er niets zelf bij in kan doen. Daardoor zit ik stiekem te flirten met de Flow agenda. Die heeft dezelfde layout, maar ziet er wel heel leuk uit. Het enige nadeel vind ik dat hij niet zo groot is.

flow agenda
Deze flow agenda kost 16,50 en lijkt vrijwel overal uitverkocht!
flow agenda 2016
Flow agenda: linkerpagina
flow agenda
Flow agenda linkerpagina: weekoverzicht

Zie ook mijn post over het kiezen van een Planner agenda en mijn gratis maandplanner die je kunt downloaden!

Heb jij al een agenda voor 2016? En zo ja welke soort? En wat is jouw favoriete indeling en formaat?

Similar Posts

46 Comments

 1. Ik zie er heel veel in mijn lievelings kleur. Helaas ligt onze agenda er altijd voor piet snot omdat ik erin vergeet te kijken. Nu hebben we een gedeelde agenda op de telefoon die ietsje beter werkt haha.

 2. Er zijn veel te veel mooie agenda's op de markt. Jammer dat je maar eentje nodig hebt en ook niet kan bewaren voor volgend jaar. Als ik een leuke heb gekocht dan koop ik altijd veel meer leukere tegen.

 3. Die Flow agenda is leuk!
  Ik heb geen agenda nodig, zoveel heb ik niet om in een agenda te zetten. Ik heb een weekkalender op het toiet en ook daar staat weinig op. Ik moet nog een nieuwe hebben voor het komende jaar. Binnenkort even langs action. Daar hadden ze vorig jaar ook heel leuke.

 4. Ik ben ook helemaal fan van de Moleskine agenda en ga deze zeker weer kopen.
  Ik heb 1 keer de Flow agenda gekocht en die zag er leuk uit.
  De kwaliteit vond ik echt matig, de agenda was te klein, heel slecht gebonden, je kunt de agenda niet fijn plat openklappen, kortom eens maar nooit meer!

 5. Ik heb een hele simpele agenda, die ik zelf opleuk. Maar voor het nieuwe jaar zit ik wel een beetje te denken aan iets van een sportieve agenda, zoals die van Evy die ik zag liggen.

 6. Ik heb geen agenda meer ,toen wij nog werkten had ik er wel een nodig nu zet ik afspraken in de kalender van de libelle en in mijn pc.

 7. Nee. Ik werk altijd met een schoolagenda en daarnaast hebben we de familieplanner. zo timmeren we het hele jaar dicht. Ik vind het trouwens wel een leuk artikel over die verschillende agenda's. En als ik nu zou moten kiezen dan zou ik gaan voor een agenda met veel notitieruimte.

 8. Ik heb zelf inderdaad de meest voorkomende, een week op twee bladzijdes. Dit vind ik het fijnst. Mijn agenda heb ik al gekocht, ik heb gekozen voor Mickey Mouse dit jaar :)

 9. Ik moet nu al veel plannen voor 2016 dus gebruik een schoolagenda die mijn dochter 'over' had. Ik krijg een agenda van mijn zus, het moet een hele handige zijn! Ik ben benieuwd. De agenda op mijn telefoon werkt niet afdoende, dan vergeet ik soms afspraken...

 10. Vroeger was ik gek op agenda's, maar het is in de loop der tijd handiger geworden om een 'huiskalender' te gebruiken, waar we samen onze afspraken op zetten. Zo weet iedereen wat wanneer moet gebeuren, inclusief dat de katten weer hun anti-vlospul moeten krijgen deze week...
  Ik ben wel bezig met een bullet Journal... ook handig.

 11. Ik heb de Flow agenda voor dit jaar. Ik vind de schrijfruimte echt perfect. Veel afspraken heb ik nooit, maar ik wil altijd wel graag extra dingen noteren. Niet alleen wat ik moet doen, maar ook wat ik gedaan heb of wil onthouden. Ideaal dus. En maandag is het zover! Dan kan 'ie in gebruik!!! Joepie!

  1. Ah, dus jij hebt hem te pakken kunnen krijgen! De indeling vind ik echt superhandig van de Flow agenda, want hij lijkt op die van mijn Moleskine. Alleen had hij van mij iets groter mogen zijn.

 12. Heb een agenda gekocht met ongeveer de indeling van de Flow, alleen dan zonder notitieruimte maar met een mooie plaat/spreuk/recept. Voor mij qua ruimte voldoende.

  Vorig jaar (dit jaar eigenlijk..) had ik er een met een week over twee bladzijden maar dan zo verdeeld: (de / geeft de tussen de pagina's weer)
  zo - ma / do - vr
  di - wo / za - notities
  Een mooie agenda maar niet overzichtelijk, al helemaal niet omdat ik de afspraken van mijn man apart van die van mij opschrijf met een streep ertussen.

  1. Deze indeling kende ik nog niet Ingeb! Een mooi plaatje of kan ik ook altijd wel waarderen, maar ik neem dit type agenda nooit omdat ze meestal ook minder schrijfruimte hebben.

 13. Ik doe het niet meer. Geen agenda voor mij dit jaar! Het enige dat werkt is de grote familieplanner op de koelkast. ( een magneetplanner waar je op kan schrijven)

  En voor mezelf print ik er eentje uit, die ik zelf gemaakt heb. Maar die Flow diary is wel erg mooi. Gewoon als dagboek.

  1. Fijn dat je een methode hebt gevonden die voor jou goed werkt Aritha. Daar gaat het uiteindelijk toch om. De een vindt een online agenda fijn, de ander een papieren en weer een ander een magnetische planner : )

 14. ik heb dit keer eens een simpele agenda mee genomen bij de action...
  ik zet mijn eigen afspraken ook nog eens in de agenda op kantoor, en daar kijk ik de hele dag na..
  Daar heb ik elk jaar een agenda van de gemak met de week over 2 pagina's

  1. Mijn jongste zoon heeft een schoolagenda van de Action. Prima ding, maar hij gebruikt hem nooit omdat alles online staat. Dus ik ben blij dat ik niet veel geld heb uitgegeven aan die agenda.

 15. Mijn agenda hou ik al jaren bij op computer.
  Maar vroeger genoot ik echt van het uitzoeken van een nieuw exemplaar. Ik koos altijd voor eentje met kolommen (dag naast dag.. voor een week)

  1. Ik vind het leuk om te lezen dat iedereen zulke verschillende voorkeuren heeft! Ik houd juist weer niet zo van kolommen. En al helemaal niet als er tijden bij staan.

 16. 1 week verdeeld over 2 bladzijden is mijn favoriet, ik heb een simpele van de HEMA gekocht. Ga hem zelf versieren :-). Die van Flow vind ik ook echt leuk!

 17. Meestal koop ik een agenda bij de Hema. Dat wil zeggen mijn dochter koopt er meestal eentje voor mij als kerstcadeau. Een handzaam formaat die makkelijk in mijn tas past. De flow agenda moet ik eens onderzoeken want die ziet er heel handig uit.

  1. Ik kan de Flow agenda echt nergens vinden Chris. Hier in Doetinchem ligt hij in geen enkele winkel. En ook online was hij uitverkocht. Ik ben benieuwd of jij er ergens nog eentje kunt onderzoeken.

 18. Als juf heb ik nooit een jaaragenda maar een schoolagenda. Dus ik hoef nog geen nieuwe ;)
  Maar vind het wel altijd leuk een nieuwe te kopen en van alles in te vullen en fotootje van de kinderen er in enz.

 19. Elk jaar koop ik twee mooie agenda's, eentje om altijd bij me te hebben en alle afspraken in te zetten (dit jaar een Roots agenda) en eentje voor thuis om als een soort dagboek te gebruiken ( dit jaar de Flow agenda). Ik moet er eerlijk bij zeggen dat het dagboek schrijven in de tweede agenda er vaak bij blijft, maar de Flow agenda is dit jaar wel erg uitnodigend om in te schrijven! In de Roots agenda staan prachtige natuurfoto's, heel fijn om naar te kijken als je allerlei akelige afspraken ( tandarts) moet noteren. Ik heb beide agenda's al in september gekocht. En gelukkig ben ik daarna niet een nog leukere agenda tegengekomen.....????

  1. Dat is inderdaad maar gelukkig Alie. Want als je dan een leukere ziet, kun je best in de verleiding komen! Dat had ik dus met de Flow agenda, nadat ik de Moleskine had gekocht.

 20. Ja leuk he Agenda's ! Ik blijf in een winkel ook altijd er even bij stil staan net als de notitieboekje ZO leuk! Mij spreekt die bovenin met die schattige vogeltjes wel aan qua motief en kleur maar die van Flow is ook super leuk. Als ik zou moeten kiezen ..mmm tja....Keuzes maken haha niet mijn sterkste kant. Ik weet nog wel van vroeger op school ik altijd heeeeeeeeeel netjes begin in een nieuwe schoolagenda en hoe verder we in het jaar kwamen hoe onleesbaarder mijn agenda werd.

  1. Dat herinner ik me ook van mijn schoolagenda. In het begin wil je die graag netjes houden en met je mooiste handschrift. Ik heb het nu trouwens nog steeds met mijn Moleskine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.