Reacties

3 Tuinideeën — 23 reacties

 1. Hier eten en koken we vaak buiten, als het weer het toe laat. Hier geen kruidentuin, dit deed ik vroeger thuis wel, maar hier hebben we er helemaal geen plek voor. Wel een hele grote eettafel :)

 2. Toen ik nog een gezin had van vijf personen was de moestuin een welkome aanvulling op het gezinsbudget. Voor groenten en fruit waren we voor 75% zelfvoorzienend. Enorme hoeveelheden weckglazen stonden er in de kelder om de winter door te komen. Nu ik alleen ben is dat niet meer nodig. Indien er slechte tijden aanbreken wordt mijn gazon per direct een groentetuin. De kennis is gelukkig nog aanwezig.
  In de zomermaanden zit ik ook graag buiten, samen met mijn honden.

  Nicol, die oude fruitbomen van jullie kun je verjongen zodat ze elk jaar weer volop dragen zoals vruchtbare jonge bomen.

  • Mooie tip om je fruitbomen te verjongen. Ik heb daar al wat ervaring mee, vorig jaar . Na veel gras en compost en karton rondom de boom, kreeg mijn kersenboom na jaren weer gezonde kersen.
   Gelezen in het interessante, 40 jaar oude boekje van Alwin Seiffert, tuinieren zonder gif.

 3. Even een reactie op de raad die je kreeg van Joannes, je fruitbomen verjongen!
  Bomen houden ook van palperen! Met gemaaid gras kun je je bomen toedekken, dus als je man ! het gras maait laat hem het omkieperen bij de bomen. Mijn 35 jarige kersenboom is er van opgeknapt. Hiep hoi!

 4. Wij hebben geen tuin, maar op ons balkon en in de keuken hebben we plantenbakken met kruiden. Ruikt niet alleen lekker, maar koken zo ook met verse kruiden :-)

 5. Moestuin: leuk! Wij hebben niet zo'n grote tuin dus we verbouwen een klein beetje in speciale bakken, maar blijft leuk als je het ook echt kunt eten. Helaas is onze tuin dus te klein voor een mooie overkapping ofzo, maar buiten eten en bbq-en doen we zo veel mogelijk als de zon schijnt!

 6. Leuk om te lezen. Ik hoop vele uurtjes in onze tuin door te brengen, zowel met werken in de tuin als met zitten ☺️
  Helemaal, van deze tijd hebben we de afgelopen weken gewerkt aan een kapschuur om onder te zitten en het volgende is een nieuw terras, nieuwe schutting en een nieuwe tuinaanleg. Je begrijpt; ik hoef me niet te vervelen ????

 7. Wij hebben sinds augustus vorig jaar een vakantiehuisje met een grote tuin erbij en daar moet inderdaad dit jaar het nodige worden gedaan. Een eigen moestuintje lijkt me ook heerlijk, maar daar hebben we helaas de ruimte niet voor.

 8. Leuk om te lezen! Ik ben de laatste jaren steeds meer gaan geven om tuinieren en een fijne sfeer creëren in de tuin. Vuurkorf en/of BBQ aan en lekker in de tuin zitten.. fijn vooruitzicht dat de lente er weer langzaam aan komt! ;)

 9. Ik ga dan toch echt voor ontmoeting! Heerlijk met een groep vrienden of familie genieten van een gezellige tuin vol speelplezier voor de kinderen. We zijn momenteel pp zoek naaf een nieuw huis met zon superfijne tuin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>