Vintage inrichting

radical vintage

Ik houd van interieurboeken die een kijkje geven in huizen met kringloopvondsten en vintage meubels.

Het boek Radical Vintage beloofde precies dat.

Maar eerlijk gezegd viel het me toch een beetje tegen.

Radical Vintage

Radical Vintage is een ‘tafelboek’. Het is groot, vrij zwaar en het is gevuld met grote foto’s. Zoals de titel belooft gaat het boek over vintage interieurs. Maar dan ook écht vintage interieurs. Dus niet vintage in de zin van spullen van de rommelmarkt en de plaatselijke kringloop.

Radical Vintage gaat meer over echt vintage design. Zo staat ergens een foto van een zogenoemde tulip table, die een echte vintage design vondst is. Maar ik zou hem in de kringloopwinkel met afschuw voorbij zijn gelopen.

Radical Vintage: voor design kenners

Hoewel Radical Vintage een mooi vormgegeven boeken is met foto’s van interieurs met vintage spullen, is het boek voor mij wat te intimiderend.  Ik heb te weinig kennis van design. Dus hoewel ik de foto’s in het boek mooi vind, staan ze vrij ver van me af. Het is alsof ik in een select gezelschap van kenners verzeild ben geraakt, terwijl ik de enige ben die er niets van weet.

Mijn conclusie over Radical Vintage

Wat overblijft is dat Radical Vintage een fraai vormgegeven boek is met foto’s interieurs. Als je het idee loslaat dat je er verstand van moet hebben om het te begrijpen, is het een prachtig kijkboek.

En ik stel me zo voor dat als je beroepsmatig huizen inricht dat Radical Vintage zeker een bron van inspiratie kan zijn.

Praktische informatie over Radical Vintage

Radical Vintage is voor maar liefst 37,99 te koop bij bol.com. Overigens staat alle tekst er in drie talen in: Engels, Nederlands en Frans. Het boek is geschreven door een Belg overigens, iets wat je onder andere merkt als hij het over ‘onze Noorderburen’ heeft oftewel Nederland : )

Heb jij iets in huis dat vintage is? Wat?

Similar Posts

27 Comments

 1. Goedemorgen…….mijn huis staat helemaal open, af te koelen. Ik heb best wat antiek in huis maar dat is geen vintage. Wat is precies vintage? Staat dat er ook in?

  1. Nee, dat zeggen ze niet duidelijk. Ik vind dat zelf ook lastig te bepalen eerlijk gezegd. Bijna alles bij mij thuis is tweedehands, maar of het ook vintage is? Ik denk het eigenlijk niet.

 2. Wat jammer dat het boek tegenvalt voor je, vintage kan wel heel mooi zijn, maar het begrip ‘ vintage ‘ is zo breed.. hopelijk kom je nog een leuk, passend vintage boek tegen!

 3. Als je veel tweedehands spullen koopt, koop je vaak vintage. De kast, waarin de tv (achter deuren) staat is ongeveer 70 à 80 jaar oud. Onze oudste dochter heeft de kast in 1995 beschilderd, heel mooi! De kledingkast in onze slaapkamer is ongeveer even oud.
  Het theekastje is iets jonger (denk ik), mijn “mooie dingen” collectie staat erin en erop.
  Het “Perzische” vloerkleed is van mijn eigen leeftijd (68)
  Veel emaille voorwerpen (soep-opscheplepels, maatbekers, vergieten, schuimspanen e.d.), blikken bussen en trommels zijn zeker vintage.
  Het Engelse kastje in het washok (geen ruimte voor in de woonkamer) en momenteel in gebruik als schoenenkast en rommelkast is Art Deco en geen idee hoe oud het is.
  Alles is dus tweedehands en heel goedkoop aangeschaft.

 4. Het is me al vaker opgevallen dat er bij kringloopwinkels buiten op de parkeerplaats autos stonden van zogenaamde vintage en retroshops. Zij kopen dus hier voor een lage prijs hun vintage spulletjes die zij dan met een flinke winst in hun winkels of online verkopen. Natuurlijk is dat niet verboden ,maar wel jammer dat mensen met een smalle beurs die dol zijn op vintage op deze manier regelmatig achter het net vissen.

 5. Vintage is wel gaaf op z’n tijd, maar je moet er wel van houden :) En inderdaad vintage is een breed begrip.

  Echte pareltjes vind je denk ik in oude kastelen waar je wel eens dingen op kan kopen.

 6. Het is steeds moeilijker om leuke vintage te vinden. Ik kom dan ook steeds minder in kringloopwinkels. In de rubrieken die mij interesseren is steeds minder te vinden. Terwijl ik er vrij zeker van ben dat de aanvoer er nog wel is.
  Ik vermoed -is door een nietgesubsidieerde winkel toegegeven- dat de voor mij interessante artikelen al worden uitgeselecteerd en niet in de winkel worden verkocht.
  Beetje dom, maakt kringloopwinkelen niet leuk meer.

  1. iets wat mij ook steeds vaker opvalt net als de inrichting van veel kringloopwinkels , dat zijn vaak de mooiste spulletjes

 7. Ik vind fintage hartstikke tof bij anderen, maar helaas is het niet helemaal mijn stijl. Wel ben ik dol op tweedehands spulletjes die je zelf een beetje kunt opknappen.

  1. Ik koop bijna nooit boeken: ik haalde het uit de bibliotheek omdat ik vintage altijd zo leuk vind. Ik kijk graag in interieurboeken waar ze laten zien hoe je met kringloopmeubels je huis leuk kunt inrichten. Maar dit boek was dus niet wat ik er van had verwacht.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.