Weekboodschappen met hoog BTW tarief: dat viel mee

Weekboodschappen

Nadat ik vanochtend de weekboodschappen had verzameld, en afrekende bij de kassa zette ik me mentaal schrap voor het eindbedrag. Afgelopen jaar was ik op maandagochtend meestal zo’n 50,- kwijt. Maar omdat nu het hogere BTW tarief geldt, verwachtte ik meer kosten.

Maar dat viel mee: ik hoefde maar 45,- af te rekenen. Dit is ons weekmenu:

 • Maandag: witlof met aardappels, ham en kaas.
 • Dinsdag: bloemkoolschotel met vegetarisch gehakt.
 • Woensdag: Noodles met worst van het varken van mijn neef Henk.
 • Donderdag: spaghetti met champignons en paprika’s
 • Vrijdag: vegetarische hamburgers.

Lees ook Kosten boodschappen per maand: wat is reëel?

Wat merk jij van het hogere BTW-tarief?

Similar Posts

18 Comments

 1. Geen boodschappen , maar de kapper november 18,50 betaald . Nu geen 19,00 maar 19,95 ,
  Bij brainwash, maken net als de horeca misbruik van btw verhoging.
  Trouwens ook bij Lidl gemerkt , blok oude kaas begin december 4,99 half december 5,09 na 1 jan 5,15 ,
  Ze doen net als bij de intrede van de euro destijds juist van te voren nog een prijsverhoging.
  Maar niemand let er op

 2. Wat een lekker gevarieerd menu Nicole!

  3% is niet zoveel gelukkig. Ik denk dat behalve de echte minima de mensen er helemaal niet zoveel van merken.

  Prijsverhogingen zoals Louis beschrijft vind ik wel zo stom! Winkeliers lijken te vergeten dat als iedereen de prijs omhoog gooit zij zelf ook meer zullen moeten gaan betalen elders en niemand erop vooruit gaat…

 3. Tot nu toe valt het me ook erg mee. Ik had verwacht dat ik het bij de boodschappen best zou gaan merken. Hopelijk blijft het meevallen en worden de prijzen verder niet extreem verhoogd.

 4. Hebben dit jaar nog geen grote boodschappen gedaan. Beetje veel over van December hihi. Ik heb ergens gelezen dat veel winkels de prijzen al hadden verhoogt vlak voor de kerst.

 5. Tja….tel uit je winst. Ik heb geen idee wie er eigenlijk verdiend aan de dagelijkse boodschappen. Hier is de BTW 25% op ALLES en het is niet veel duurder dan boodschappen doen in Nederland. Hoe kan dat nou??

 6. Ach vaak worden zaken erg op geblazen zo zijn we nu eenmaal.
  Neem nu die 50 euro dat zorgt max. voor 1,42 euro meer. (Als de supermarkt dit ook doorberekend aan de consument.)
  Vaak wordt er wel gemopperd maar weinig actief gedaan om kosten te minimaliseren.
  Jammer is dat toch en voor veel mensen een gemiste kans terwijl ze het goed kunnen gebruiken.

 7. Geen idee heb de kasten nog vol. Vlees haal ik tegenwoordig in Duitsland. Het is niet alleen goedkoper maar ook veel lekkerder van smaak. Mijn moeder had van de week wat uit de vriezer getrokken hier uit de supermarkt en mijn vader gaf meteen aan dat t vlees niet smaakte. Drogisterij-artikelen zijn er ook veel voordeliger dus straks als we weer oo de camping staan sla ik gewoon weer voor de gehele week t eten in…en nu haal ik alleen wanneer ik echt wat nodig ben…

 8. Tot nu toe niets. Wat maar goed is want het maandbudget boodschappen heb ik iets naar beneden bijgesteld nu ik geen inkomen uit werk (meer) heb.

 9. Ik heb de indruk dat de prijzen de afgelopen maanden al aan het stijgen waren en na 1 januari nog meer. Maar ik koop vooral aanbiedingen, dus dan valt het weer mee. De bananen zijn trouwens van 0,99 naar 1,09 gegaan. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat dat 1,19 wordt wat dat valt veel mensen niet zo op.

 10. Het valt me echt wel op dat alles een paar cent duurder is. Sommige producten zelfs een grotere stijging dan 3%. Ik heb me voorgenomen dat we dit jaar echt weer wat scherper moeten zijn. Dus hopelijk merken we verder vrij weinig van de stijging.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.