Reacties

Zwerfvuil: Hema rookworst?! — 25 reacties

 1. Ik kan het niet zien we zullen nooit iets op straat gooien en zo heb ik het de kinderen geleerd en nu de kleinkinderen ,ik was een keer in de stad en een man van 30 ongeveer had een zak frit vast en toen ik er bijna was gooide hij die op de stoep en ik reageerde of hij dat thuis ook deed en die keek kwaad toen ben ik snel doorgelopen ik vertrouwde het niet.

 2. Hier ligt gelukkig weinig vuil in de straat. Als het een blikje of plastic flesje is, neem ik het vaak mee. En ik vond een keer een batterij. Zo'n platte ronde. Heb ik ook meegenomen. Moet je niet aan denken dat een kind of een hond dat in slikt :-(
  Duiven worden in de stad niet oud. Komt door de junkfood die ze eten. Dus ook zij komen er niet mee weg.

 3. Ik kan mij er ook aan storen. Ik gooi nooit wat op de grond, mijn kinderen ook niet. Soms ligt er weleens wat voor ons huis, niemand die het opruimt, uiteindelijk gooi ik het dan maar weg..de troep van iemand anders.

  • Ik leer mijn kinderen ook dat ze geen spullen op straat mogen gooien omdat dit asociaal is. Vanuit de basisschool hebben ze ook wel eens een middagje zwerfvuil moeten oprapen.

 4. Bij ons in de wijk zijn er nog veel mensen die naast hun kliko een vuilniszak zetten. Die worden elke week door de meeuwen open gescheurd en leeggeroofd. Dan ligt er altijd zoveel troep op straat, en al die hapjes, dat kan ook niet gezond zijn voor die beesten. De gemeente stuurt altijd een schoonmaakploeg achter de vuilniswagen aan, dus het blijft gelukkig nooit lang liggen.
  Ik gok echter dat die worst inderdaad zomaar is neergegooid. Zo stom vind ik dat! Ik las pas een blog (ik dacht van Daantje op Sandagroen) over de troep in het park, na afloop van een zomerse dag. Ook zo erg!

  • Meeuwen hebben we hier dan weer niet! Zijn die in de stad? Of richting strand te vinden? Maar het zal inderdaad niet gezond zijn dat ze die vuilniszakken leegroven.

   Wel top dat de gemeente er een schoonmaakploeg achteraan stuurt. Dat vind ik dan wel weer prachtig geregeld!

 5. Als iedereen elke dag dan maar 1 (of meerdere) opraapt en goed weggooit wordt het wel beter heb ik ervaren. Op een kleine parkeerplek bij een dijk die veel als startpunt wordt gebruikt heb ik consequent elke maandag opgeruimd en nu blijft het schoon. Onderweg met hond heb ik ook altijd tasje bij me en in de auto ook een.

 6. Ik gooi zelf ook zeker nooit iets zomaar op straat. Kleine moeite om het even op te ruimen, ik snap niet waarom het nodig is iets op straat te gooien. Helaas ligt er hier in de omgeving ook genoeg zooi. Laatst hadden ze zelfs over het hek in onze achtertuin een halfvolle milkshake beker gegooid.

 7. Ik vind het naar voor de dieren die verkeerd eten zo

  Het milieuplanten en bomen pff

  Trekt ongedierte aan

  Verhoogde kans op ziekte omdat de kringloop verstoort wordt

  Ik ruim veel op en mensen spreek ik er op aan

  Bij opmerkingen op mijn gedrag daag ik de klager uit om mij even te helpen

  • Goed van je dat je je nek durft uit te steken en mensen aanspreekt op hun gedrag Vita Mientje. Gaat dat ook wel goed, of krijg je ook te maken met agressie?

 8. sommigen hebben nergens moeite mee hoor!
  Vraag me ook weleens af of ze dat thuis ook doen.
  Denk dat de krop bij de duiven vast komt te zitten en ze leggen het loodje.... Dank u wel meneer,mevrouw voor de worst!
  Groet, Wilma

 9. Ik ruim zelf afval op, leer mijn kinderen dat ook. Zeker mogen ze niets op de g rond gooien en anderen probeer ik daar ook op aan te spreken.
  Zelf zijn we op dit moment ook bezig het afval wat in huis ontstaat in te perken, ook een stuk beter voor het milieu!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>