Reacties

Laat je niet kisten door de commercie — 22 reacties

 1. Soms hoor je inderdaad vreselijke verhalen, Ik ben blij dat ik zelf positieve ervaringen heb met de uitvaartondernemer hier in de buurt. Erg behulpzaam en respectvol en niet al te commercieel.

 2. En Marieke Henselmans hoopt dat we allemaal haar boek en haar werkboek kopen, zodat zij er ook wat aan verdient. Maar ze is zo bezorgd dat we teveel geld uitgeven. Ik vind de titel van haar boek een beetje raar. Het mag dan kloppend lijken, ik vind het respectloos.

  • Mijn gedachte ook. Al die zogenaamde boeken die jou vertellen hoe je geld moet besparen, moet minimaliseren in mijn beleving allemaal geldklopperij, alleen maar lucratief voor de auteurs en uitgeverijen

 3. Het is haar werk om boeken te schrijven en tips te geven. Zo verdient Marieke Henselman haar inkomen. Niets mis mee.
  Goed dat er ook eens kritisch wordt gekeken naar een emotie-business. Net als het begin van het leven; niets is te goed voor de nieuwe baby. En bij de uitvaart hetzelfde. U gunt moeder toch het beste??
  Van te voren je in kunnen lezen in deze materie kan nooit kwaad.

 4. Een paar maanden geleden is mijn vader overleden en hebben we de uitvaart geregeld. We hadden een uitvaartondernemer en we zijn heel tevreden over hun werk. Natuurlijk is het hun betaalde baan en is het een commerciele onderneming. Maar we werden zeer goed bijgestaan met raad en daad. We hebben zoveel mogelijk de zaken geregeld op onze eigen manier. Geen standaard tekst, geen standaard kaart. We hebben zelf een foto gemaakt en daar is de kaart van gemaakt. Zelf tekst geschreven, muziek uitgezocht en toespraken gedaan.
  Ik had niet verwacht dat het zoveel werk was om een uitvaart te regelen. Buiten dat was het ook nog onverwacht, al was mijn vader ernstig ziek. Als je met een heel laag budget een uitvaart wilt regelen houd dan wel rekening met dat je emotioneel uit je doen bent en alles zeer intensief is. Tenminste, zo hebben wij het beleefd. Dus neem ook mee, hoeveel je psychisch aan kunt in zo’n verdrietige tijd.
  Nu met het coronabeleid zijn uitvaarten vaak intiemer. Ook bij mijn vader mochten er maar 30 mensen aanwezig zijn. De uitvaart werd opgenomen en uitgezonden zodat meer mensen mee konden kijken. Ik vond het mooi dat het zo intiem was.
  En tja, qua prijs was dit een stuk voordeliger.

 5. Ook daar gaat het om een verdien model.
  De overgebleven cake of broodjes worden bij sommige door geschoven naar de volgende begrafenis.
  Weet dat uit eerste hand.
  Maar gelukkig niet altijd op de hoogte is van wat achter de schermen gebeurd.
  Belangrijk is dat het een waardig afscheid is. Hans

 6. Het begint al bij het afsluiten van een begrafenis verzekering. De man van de verzekering begon met het opnoemen van een hele waslijst van zaken. Gelukkig had ik van te voren een aantal dingen op papier gezet en was mijn lijst van wensen zeker de helft korter dan zijn lijst van onmisbare punten. Het begon al met het aantal kaarten. Hier voor staat een minimaal benodigd aantal van 100 kaarten. 100 kaarten nou zoveel mensen ken ik niet die van mijn verscheiden op de hoogte moeten worden gesteld. Een advertentie in de krant???? Nou nee, geen behoefte aan, maar mevrouw u wilt toch zeker weten dat iedereen op de hoogte is van uw overlijden, stel dat ze geen kaart gehad hebben. Nou beste man mensen die geen kaart gehad hebben , zijn mensen die niet dicht bij me staan en waar ik geen contact mee heb dus die hoeven niet te weten dat ik overleden ben. De was lijst ging nog verder, maar meneer kreeg al snel door dat hij aan mij een slechte klant had , want ik kwam uit op een bescheiden bedrag wat veel lager lag dan meneer mij in eerste instantie voorgerekend had. Het bedrag is voldoende voor een nette doch sobere uitvaart iets dat beter bij mij past dan een groots opgezet gedoe. De mensen die mij na staan weten hoe ik erin sta en zullen mijn wensen zeker respecteren.

 7. Dat scheelt wel aanmerkelijk als je zelf je grafkist mag kopen. Ga ik gelijk doen en zet hem in de huiskamer. Een paar kussens erin maakt het een fijne plek voor mijn honden.

 8. Heel interessant (en erg triest dat rouwende mensen zo uitgemolken worden).
  Bedankt voor de tip!

  De titel van het boek vind ik ook iets minder geschikt om bij een overlijden als handleiding te gebruiken..

 9. Beetje zelf nadenken.
  Het boek zou ik niet kopen.
  Kleine zelfstandige uitvaartondernemer, dat is waar wij voor zouden kiezen.
  Al beetje over nagedacht natuurlijk.
  Door omstandigheden wijzer geworden zeg maar.

 10. Ik heb ze bezig gezien, heel smerig halverwege het boek een hele dure kist laten zien en dan naar een iets goedkopere. Terwijl de goedkoopste niet aan bod komen maar ook heel mooi zijn. Ze probeerde het bij mn vader toen mijn oma overleed en ook toen mijn opa overleed. Een eigen kist uitzoeken? Fijne tip net als die van karton.

 11. Jammer genoeg weet ik inmiddels heel goed hoe het allemaal werkt. Je moet goed opletten inderdaad maar ik vind dat de uitvaarten die ik de laatste tijd van dichtbij mee gemaakt heb, keurig uitgevoerd werden. Maar het blijft gewoon een commercieel iets natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder