HomeHuishoudenBespaar energie met een slimme thermostaat    

Comments

Bespaar energie met een slimme thermostaat — 51 Comments

  1. Ik ben alleengaand en heb geen vast ritme. Houdt in dat ik constant aan dat ding moet rommelen. Een kennis van mij doet dat, maar ik vind m’n simpele round een stuk gebruiksvriendelijker op dat punt. Stel ik in een deel van een seconde in en hoef niet door menuutjes te tikken. De CV gaat pas aan als ik wakker word. Wordt ik een uur later wakker, dan gaat ie een een later aan. Toch weer mooi een uur warmte bespaart. Vervolgens zet ik ‘m 2 graden hoger dan de nacht temperatuur van 14,5 omdat ik eerst een uurtje aan ochtendgym doe. Dan mag het nog niet te warm zijn. Als ik daarna thuisblijf zet ik ‘m op 18,5 en als ik na het ontbijt wegga gaat ie terug naar 14,5. Als ik thuiskom zet ik ‘m weer op 18,5. Daar kan ie een half uur over doen, maar dat is niet erg omdat ik van het koude buiten kom. ‘s-Avonds rond 21 uur gaat ie op de nachtstand van 14,5 graden. 3 uur later is het dan zo afgekoeld dat ik het lekker vind om te slapen. Dat vergeet ik echt niet, m’n bed is in de kamer naast m’n thermostaat.

  2. Ik zeg altijd: wij hebben een slimme Toon, haha! Ik vind het met name interessant hoeveel we verbruiken. Nu mijn ouders bij ons inwonen, is het verbruik best wel toegenomen. Dus ik verheug me niet op de afrekening, haha!

  3. Jemig, bij ons is het dan wel een tikje uit het jaar kruik. We hebben nog een oeroude thermostaat (van 18 jaar geleden) die het niet eens doet. Omdat wij a-technisch zijn (ik zeg het maar zelf :) regelen wij de verwarming per ruimte gewoon oldskool met de draaiknoppen. Ja, dat kan beter. Project voor 2019?

  4. een paar weken geleden heb ik een nieuwe cv-ketel laten plaatsen en dus meteen een nieuwe thermostaat. Ik heb er bewust voor gekozen om een gewone te nemen omdat al die technologie ook sneller kapot gaat. Zeker bij mij… Ik stel het gewoon zelf zo in dat het ‘s morgens aan gaat en ‘s avonds weer uit. Vaak heeft ‘het nieuwste van het nieuwste’ ook flink wat kinderziektes, is mijn ervaring. Maar het idee is heel interessant natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>