Rare zwemmode

Gisteren ging ik met de kinderen zwemmen, en voor Jan, Ot en Piet legde ik strakke zwembroeken klaar met pijpjes. Ik ben namelijk niet zo’n fan van die wijde surfers shorts. In het zwembad van Middelkerke in België zijn ze zelfs verboden sinds 1 juni in verband met hygiène.

Maar eenmaal in het zwembad vond mijn oudste dochter van vijftien dat Jan (13) er niet úít zag. ‘Dat kan echt niet mama!’ wees ze naar zijn kruis.
Inderdaad: alle andere puberjongens liepen rond in grote zwembroeken. Maar niet alleen dat: ze droegen er een onderbroek onder! En net als bij gewone broeken, piepte de rand van de onderbroek boven de zwembroek uit.

Wat een wonderlijke mode! Dat lijkt me toch niet fijn zitten, zo’n natte onderbroek onder je zwembroek. En het lijkt me weinig hygiënisch.

Het mooist vind ik toch een strakke zwembroek met pijpjes. Zo’n strakke speedo slip kan mij ook niet bekoren.

Over bijzondere zwemmode gesproken: wat vind je van zwemmen met een zeemeerminnenstaart?!

Similar Posts

5 Comments

 1. Haha, wat een vreemd verbod. Maar als die broeken gewoon schoon zijn, is het toch niet onhygiënisch? Ik vind het veel leuker staan dan die zogeheten ballenknijpers hoor!

 2. ja dat vind het wel grappig om te zien al die trends.
  En als het gewoon schoon is vind ik er niets onhygiénisch aan.

  Meen dat ik het vorig jaar al zag, in ons kleine dorp.

  Gr Deboor

 3. Oh, vreselijk, die énorm lange en grote board shorts: ‘Amerikanisering van de samenleving’ noem ik dit: ‘het preutser worden van de samenleving’. Straks wordt het nog ‘hip’ voor jongens om een boerkini (met alleen een gaasje voor de ogen) aan te doen in het zwembad.

 4. mijn zoon gaat ook zo te water….
  Had hij vorig jaar nog zo’n wijd geval tot boven de knie, dit jaar moest het erover zijn anders liep hij echt voor gek.
  En inderdaad met een onderbroek eronder. Ik stelde nog voor om er een gewone zwembroek onder te doen maar dat was wel weer een antieke opmerking van moeders!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.