Reacties

Gordijnen of jaloezieën: aan welke kant sta jij? — 37 reacties

 1. Een groot nadeel van gordijnen mis ik: het zijn stofnesten.
  Voor deze allergische mevrouw maakt dat het helaas onmogelijk gordijnen te hebben, hoewel ik ze wél heel huiselijk vind staan :)

  • Dat is een goede toevoeging Anke. Dankjewel. En als je ze was op 60 graden, helpt dat dan? En hoe lang zijn ze dan relatief stofvrij denk je?

  • Ik haal de stofzuiger er elke maand overheen met het borsteltje er op. Werkt prima. Ze blijven heel netjes.

 2. Ik ga voor gordijnen: vouwgordijnen in de woonkamer en de woonkeuken en zonwerende rolgordijnen met daarvoor lange gordijnen op rails in de slaapkamers. Buiten hangen zonneschermen. Staat gezellig en houdt de warmte binnen/buiten. Stofzuigen met een speciaal mondstuk op de stofzuiger, zo gepiept!
  In ons vorige (nieuwbouw) huis hadden we overal hele smalle horizontale jalouzieën, vreselijk om schoon te maken cq houden.

 3. Over het touwtje aan een jaloezie in verband met de veiligheid voor kinderen: daar is een wettelijk voorschrift voor, hoe lang dat maximaal mag zijn. En daar mag niet van worden afgeweken door de producent.
  Ik werk in een winkel waar ze worden verkocht, en heb vorig jaar heel veel moeite gedaan voor een klant, die door een ongeluk in een rolstoel terecht was gekomen.
  Hij wilde graag de touwtjes vervangen door langere, of nieuwe jaloezieen kopen met langere touwtjes, maar onze beide leveranciers weigerden daar aan mee te werken. Deze meneer heeft uiteindelijk gordijnen gekocht, want die kan hij wel sluiten vanuit zijn rolstoel.

 4. Ik vind persoonlijk gordijnen veel makkelijker schoonmaken dan jaloezieën.
  Mijn paneelgordijnen haal ik van het klittenband af, stop ze in de wasmachine en hang ze dan vochtig meteen weer op.
  Werkt uitstekend.

 5. Heb beide. Vind de gordijnen heel gezellig in huis staan, maar jalouziën zijn weer heel erg praktich idd bij warmte(zon), en koude in de winter. Ook met de lichtinval kan je heel fijn omgaan. En ach schoonmaken moet je alles. Maak me daar niet zo druk om eerlijk gezegd. Heb er uiteindelijk ook weer veel plezier van.

  P.S.: leuk onderwerp btw????

 6. Ik heb beiden. En ben ook bezig met het maken van houten luiken aan de zonnige buitenmuur.Om zomers de zon buiten te houden, en swinters warmte binnen houden. Ik had kunnen kiezen voor rolluiken, maar houten luiken passen beter bij mij,en zijn een stukgoedkoper. Bovendien houden rolluiken zomers juist warmte vast en ik wil dan juist koelte.

 7. Wij hebben ze allebei thuis en ik vind het heerlijk! Bij jaloezieën kun je heel makkelijk de hoeveelheid licht bepalen en bij gordijnen vind ik het heerlijk, dat je het er helemaal donker mee kunt maken.

 8. Liefst geen van beide. Hoe minder gordijnen enz... hoe minder werk :-) Ik heb 1 gordijn hangen en dat is beneden omdat er geen inkijk zou zijn in ons huis. Ik heb liefst gewoon alles open :-)

 9. Ik heb sinds een aantal jaren lamellen. Het is minder gezellig dan gordijnen vind ik, maar houdt de warmte beter buiten. Gelukkig verkleuren ze niet; iets wat met mijn gordijnen wel gebeurde. Toch denk ik er over om in de toekomst ook weer gordijnen te laten hangen. Voor de akoestiek is het beter.

 10. Allebei! En ik vind jaloezieën behoorlijk ruk schoonmaken trouwens. Wij hebben de metalen variant in de badkamer en al dat stof. Met een speciaal apparaatje, washandjes, billendoekjes. Alles heb ik al geprobeerd. Ik vind het ondingen. Maar ze houden meer licht buiten. in de woonkamer hebben we 'in betweens' (tussen vitrage en gordijnen in) omdat dat mooier staat. In de keuken vouwgordijnen. Op zolder weer rolgordijnen. In de slaapkamers gordijnen. Shutters lijken mij heel mooi (niet de originele die je tegen de ramen aan moet doen, want ook dat is zo'n gedoe met ramen wassen - wat ik overigens bijna niet doe. Ai) maar die zijn meestal wit. En dan krijg je weer verkleuring en stof. Laat maar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>