Reacties

Vintage inrichting — 27 reacties

 1. Goedemorgen.......mijn huis staat helemaal open, af te koelen. Ik heb best wat antiek in huis maar dat is geen vintage. Wat is precies vintage? Staat dat er ook in?

  • Nee, dat zeggen ze niet duidelijk. Ik vind dat zelf ook lastig te bepalen eerlijk gezegd. Bijna alles bij mij thuis is tweedehands, maar of het ook vintage is? Ik denk het eigenlijk niet.

 2. Wat jammer dat het boek tegenvalt voor je, vintage kan wel heel mooi zijn, maar het begrip ' vintage ' is zo breed.. hopelijk kom je nog een leuk, passend vintage boek tegen!

 3. Als je veel tweedehands spullen koopt, koop je vaak vintage. De kast, waarin de tv (achter deuren) staat is ongeveer 70 à 80 jaar oud. Onze oudste dochter heeft de kast in 1995 beschilderd, heel mooi! De kledingkast in onze slaapkamer is ongeveer even oud.
  Het theekastje is iets jonger (denk ik), mijn “mooie dingen” collectie staat erin en erop.
  Het “Perzische” vloerkleed is van mijn eigen leeftijd (68)
  Veel emaille voorwerpen (soep-opscheplepels, maatbekers, vergieten, schuimspanen e.d.), blikken bussen en trommels zijn zeker vintage.
  Het Engelse kastje in het washok (geen ruimte voor in de woonkamer) en momenteel in gebruik als schoenenkast en rommelkast is Art Deco en geen idee hoe oud het is.
  Alles is dus tweedehands en heel goedkoop aangeschaft.

 4. Het is me al vaker opgevallen dat er bij kringloopwinkels buiten op de parkeerplaats autos stonden van zogenaamde vintage en retroshops. Zij kopen dus hier voor een lage prijs hun vintage spulletjes die zij dan met een flinke winst in hun winkels of online verkopen. Natuurlijk is dat niet verboden ,maar wel jammer dat mensen met een smalle beurs die dol zijn op vintage op deze manier regelmatig achter het net vissen.

 5. Het is steeds moeilijker om leuke vintage te vinden. Ik kom dan ook steeds minder in kringloopwinkels. In de rubrieken die mij interesseren is steeds minder te vinden. Terwijl ik er vrij zeker van ben dat de aanvoer er nog wel is.
  Ik vermoed -is door een nietgesubsidieerde winkel toegegeven- dat de voor mij interessante artikelen al worden uitgeselecteerd en niet in de winkel worden verkocht.
  Beetje dom, maakt kringloopwinkelen niet leuk meer.

  • Ik koop bijna nooit boeken: ik haalde het uit de bibliotheek omdat ik vintage altijd zo leuk vind. Ik kijk graag in interieurboeken waar ze laten zien hoe je met kringloopmeubels je huis leuk kunt inrichten. Maar dit boek was dus niet wat ik er van had verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>