Waar postzegels kopen?

waar postzegels kopenVoor mijn hardloopblog Ren mama, ren had ik een giveaway georganiseerd. Ik doe niet zo vaak giveaways, omdat ik erg klungelig ben in de administratieve rompslomp en afhandeling.

Toen ik de gelukkige winnaressen had getrokken moest ik ze natuurlijk de prijs opsturen! Ik verstuur nog maar zelden snail mail, oftwel brievenpost. En dus moest ik postzegels kopen. En dat viel nog helemaal niet mee zeg. Hier op het platteland kun je niet even postzegels kopen bij de supermarkt op de hoek. En dus slingerden de enveloppes eerst een week in mijn tas rond.

Postzegels kopen bij de Primera: alleen per 10

Dat kan natuurlijk niet, en dus beloofde ik mezelf plechtig dat ik op mijn vrije donderdagochtend postzegels zou kopen. Maar ook in Doetinchem is het postkantoor verdwenen. Het zit nu in de Primera.

‘Ik wil graag postzegels kopen,’ meldde ik de mevrouw achter de balie.
‘Ik heb alleen setjes van tien!’ zei ze.
Maar aangezien ik er maar drie nodig had opperde ik: ‘Ik heb er maar 3 nodig. Kan ik er niet gewoon 3 kopen?’
‘Nee!’ zei de mevrouw, en dat was dat.

Een setje van 6 kostte 6,40. Aangezien ik niet verwacht nog vaak brieven te versturen vond ik dat teveel.

‘Dan gaat het over,’ vond ik.

Erg klantvriendelijk vond ik het allemaal niet. En nu had ik nog steeds geen postzegels.

Postzegels kopen bij de gewone boekhandel lukt wel

Ik besloot mijn geluk te wagen bij de boekhandel in het midden van het centrum. Niet alleen verkochten ze daar postzegels, het was ook geen enkel probleem dat ik er maar 3 nodig had! Wat een enorm verschil in klantenservice. Veel vriendelijker en klantgerichter.

Supertip: je kunt ook gewoon online een postzegel code kopen!

Waar postzegels kopen?

Ik koop maar zelden postzegels, maar waar kun je eigenlijk allemaal terecht voor postzegels?

 • Supermarkten met een postkantoor afdeling
 • Supermarkten zonder postkantoor afdeling: bij de servicebalie
 • Veel buurtsupers, ook zonder postkantoor afdeling
 • Primera met postkantoor afdeling, maar geen losse postzegels
 • Sommige boekhandels
 • Postzegels kopen kun je ook via  internet doen op post.nl. Ook als je maar een setje van 10 bestelt is de verzending gratis.

Postzegels kopen met korting

Tot afgelopen november 2013 kon je nog flink wat geld besparen op je postzegels, door oude gúlden postzegels te gebruiken. Maar helaas zijn die sinds november niet meer geldig.

N.B. Op 1 januari 2014 verhoogde Postnl de tarieven van postzegels: in plaats van 60 cent kosten ze nu 64 cent. Maar de oude postzegels met een 1 er op die je kocht voor 60 cent blijven gewoon geldig.

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Koop jij nog vaak postzegels? En zo ja, waar? En moet je dan ook meteen een setje van 10 of kun je er ook eentje kopen?

Similar Posts

14 Comments

 1. Wel raar dat jij bij de Primera geen losse postzegels kunt kopen, want als ik daar een kaartje koop vragen ze altijd of ik er postzegel bij wil. Maar waarschijnlijk doen ze dat alleen bij aanschaf van wenskaarten.
  Ik haal mijn postzegels bij de supermarkt en gewoon een velletje van 10. Komen vanzelf op, ik stuur altijd een kaartje als iemand jarig is. Digitaal verzonden kaarten vind ik niet leuk. Stuur jij dan geen kaart als iemand jarig is? Nu staat mijn vensterbank ook weer vol met kaartjes omdat ik laatst jarig was, vind ik gezellig.

  Ik vind het alleen niet leuk dat ze zo vreselijk duur zijn geworden. De service van Postnl gaat er flink op achteruit ook qua bezorging. Als iemand jarig is mag je wel 4 dagen van te voren een kaart sturen in de hoop dat het op tijd is. Doe ik dat ook, zet het gewoon in mijn agenda. Maar voorheen was 1 of 2 dagen ook op tijd.

 2. Ik koop regelmatig postzegels en vaak bij AH en bijna nooit bij de Primera.
  Ik koop wel altijd een vel van 10 postzegels omdat ik iedere week minimaal 1 handgemaakte kaart verstuur .
  Ik vind de Primera in Doetinchem ook helemaal niet klantvriendelijk , het zijn gewoon afzetters. Ik kocht er vorig jaar 3 anonieme ov kaarten en betaalde € 8,- per stuk , bij de AH is de prijs nog steeds € 7,50 per stuk. Het is ook van de gekke dat je er geen losse postzegels meer kunt kopen.
  Ik wist ook niet dat je bij de boekhandel nog wel losse postzegels kon kopen . Ook wist ik niet dat je bij post.nl ook je postzegels gratis kon laten verzenden.
  Het viel me wel op dat er bij stond, tijdelijk gratis verzenden, had je dat gezien ?
  Groet Thea

 3. Hier is ook geen postkantoor en de postservice zit nu bij de Bruna in. Daar kun je alleen postzegels kopen per 10. Nu vind ik dat geen probleem want ze gaan vrij snel op, omdat ik nog heel vaak een kaartje stuur naar jarigen of soms zomaar, om even wat te laten horen…
  Ik zit vrijwel dagelijks achter de pc maar digitaal kaarten sturen doe ik nooit, vind dat niet persoonlijk. Een handgeschreven kaart is veel meer waard vind ik… Ook al belandt die na een week in de papierbak… Ik vind het zelf ook heel leuk om geschreven post te krijgen dus vandaar…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Bij de Bruna is het dus net zoiets als bij de Primera. Als je geregeld een kaart verstuurt is een velletje van 10 natuurlijk ook prima. In mijn geval is het alleen zonde van het geld.

 4. Ik had het daar gisteren toevallig met mijn man over, hoe belachelijk het is dat je in Nederland bijna nergens meer gewoon een losse postzegel kan kopen, dit naar aanleiding van het afschaffen van de gewone treinkaartjes, van het een kom je tenslotte op het ander.
  Twee maanden geleden ging ik een dagje met mijn oudste dochter naar Parijs, we kochten gewoon een treinkaartje, er kwam zelfs een conducteur met een echte tang om onze kaartjes te knippen! In Parijs kochten we een leuke kaart voor mijn jongste dochter, we gingen naar een groot postkantoor en kochten gewoon 1 postzegel!
  Groet uit een regenachtig Frankrijk

  1. Dat klinkt fijn Adriana! Ook dat je gewoon een kaartje kunt kopen. Ik vind dat ze dat nu steeds ingewikkelder maken. Die ov-chipkaart werkt voor mij in ieder geval behoorlijk drempelverhogend.

 5. Ik koop postzegels via de post collect club van post.nl. Dat is eigenlijk voor verzamelaars, maar ik gebruik ze gewoon om ze te versturen. Zo heb ik altijd (mooie) postzegels op voorraad. Ik stuur kaarten voor verjaardagen, of geboorte enz. Ook naar gemeenteleden van onze kerk.
  Ik ontvang de postzegels 1 keer per half jaar, 50 postzegels, zonder verzendkosten.
  Als het teveel oploopt, stop ik het abbonement weer tijdelijk.

 6. Hier bij de Bruna vragen ze altijd, wilt u er een postzegel bij…. als je een kaartje koopt. Ik koop wel altijd per velletje omdat ik wel regelmatig post verstuur. Meestal bestel ik ze bij Postzegelsmetkorting, dat scheelt nog steeds behoorlijk wat geld en bovendien: die postzegels zijn zoooooooooooooo mooi!!

 7. Helaas vragen ze op de site van postnl inmiddels 2,95 bezorgkosten voor een velletje van 10 zegels (die inmiddels alweer 73 cent per stuk zijn) of een andere bestelling beneden de 25 euro. Vrijwel elke webwinkel verlaagd de grens voor gratis bezorging en postnl legt er juist een op… ik ga wel een keer richting een postkantoor, want om ze zelf (per stuk!) te printen heb je natuurlijk een label printer nodig én 25 euro frankeertegoed. Is toch van de gekken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.