Kerst tradities + creatief met corona

IMG 20201226 125622

Mijn man vindt dat ik altijd overal meteen maar een traditie van wil maken.

Dus ik zei verontwaardigd tegen hem: ‘Pffff!’ en zweeg toen stil.

Want hij heeft een punt…

Ik houd inderdaad erg van een eenvoudig leven met tradities, routines, gewoontes en rituelen. Ze bieden houvast in het grillige en onvoorspelbare leven, en leiden doorgaans tot mooie herinneringen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om flexibel te blijven. Tradities kunnen veranderen.

Bijvoorbeeld door corona!

Kerst traditie: wandelen met mijn jongste dochter op Tweede Kerstdag

Zo heb ik sinds drie jaar ‘de traditie’ om op Tweede Kerstdag een lange wandeling te maken met mijn jongste dochter. Het eerste jaar deden we dat bij koffieboerderij Groot Nibbelink. Het jaar daarop wilden we daar weer gaan wandelen, maar toen waren ze dicht. Niet getreurd! We wandelden naar het dorpje Westendorp en dronken daar een kopje koffie. Dat wilden we dit jaar ook weer doen, maar toen kwam corona.

Opnieuw, niet getreurd!

Bij het café-restaurant waar we vorig jaar onze koffie dronken is een speeltuintje met een… bankje! Ik zette thuis koffie, en die namen we mee in mijn Hema thermosbeker.

Zo hebben we alsnog onze traditionele Kerstwandeling met koffie kunnen doen : )

Het was heerlijk!

Leestip: Kerst tradities.

Wat zijn jouw tradities?

Similar Posts

29 Comments

 1. Wat een prachtige dochter en een even mooie kop haar als haar moeder!
  Wieneke, wel eens van een adblock gehoord?
  Een gezond en tevreden 2021.

  Groeten
  Loes

 2. Denk dat het ook wel in de mens zit om tradities en gewoontes etc. aan te houden.
  Zelf hou ik er ook van, net als altijd alles op de zelfde plek opruimen.
  Nou Nicole, je dochter ziet er heel gelukkig uit en dat is begrijpelijk een leuke meid is het. Hans

 3. We hebben een traditie om op onze trouwdag altijd uit te gaan eten, maar ik vrees dat dat er niet inzit deze keer. Eind januari gaat denk ik niet lukken.

 4. Leuk hoor om van veel dingen een traditie te maken ,alleen jammer zou als anderen er niet altijd in mee gaan.Echt leuk zo’n speciale wandeling met je dochter en creatief om zelf koffie mee te nemen .

  PS de reclame heb ik geen enkel probleem mee of scroll gewoon door en zal daardoor niet afhaken

 5. Traditie. Ehhhh, op vakantie gaan naar hetzelfde land. Tenminste..als we op vakantie mogen.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Ik hou ook van tradities. Wij hebben 6 getrouwde kinderen en zij komen (normaal gesproken) nieuwjaarsdag bij ons Chinezen en op Hemelvaartsdag ‘s middags spelletjes doen en daarna broodjes eten. Gelukkig komen ze tussendoor ook heel regelmatig, maar dit is duidelijk en op die tijden spreken ze niets anders af.
  Afgelopen zomer zijn we met z’n allen op vakantie geweest. En dat was voor herhaling vatbaar. Dus misschien is er een nieuwe traditie geboren :-)
  Wat leuk dat je dochter zo op jouw lijkt. En ook van bloemetjesrokken houdt ;-)

 7. Ik denk dat ik de oude tradities meer en meer heb losgelaten, en er zijn eigenlijk weinig nieuwe voor terug gekomen. Pluk de Dag is meer mijn traditie geworden. Verwacht het Onverwachte.

  Er is wel 1 traditie die weer terug is van weg geweest, er zijn weer kleine kinderen in de familie, dus Sint is weer terug op 5 dec. :D

  X

 8. Hartstikke leuk! Mijn dochter en ik vieren altijd Kindjesdag. Als klein meisje vond ze het niet eerlijk dat ik Moederdag én een verjaardag had en zij alleen een verjaardag. Aangezien we door het ontbreken van een papa Vaderdag ‘over hadden’ hebben we daar Kindjesdag van gemaakt. Met een klein cadeautje en ontbijt op bed. Inmiddels is ze 28 maar we vieren nog steeds Kindjesdag. Mét een cadeautje maar zonder ontbijt op bed. Dat mag haar vriend regelen, hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.