Bed maken voor dummies

bed makenOmdat onze nieuwe slaapkamer de vorm van een wigwam heeft, zijn we veroordeeld tot een heel laag bed.

Dus gingen we naar Ikea, en werden onaangenaam verrast door de prijs van hun laagste bed: 325 euro! En dan hadden we nog niet eens de lattenbodem.

Pallets?

Ontmoedigd gingen we naar huis, en dankzij jullie reacties kwam ik op het idee pallets te gebruiken. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig: want pallets blijken vaak geïmpregneerd met chemische stoffen, en daardoor niet gezond om op te slapen. Dit probleem kun je wel oplossen door ze te verven, maar dat zag ik niet zitten.

Benodigdheden voor een bed voor dummies

Toch is het gelukt om een simpel en goedkoop bed bij elkaar te scharrelen: bij de Gamma kochten we 4 grote tuintegels van 100×100 cm ad. 56,36. Deze tegels lieten we ter plekke inkorten tot 80 cm. De planken die we overhielden, gaan we elders in huis gebruiken.

Vervolgens kochten we een vuren paal ad 9.21 die we in 16 stukken lieten zagen. Dat werden de bedpoten.

Als finishing touch schaften we spaanplaatschroeven aan ad 7,59.

In totaal rekenden we 73,16 af voor een tweepersoonsbed. En na anderhalve week kan ik rustig stellen dat het uitstekend slaapt!

En dit is het resultaat!

 

Similar Posts

8 Comments

  1. Hele leuke oplossing! Denk wel dat de tuintegels geïmpregneerd zijn. Bijna al het hout dat voor buiten bedoeld is en die groenige kleur heeft is geïmpregneerd, gewolmaniseerd. Maar is dat echt zo heel slecht? Anders aankomende zomer op een mooie dag met een spuitbus zelf de tegels nog eens spuiten en klaar ben je toch?

  2. Zó, dat scheelt je effe zo’n € 250,00! Daar kan je leukere dingen van doen, toch. En het is denk ik ook nog sneller in elkaar dan zo’n IKEA bed, dus het scheelt ook nog eens tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.