Vertier op het platteland: bloedmaan kijken

bloedmaan kijken
Van links naar rechts: jongste dochter met mijn rok aan, oma, ik.

Op het platteland moet je je eigen vertier zoeken.

Gisteravond zaten we daarom vanaf 10 uur klaar voor de voorstelling van de bloedmaan. Eerlijk gezegd viel het een beetje tegen, want de maan was helemaal niet zo rood als ik had verwacht. Maar dat gaf niet.

We hebben flink gekeken naar de maan : )

Zie ook mijn post over wonen op het platteland!

Leestips

Heb jij de bloedmaan gezien? En ben je ook zo opgelucht dat het niet meer zo heet is?

Similar Posts

17 Comments

 1. hier was helemaal niks te zien, de maan zat achter de wolken(in Den Haag) later kwam hij alsnog maar was helemaal niet rood meer,maar niet getreurd,er was een livestream….uit Africa.

 2. Zo mooi hier in Denemarken. En ik vind het hier nog steeds erg warm. We wachten op de regen, die nu al twee maanden niet gevallen is.

 3. Wij hebben ook gekeken en de maan was inderdaad veel minder rood dan verwacht ???? maar het was wel heerlijk buiten!

 4. Door de wolken heen toch een deel van de bloedmaan gezien. Mars was trouwens duidelijker te zien. Ik heb het boven in huis moeten zien want bij ons stonden er teveel bomen en huizen voor.

 5. Wat een leuke foto en ook zo leuk dat jullie er echt even voor zijn gaan zitten. Dit was vast het toppunt van vertier voor jullie deze zomer ;-)
  Het was inderdaad een sociaal gebeuren. Mijn man en ik gingen ‘s avonds nog de straat op om de maan te zoeken. We waren niet de enige :-).
  We kwamen nog een andere vrouw tegen die ons wees op de maan die zo bijzonder was (vanaf die plek kon je ‘m net tussen de huizen door zien). Wij vertelden haar dat ze nog even door moest lopen om een goed beeld te hebben vanaf een bruggetje.

 6. Dat had ik dus net zo! Met al die poeha in de media had ik verwacht dat de maan veel roder zou zijn. Maar uiteindelijk heb ik hem wel heel mooi kunnen zien.

 7. Saai op het platteland? Dat ligt eraan wat je zoekt… Vrijdagavond zaten we heerlijk in de tuin met een wijntje. Geen maan gezien, alleen maar wolken.

 8. Jeetje, wat moesten we hier lang wachten tot hij zichtbaar was…maar uiteindelijk hebben we hem toch gezien. Hij was wel wat vaagjes door de bewolking, maar dat mocht de pret niet drukken! Ik kijk uit naar de volgende in ieder geval, blijft toch bijzonder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.