Reacties

Wel of geen gordijnen: 7 effecten van gordijnen op je interieur — 40 reacties

 1. Gordijnen kunnen inderdaad veel bepalen! Wij hadden het geluk dat we die van de vorige bewoners hebben kunnen overnemen. Ook onze smaak, over een tijdje vervangen voor eigen gordijnen. Maar nu nog even niet. Pff, gordijnen zijn duur!

 2. Ik kocht mijn basic witte gordijnen bij de Hema. Ik vond ze niet te duur en van goede kwaliteit. Eigenlijk gebruik ik mijn gordijnen niet vaak. Alleen wanneer de zon uitbundig schijnt, doe ik ze dicht. Ik geniet het liefst van het uitzicht, dus laat ik ze zoveel mogelijk open.

  • Ik heb ook altijd het idee dat de gordijnen van de Hema van degelijke kwaliteit zijn. En basic witte gordijnen passen overal bij. Krijg je er geen vieze vingers op van je kinderen Mama Lifestyle?

 3. Ik heb een hekel aan gordijnen. En aan vitrages helemaal! Wij hebben altijd luxaflexen gehad. Onlangs kochten wij voor de woonkamer van die brede houten in een lichte kleur. Helaas zie ik wel dat steeds meer mensen gewoon de rolluiken laten zakken tegen de inkijk. Dat vind ik voor de sfeer in de straat nou weer niet zo top.

  • Ja, dat is waar inderdaad. Zelf zou ik me dan opgesloten voelen binnen denk ik. Ik houd van open gordijnen. Zelfs als het buiten donker is. Maar ik heb natuurlijk wel het voordeel dat ik op het platteland woon en dus geen inkijk heb.

 4. Toevallig zijn mijn gordijnen op dit moment aan vernieuwing toe. Inderdaad, ze drukken hun stempel op de sfeer en wanneer je gordijnen er versleten en verfomfaaid uitzien, zoals nu bij mij thuis, krijg je het amper nog gezellig in huis.

 5. Ik ben gek op gordijnen. In ons nieuwe huis hebben we deels gordijnen overgenomen. Beneden hebben we in de woonkamer een grote schuifpui en nog een groot raam. Ik bedacht me dat ik daar nog extra luxaflex bij wil. Niet omdat ik dat heel mooi vind, maar de woonkamer is op het westen en de zoninval is 's avonds wel heel intens. Onze gordijnen zijn een soort inbetweens, het knikarmzonnescherm houdt ook niet alles tegen. En in de winter is het fijn om nog een extra bescherming tegen kou te hebben.
  In ons vakantiehuis hadden we heel mooie gordijnen. Gestreept en in warme kleuren. Maar zoals Els al schreef. Gordijnen kosten heel veel geld en omdat onze gordijnen nog best mooi zijn en goed bij ons interieur passen, laten we het nog maar een jaar of wat zo.

  • Met luxaflex heb je inderdaad veel mogelijkheden om het licht als het ware naar wens in te stellen. Wel leuk dat de zon zo bij jullie naar binnen schijnt : )

 6. Vooral die nieuwsgierige blikken daarvoor hebben wij gordijnen! We wonen in een nieuwbouw wijk en jeetje elke avond is er wel iemand die door de duo rolgordijnen naar binnen wil staren. Wat zijn mensen toch nieuwsgierig! één draai aan mijn touwtje en niemand kan naar binnen kijken héhé. Waarom een gordijn al niet goed voor kan zijn!

  • Gaan die mensen er dan ook echt voor staan om naar binnen te kijken, of gluren ze tersluiks tijdens het voorbij lopen?

   Ik kan me voorstellen dat je dat niet prettig vind. Dan zit je zo te kijk voor je gevoel lijkt me.

 7. Ik heb alleen halve kanten gordijnen aan de bovenkant van de ramen aan de voorkant van ons huis en geen overgordijnen ik vind het niet mooi en de ramen zijn ongelijk verdeeld in de muur zo zit ik met een grote en een kleine raam en dan zou ik heel de muur vol hebben daarmee en dan vind ik het veel te donker,in de keuken hangen wel overgordijnen om mijn man een plezier te doen.

 8. Gordijnen hebben nog een effect; ze zorgen voor demping van het geluid in de kamer zodat het niet klinkt alsof je in de badkamer staat! Vind ik persoonlijk ook een prettige bijkomstigheid.

 9. Gordijnen zijn heel belangrijk voor mij, het geeft sfeer en gezelligheid in huis en het is geluiddempend. Daarnaast moeten ze ook heel mooi hangen!!
  In de woonkamer en serre lichte inbetweens en een vouwgordijn van dezelfde stof, op de slaapkamer lange vitrages met overgordijnen die dubbel zijn, zodat ze mooi vol hangen en verduisterend zijn.
  Gezien het feit dat de woonkamer niet zo groot is heb ik 11 jaar geleden gekozen hiervoor.
  Nog ben ik er weg van, zijn alle gordijnen nog als nieuw, kan ik ze wassen, m.u.v. de overgordijnen op slaapkamers.
  Ik hou van gordijnen en vind het heel mooi als de het wat waait en de gordijnen bewegen zachtjes mee in de wind.
  Kocht ze bij een speciaalzaak, mn vanwege de mooie stoffen en de kleur. Zou dat weer doen, ondanks dat er in de buidel voor getast moest worden.
  Ik heb van de h.ema ook hele mooie gordijnen gezien bij een zus, is zeker de moeite waard om daar te kijken.
  Verder is het belangrijk in je overwegingen, wat past bij je en je inrichting, wat vind je belangrijk en wat laat je butget toe!
  Ben je handig met de naaimachine, dan kan je voor een aantrekkelijke prijs mooie gordijnen/ vitrages/ vouwgordijnen maken.
  Ik wordt ongelukkig van shutters, lamellen, etc.., terwijl ik bv shutters of sommige soorten luxaflex echt kan waarderen.

  • Wat heerlijk dat je na elf jaar nog steeds zo kunt genieten van je mooie gordijnen Marrian. Die waren hun geld dus dubbel en dwars waard. Ik vind het mooi wat je beschrijft over gordijnen die zachtjes deinen in de wind! Dat is inderdaad een mooi beeld.

 10. In ons vorige huis hadden we hele mooie zware grijze gordijnen, maar die maakten het wel donker, zelfs als ze open waren doordat er dikke bundels hingen. Nu hebben we bijna witte gordijnen en ook nog heel dun. Ze staan mooi in huis, maar dempen helaas weinig geluid.
  Wat betreft vlekken van vieze vingers; wij hebben er van die stokjes aan hangen voor het open en dicht doen en de kinderen mogen er niet aan komen. Heel zelden komt er eens een vlekje op.

 11. Wij hebben ze voor beneden bij de Kwantum gekocht en op maat laten maken. Wat was dat duur, maar we hebben er nog steeds plezier van totdat we gaan verhuizen... want we zijn op huizenjacht!

 12. Wha ik heb door het hele huis en rolgordijnen, daarnaast heb ik overgordijnen, beneden nieuwe gekocht voor dit huis en boven kon ik de overgordijnen gebruiken die ik al in twee huizen ervoor heb gebruikt. Op de cm genoeg voor de hele bovenverdieping. Daarnaast heb ik in de kamer nog overgordijnen. Gordijnen en vitrage in een speciaalzaak gekocht de rolgordijnen bij een goedkope zaak. Heb destijds gekozen voor donkerbruine vitrage daar nu veel spijt van maar er hangt samen met de overgordijnen voor 2600 euro dus moet nog even hangen helaas. Ik doe ze vaak open en dicht omdat ik vaak privé wil zitten. Overgordijnen heb ik mede voor t geluid daar ik een tegelvloer heb en t anders allemaal zo hol klinkt.

  • Wat fijn dat je de overgordijnen zo vaak hebt kunnen mee verhuizen en dat de maten goed bleken! Donkerbruine vitrage zou inderdaad ook niet mijn eerste keus zijn denk ik. Was het destijds in de mode?

 13. Ja, gordijnen zijn heel belangrijk. Wij wonen aan een straat zonder voortuin, en dan is het heel handig om iets voor de ramen te hebben. Anders kijkt iedereen echt recht onze kamer in. We hebben daarom luxaflex en daarbij ook nog gordijnen, voor de isolatie. In de winter vind ik dat ook echt wel gezellig. In de zomer doen we meestal alleen de luxaflex dicht.

 14. In de woonkamer heb ik een paar erg grote ramen. Daar hangt vitrage voor anders zou ik veel te veel inkijk hebben. In het midden zijn de vitrages opengeschoven, zodat ik zelf toch wat uitzicht heb (vanaf mijn lievelingsplekje heb ik uitzicht op een boom en de lucht) en daar heb ik strategisch een paar gemakkelijke grote planten staan tegen de inkijk. Er lopen hier nogal eens mensen langs niet al te ver van de ramen dus vandaar. Het liefst had ik gewoon vrij uitzicht zonder vitrages maar ja in dit geval zou ik me dan echt niet gemakkelijk voelen in mijn eigen woonkamer.
  Verder heb ik in de woonkamer rolgordijnen (donkerrode). Uit een speciaalzaak. Was erg duur maar het staat heel gezellig als het straks weer vroeg donker wordt. Dan zit ik heel knus in mijn kamer met de hond en de kat!

  • Lastig als je enerzijds graag lekker naar buiten wilt kijken, maar tegelijkertijd bescherming nodig hebt tegen nieuwsgierige blikken. Ik kijk ook graag flink 'van me af' : )

   Donkerrode gordijnen klinken knus inderdaad. Zeker ook rondom Kerstmis.

 15. Ik ben en blijf dol op bamboe rolgordijnen. Goed tegen inkijk, terwijl je toch veel daglicht houdt en heel goed naar buiten kan kijken. Ze geven een prettige sfeer, zijn er in diverse (natuurlijke) kleuren, en zijn - voor mij heel belangrijk - goedkoop én heel gemakkelijk te bevestigen (en dus vervangen, want ze zijn niet altijd heel stevig). En er moeten dus voor 's avonds wel overgordijnen voor, want bij het licht aan binnen is er veel inkijk.

  Nu heb ik ontdekt dat er ook bamboe vouwgordijnen zijn, wat ik aan het onderzoeken ben, want dan heb je niet zo'n enorme rol. Enige nadeel is nl. dat bamboe rolgordijnen wel in de breedte maar niet in de lengte zijn in te korten, voor zover ik weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder