Whoopies

whoopies

Na cupcakes en popcakes is weer iets nieuws: whoopies. In het boek Whoopies van Benoit Molin vind je recepten voor zoete én hartige whoopies. Het zijn bijvoorbeeld leuke hapjes om te trakteren op school.

Whoopie: wat is het?

Een Whoopie is een lekkernij. Hij bestaat uit twee ronde koekjes die met elkaar verbonden zijn door vulling. Het verhaal is dat ze bedacht zijn door Amish vrouwen. Als hun mannen hongerig van het harde werken thuiskwamen en dit lekkere hapje zagen waren ze zo blij dat ze: ‘Whoopie!’ riepen. Vandaar de naam.

Whoopie: hoe maak je ze?

Voor een Whoopie heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • ei
 • suiker
 • boter
 • zelfrijzend bakmeel
 • halve theelepels dubbelkoolzure soda
 • 1 Petit Suise
 • 50 gram slagroom

Bijzondere whoopies

Benoit Molin heeft beslist fantasie want ze geeft recepten voor allerlei soorten whoopies. Zo is er een whoopie met gekonfijte eend, maar ook eentje met ontbijtkoek.

Over het boek Whoopies

Benoit Molins boek Whoopies is niet al te groot en lekker handzaam. Bovendien staan er mooie foto’s in. Ik vind het een leuk kookboek. Voor mij staan er te veel ingrediënten in, maar wie graag bakt en kookt zal vast plezier beleven aan dit boekje.

Praktische informatie over Whoopies

Het boekje is voor de spotprijs van 5,- te koop bij bol.com!

Zie ook Cake bakken en Cake invriezen.

Similar Posts

7 Comments

  1. Ik snap wat je bedoelt Henny. Die petit suisse ken ik bijvoorbeeld ook niet… Maar omdat ik niet zo’n kokkin ben dacht ik dat het aan mij lag.

 1. Die whoopies lijken me echte snoepjes. (Flauw)
  Maar koek in combinatie met slagroom of andere vulling doet het altijd goed, althans bij mij. Mij heb je hongerig naar whoopies gemaakt.

 2. Ik heb een amish kookboek en daar staat een recept in voor whoopie pie. Nooit gemaakt, trouwens. Deze whoopies ken ik niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.