Reacties

10 Goedkope hobby's die veel plezier opleveren — 42 reacties

 1. Daar zitten een paar herkenbare hobby's tussen. Bij mij is kleuren ook echt een hobby geworden de laatste tijd. Dat kun je zo duur maken als je zelf wilt. Ik had niets in huis, dus ik heb best wel wat geld geïnvesteerd in stiften, kleurboeken enz. Maar bij de Action hebben ze dus ook prima kleurboeken voor een fijn prijsje (getest en prima bevonden;)), dus als de basis er eenmaal is, hoeft het echt niet veel te kosten. Af en toe een doos stiften en een kleurboek.

 2. Mijn blog bij wordpress is ook gratis, je kúnt natuurlijk wel voor een betaalde versie kiezen maar de gratis versie werkt prima. Wandelen is inderdaad ongeveer de gezondste beweging en inderdaad gratis, ik "doe eraan" al maak ik niet echt kilometers meer. Mwah... kerkbezoek...? is toch wel echt iets voor "de gemotiveerde mens" niet echt als hobby.

 3. Mijn aanvulling: handlettering en geocachen. Die laatste is eigenlijk helemaal gratis, als je het van tevoren voorbereidt (want dan hoef je geen mobiel internet te gebruiken)

 4. Fijn lijstje <3
  Ik houd ook van naaien en dan zoek ik ook regelmatig stofjes uit in de kringloopwinkel. Upcyclen is ook goedkoop én duurzaam. En je hebt iets nuttigs terug. WinWinWin :)

 5. Breien en haken. Voornamelijk kleding en cadeautjes. Dubbel plezier. Eerst met het maken en dan met het dragen.Of met het geven.
  Een nieuwe taal leren. Dochterlief heeft gratis taal cursussen Japans en Esperanto gevolgd.
  Uit zaden en pitten plantjes laten groeien. Zo kweekte ik een manderijnenboompje. Een Avocado plant en nu een kumquat boompje.

 6. Ik wandel graag met mijn honden. Een televisie heb ik niet. Mijn verzameling LP's beluisteren doe ik wel graag. Lezen doe ik ook, heel veel zelfs. Een aantal hobby's stonden op een laag pitje vanwege tijdgebrek omdat ik nog volop in het arbeidsproces zat. Na ruim 50 jaar gewerkt te hebben kwam ik erachter dat dit zijn tol heeft geëist. Fysieke beperkingen waardoor ik een aantal dingen zoals smeden niet meer kon. Jammer, maar het is niet anders. Er bleef echter nog genoeg over. Wat ik ook graag doe is koken. Tuinieren doe ik ook graag. Twee jaar geleden heb ik mijn tuin veranderd in een geurtuin waarbij ik graag met bogen werk die ik dan weer laat begroeien met heerlijk geurende klimrozen of een Toscaanse Jasmijn. Vorige week ben ik nog naar het rozendorpje Lottum gereden om een aantal roze klimrozen te kopen die tegen een smeedijzeren prieeltje gaan opgroeien. Gelijk maar een Etoille de Hollande meegenomen die naast mijn voordeur komt te staan. Deze klassieker is een donkerrode grootbloemige roos die volgens kenners op nummer een staat als het om de geur gaat.
  Ik ben benieuwd en laat me verrassen. Ja, hobby's zijn leuk.

  • Wat voor soort muziek luister je graag Joannes? LP's luisteren vind ik een stuk knusser en leuker dan een cd afspelen. Wonderlijk is dat.

   Wat een bijzonder idee om een geurtuin te maken!

 7. Bullet journalen doe ik ook. Ik plak er ook van alles bij wat ik uit oude tijdschriften of reclamefolders haal. Soms een tekening erbij of een stempel.Maak iedere dag een bladzij.Ga straks lunchen met vriendin en plak dan visitekaartje van het restaurant en vertel hoe het was. Versier het was met andere plaatjes.
  Goedkoop is ook bladen ruilen.
  Heerlijk om ze op het gemak te lezen

 8. Haken hoeft ook geen dure hobby te zijn dankzij de Zeeman en de Wibra.
  Werkt heerlijk ontspannend.
  Oh wat mediteren betreft, ik kreeg van de fysiotherapeute laatst de tip om een app van vgz te downloaden, vgz mindfulness. Heeft ruim 40+ oefeningen die variëren van lang tot korte oefeningen.

 9. Ik loop en fiets. Dat laatste is bij mij goedkoper dan lopen. Rij 2e hands fietsen waar ik minstens 10 jaar mee doe. Ik slijt minder schoenen en spaar bus- of autokosten uit. Verder heb ik ooit afkortingen verzameld. Kost ook niets, behalve tijd en stroom van m'n laptop. Geldt ook voor 'gratis' bloggen. In de bieb lees ik gratis de regio krant, daar is geen abonnement voor nodig. Bij het lopen ruim ik ook zwerfafval op en als je dat als hobby ziet, dan is het totaal geen straf. ;-)

 10. Over dat kleuren, ik heb van die alcohol stiften, ook kleurpotloden hoor, maar vind het zo zonde dat de stiften doordrukken op de volgende pagina. Van het merk Dover zijn de kleurboeken aan één kant bedrukt, ideaal. Ik heb ze bij bol vandaan. Betaalbaar en +- 30 kleurplaten per boek.

 11. Pokemon Go of Harry Potter: Wizards Unite spelen zijn ook gratis of kosten weinig (afhankelijk van je telefoonabo). Ook diamond painting is goedkoop, net als kleuren (gratis freebies en een doosje potloden van de action volstaan prima). En koken, dat vind ik ook leuk om te doen. Levert gelukkig ook nog wat op, namelijk lekker eten ;-)

  Bij de bibliotheek kun je trouwens meer lenen dan alleen boeken. Ook luisterboeken, dvd's/blueray's, muziek (bladmuziek/cd's), ebooks en games!

 12. Ik dacht dat ik hier had gereageerd, maar waarschijnlijk heb ik niet op post comment gedrukt.
  Sinds mijn jeugd ben ik lid van de bieb. Ik blog en volg al een aantal jaren een schrijfcursus.
  Als ik zin heb maak ik van bewaarde kaarten weer nieuwe en sinds kort maak ik ook enveloppen. Geen tijdschrift is veilig en oude landkaarten doen het ook goed. Verder mis ik op straat geen enkele gevelsteen of een ander bouwdetail. Ik ben dol op mooie kloppers en andere fraaie zaken. Mijn blog OpenRonddeDeur (https://ferrara-openronddedeur.blogspot.com/) is daar een voorbeeld van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>