Reacties

Buitenverlichting: onze lampen en waarom het belangrijk is — 29 reacties

 1. Ik heb alleen 1 lamp boven de voordeur. Verder heb ik geen buitenverlichting nodig, want ik woon in een appartement helaas....overigens hangen en staan in en om het complex veel lampen en straatlantaarns. Dat geeft inderdaad een veilig gevoel.

  • Goed geregeld! Wat dat betreft vind ik het een merkwaardige paradox: in de stad waar veel verlichting is van huizen is straatverlichting. En op het platteland waar weinig huizen staan is helemaal niets aan straatverlichting!

 2. Buitenverlichting is bij ons altijd een ondergeschoven kindje geweest. In de achtertuin hebben we een aparte installatie. Er is een lamp aan een muur die we aan en uit kunnen zetten vanuit de meterkast aan de andere kant van het huis. Dat heeft de vorige eigenaar zo bedacht. Er zijn echter twee schakelaars, en natuurljk druk je altijd eerst de verkeerde in, zeker als je deze niet zo vaak gebruikt. Wij moeten door de tuin lopen naar de schuur. Om dat zonder ongelukken te doen, hebben we naast de schuurdeur ook een lamp opgehangen die vanuit de keuken met een klik-aan klik-uit schakelaar te bedienen is. Dus als we even naar de schuur moeten dan doen we de lamp aan en daarna weer uit. Een lamp naast de keukendeur zou ook wel handig zijn, zeker als je in het donker thuiskomt en het sleutelgat moet zien te vnden, maar die is al een jaar of 15 in de planfase. Moeten we nog een keer naar kijken. Ooit.

 3. Wij hebben in totaal 6 buitenlampen. 3 daarvan hebben een licht/donker sensor, 2 een bewegingsmelder en de lamp bij de deur doen we zelf aan. Hoewel ik houd van echte duisternis moeten we ook aan onze veiligheid denken! We hebben meestal veel waardevolle spullen van derden in huis, wel in de kluis matuurlijk maar je moet overal rekening mee houden.

 4. Wij hebben voor het huis straatverlichting en in de achtertuin alleen een lamp op de schuur. En in de zomer wat solarlampjes in de tuin. Achter ons huis staat een grote molen die altijd verlicht is in het donker, dus het is daarom eigenlijk nooit donker bij ons achter :-)

 5. In de voor- en achtertuin hebben we lampn die aan gaan als je er langs loopt. Verder een straatlantaarn bij de buren die onze voordeur ook verlicht. De lampen hingen er al toen we dit huis kochten.

 6. Wat een gekke hoogte voor zo'n lamp. Ik kan begrijpen dat je daar niet op gelet hebt met bestellen!
  Wij hebben bij de voordeur een lamp met bewegingssensor voor als er 's avonds mensen aan de deur komen of weg gaan. Met een grote boom in de voortuin zit de voordeur net een beetje in een donker hoekje.

  • Ja raar hè?! Ik baal er ook nog steeds van eerlijk gezegd. Die maffe lengte past ook helemaal niet bij dit type lamp.

   Fijn dat je een goede lamp hebt bij de voordeur, zeker als het een donker hoekje is.

 7. Wij wonen in een nieuwbouwwijk en er is natuurlijk voldoende straat verlichting maar ik wil wel ook bij mijn huis verlichting hebben. Inderdaad voor de inbrekers om deze af te schrikken maar ook omdat ik het gezellig vind en ik anders moeilijk het sleutelgat kan vinden, haha. Mooie lantarens hebben jullie. Wij hebben wat moderne verlichting aan het huis hangen.

 8. Er is zóveel verlichting om mij heen, dat ik geen buitenverlichting nodig heb. Ik zou wel willen dat het wat donkerder was. Ik heb er echt mijn gordijnen op moeten aanpassen. Voordeel is wel dat ik 's nachts geen lichtje hoef aan te doen als ik naar het toilet moet.

 9. Nee, alleen een lamp met bewegingssensor in het fietsenhok. Verder liggen er een aantal lampjes met solar-oplaadfunctie klaar om te bekijken of die iets kunnen helpen aan het donkere tuinpad achterom. Ons huis ligt in een stadswijk met een lantaarnpaal recht voor de woonkamer en voordeur

  • Als de voordeur goed verlicht is helpt dat denk ik al flink inderdaad tegen inbrekers.

   Lampjes met solar-oplaadfunctie wil ik eigenlijk ook nog eens proberen.

 10. Bij ons staat er aan de voorkant van het huis een lantaarnpaal en ook eentje aan de achterkant, waar het parkeerterrein is. Dus genoeg verlichting om je sleutels te bekijken, het sleutelgat te vinden en laat staan het huis, dat er gewoon eentje uit een rijtje is. Zoveel licht zelfs dat we niet eens een lamp aan hoeven te doen in huis als we 's nachts even naar beneden moeten...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  • Hierboven schreef Conny ook al dat ze zoveel verlichting om het huis heeft dat ze 's nachts niet eens de lamp hoeft aan te doen. Wel fijn voor de energierekening!

 11. Wij hebben - op het platteland - ook zeker 7 buitenlampen. 4 daarvan hangen aan de achterkant van het huis, Die hebben een schakelaar. Eentje is aan de voorkant en die werkt op zonne-energie. En 2 hangen er aan de garage, zonne-energie en met bewegingsmelder.
  Plus een bult zonnelampjes in de tuin, zodat je niet in het donker in de vijver duikelt.

 12. Lamp achter aan de schuur met afstandbedienig aan te doen
  Lamp aan de zijkant van de schuur geeft poortverlichting
  Voor straatlantaarn buren slapen aan de voorkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder